Από την παραγωγική γη! στην κοντή μνήμη (επιλεκτική…), στην κουτοπονηριά και στο ψέμα (με αφορμή τα τελευταία γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Κοινότητα Δρεπάνου)

7 Δεκεμβρίου 2021
15:50

 

Το τελευταίο διάστημα είχαμε την εμφάνιση “πολεμικών ιαχών” από μία μικρή ομάδα συνταξιούχων “αγροτών” της Δ.Ε.Η. και του ευρύτερου Δημόσιου τομέα και αγροτών, για το γνωστό ζήτημα που αφορά στο Χερσολίβαδο.

Τα συμφέροντα των γνωστών σε όλους αρνητικών πρωταγωνιστών τα γνωρίζουν οι πάντες στο χωριό. Όπως επίσης γνωρίζουν καλά και τις διαχρονικές μεθόδους που χρησιμοποιούν για να τα υλοποιούν. Εκείνο όμως που δεν γνωρίζουν στην πλειοψηφία οι κάτοικοι του χωριού είναι το μέγεθος – δυναμική της επένδυσης για την οποία γίνεται λόγος εδώ και αρκετό διάστημα και τι θα αποδώσει στην τοπική κοινωνία και όχι μόνον όταν ολοκληρωθεί.

Αυτό ήταν να γίνει το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου το απόγευμα. Δεν έγινε όμως γιατί η ομάδα που αναφέρω πιο πάνω μερίμνησε για αυτό. Να προστατεύσει μόνον τα δικά της συμφέροντα και να βάλει σε δεύτερη μοίρα το σύνολο του χωριού.

Η συμπεριφορά, που αποδέκτης ήταν ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, από μερικούς εξ αυτών ήταν απαράδεκτη. Δεν σεβάστηκαν καν τον θεσμό και με τις “πολεμικές” τους κραυγές και τα γιουχαΐσματα προς το πρόσωπο του Δημάρχου – ο οποίος και ορθά αποχώρησε – έδειξαν για ακόμη μία φορά την παρακμή που ζει αυτός ο τόπος.

Το κακό έγινε. Όμως σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτή η εικόνα του χωριού. Αυτό που όλοι μας γίναμε αποδέκτες πηγάζει από μερικούς που το αξιακό περιβάλλον και ότι απορρέει από αυτό, τους είναι παντελώς άγνωστο. Είναι οι γνωστοί “συμφεροντολόγοι”, “καιροσκόποι” και “κουτοπόνηροι” που θέλουν να επιβάλλουν με το έτσι θέλω τα εγώ τους… Κούνια που τους κούναγε, λέει ο θυμόσοφος λαός μας.

Επίσης λένε και πολλά ψέματα.

Αλήθεια πού ήταν όλοι αυτοί… τα προηγούμενα χρόνια όταν:

  • περάσανε μέσα από το χωριό δύο αγωγοί για την τηλεθέρμανση της Κοζάνης,

  • όταν επί ημερών Νομάρχη Κοζάνης Ιορδάνη Ανδρεάδη λειτούργησε έστω και περιορισμένα το πρότυπο πιλοτικό θερμοκηπιακό πάρκο για να προσελκύσει νέους αγρότες και να δώσει νέα αναπτυξιακή διάσταση και νέα παραγωγική ταυτότητα στην ευρύτερη περιοχή,

  • όταν δίνονταν σκληροί αγώνες για το αρδευτικό των Μπουτζακίων και όχι μόνον για μερικά χωριά!!!,

  • όταν υπήρξε ενδιαφέρων για επένδυση στις εγκαταστάσεις της ΚΥΔΕΠ και προς τον κόμβο της Εγνατίας στο Δρέπανο,

  • όταν επί ημερών Δημαρχίας Κ. Σανίδη, το χωριό δεν είχε για πάνω από δύο μήνες την δυνατότητα να βλέπει τα τηλεοπτικά κανάλια λόγω έλλειψης τεχνολογικού εξοπλισμού κ.α.,

  • όταν μιλούσαμε (οι Ενεργοί Πολίτες) για την χαμένη Κεντρικότητα του χωριού και προτείναμε διάφορες παρεμβάσεις για την αναγέννηση και τον πρωταγωνιστισμό μας,

  • όταν, όταν όταν, αλήθεια πού ήταν όλοι αυτοί;

Ήταν καλά κρυμμένοι στον ωχαδερφισμό τους, στην κουτοπονηριά τους και στο ψέμα τους.

Το συμβάν του Σαββάτου 4 Δεκεμβρίου τους “ξεγύμνωσε” κυριολεκτικά.

Η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του χωριού είναι υπέρ της επένδυσης στην συγκεκριμένη έκταση και θέλει τις επόμενες ημέρες να γίνει και η επίσημη παρουσίαση της.

Σε ότι αφορά τώρα το Τ.Σ. αυτό περί άλλων τυρβάζει. Κοινώς ζει στον κόσμο του. Αλήθεια γιατί δεν οργάνωσε σε συνεργασία με την Δημοτική Αρχή μια Λαϊκή Συνέλευση να μάθουν οι κάτοικοι του χωριού περί τίνος πρόκειται και ταυτίστηκε με το γκρίζο και το οπισθοδρομικό; ενώ πριν μερικούς μήνες έλεγε ναι σε όλα με αφορμή τα φωτοβολταϊκά – καθρεφτάκια.

Επίσης γιατί δεν προστάτευσε και δεν σεβάστηκε την επίσκεψη του Δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα και ταυτίστηκε με τους “ταραξίες”. Οι πόρτες του Δημοτικού Σχολείου ήταν κλειστές όπως κλειστός ήταν και ο φωτισμός του κτηρίου…

Τι ΝΤΡΟΠΗ

Αυτό δεν είναι το Ηθικό ανάστημα του χωριού. Όλα αυτά που συνέβησαν ήταν και είναι ξένα με την Ταυτότητα του χωριού.

Συμπέρασμα

τα ερωτήματα είναι αμείλικτα όπως και οι απαντήσεις.

Όλοι αυτοί που συγκεντρώθηκαν για να υπερασπιστούν το εγώ τους ήταν απόντες όπως συνεχίζουν και σήμερα να είναι απόντες, από τα μεγάλα ραντεβού και τις διεκδικήσεις για το χωριό.

Σήμερα αποκαλύφθηκαν με τον πιο εύκολο τρόπο.

Η πρόταση είναι μια και μοναδική. ΝΑΙ στην επένδυση για να καλύψουμε τα μεγάλα κενά που βίαια μας επιβάλει η απολιγνιτοποίηση και να αλλάξουμε – να αποκτήσουμε μία νέα Παραγωγική Αναπτυξιακή και Οικονομική Ταυτότητα. Κάτι που απουσιάζει εδώ και πολλά χρόνια.

Σημείωση.1. Προτείνω στον Δήμαρχο Κοζάνης να δημοσιοποιήσει τους ενοικιαστές των στρεμμάτων που αφορούν στο χερσολίβαδο με το οικονομικό τίμημα που αναλογεί στον καθένα. Θα βγουν πολλά και χρήσιμα συμπεράσματα…

Σημείωση.2. Αλήθεια πού ήταν όλοι αυτοί όταν επί Δημαρχίας Λευτέρη Ιωαννίδη παραχωρήθηκαν οι στρεμματικές εκτάσεις που λειτούργησε το θερμοκηπιακό πάρκο σε επενδυτή που δεν είναι κάτοικος του χωριού;

Σημείωση.3. Τι λένε στους ανέργους του χωριού που θέλουν να μπουν στην παραγωγική διαδικασία οι λαλίστατοι κατά τα άλλα συνταξιούχοι αγρότες της ΔΕΗ και του ευρύτερου δημόσιου τομέα;

Αυτά ωσάν μία πρώτη προσέγγιση. Θα επανέλθουμε.

Θεόφιλος Παπαδόπουλος

Δρέπανο, Δεκέμβριος 21

24 σχόλια

  • 1. Κ.παπαδοπουλε ειλικρινά πολλές φορές με κάνετε να απορησω. Πόσα ψέματα καταγεγραμμένα για να δημιουργηθούν ψεύτικες εντυπώσεις; Ποιες είναι οι ‘σαθρες’μεθοδοι που χρησιμοποιούν οι γεωργοί για να κάνουν την δουλειά τους; Σε δημοπρασία μοιράζονται οι εκτάσεις. Γιατί προσπαθείτε να τους παρουσιάσετε ως μαφία; Πραγματικά δεν αισχυνεσθε; Εσείς που το γνωρίζετε το μέγεθος της επένδυσης. Ο δήμαρχος λέει ότι δεν γνωρίζει καν για τι επένδυση μιλάμε.

  • ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΘΕΟΦΙΛΟΥ.ΧΩΡΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ.ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ(ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ Δ.Ε.Η.),ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΕΠΑΝΟ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ.

  • 2.αυτο που με εξοργίζει είναι ότι σας πήρε ο πόνος για το δήμαρχο. Ποιο δημαρχο;;; Αυτόν που κρυβόταν μήνες ολακερους, που ζητούσαν συναντήσεις οι αγρότες και δεν έδινε απαντήσεις; Πού δεν καταδεχόταν ούτε στα μάτια να τους κοιτάξει; Τόση επιλεκτική ευαισθησία; Για ποιους θεσμούς μιλάτε; Μα τι γελοία επιχειρήματα παραθετετε απλά χρησιμοποιώντας χαρακτηρισμούς για εντυπωσιασμό; Δεν γράφετε έκθεση στις πανελλαδικές. Ούτε τον πιο αδαή δεν καταφέρνετε να ευαισθητοποιήσει.

  • Το ΤΣ του Δρεπάνου συμφώνησε στην παραχώρηση χιλιάδων στρεμμάτων για φωτοβολταικά. Οι εκτάσεις νοικιάζονται για 25 ευρό το στρέμα. Την ίδια στιγμή οι ιδιώτες μισθώνουν με 200 ευρό το στρέμα. Αν λοιπον θεοόφιλς οι εκτάσεις των φωτοβολταικών νοικιάζονταν για 200 ευρό τότε το χωριό θα είχε έσοδα 2000 στρμ Χ 200 ευρό = 400.000 ευρό το χρόνο.
    Το ίδιο μπορεί να γίνει και εδώ 500 Χ 200 = 100.000 ευρό. Γιατί όμως σαν χωριό δεν το ζητάμε?

  • 3. Αλήθεια, εσείς εκείνο το βράδυ του Σαββάτου, που ο Μαλουτας αφορμή έψαχνε να σηκωθεί να φύγει, θα είχε γυρίσει την πλάτη του έτσι κι αλλιώς στο επόμενο λεπτό να σηκωθεί να φύγει, τι δουλειά είχατε εκεί; Σαν κουτσομπολες γειτονισες που παραβρίσκονται σε περιστατικά που δεν τις αφορούν απλά και μόνο για να πάρουν την ικανοποίηση του ανυποστατου σχολιασμού αργότερα. Κι αν κάποιους από αυτούς τους αγρότες έχουν και εισοδήματα από αλλού εσάς τι σας ενοχλεί; Είναι κάτι κακό; Είναι κάτι το παράνομο; Όχι!!! Θέλετε να βγάλετε τις τσέπες σας να τις μετρήσετε να δείτε ποιος έχει την μεγαλύτερη τσέπη;

  • Πριν από λίγο διάβαζα τον λογαριασμό στο twitter του Γιάννη Καλλιανου (βουλευτής της Ν.Δ.). Έχετε ίδια πένα. Θα σας συμβουλευα να το κοιτάξετε αυτό.

  • Για πρώτη φορά θα συμφωνήσω με τον γράφοντα.
    Ας δώσει ο δήμαρχος τα ονόματα των επαγγελματιων αγροτών μήπως και φανεί πως είναι συνταξιούχοι της ΔΕΗ η των οικογενειών τους.
    Αν υπάρχει σχέδιο για τέτοιου είδους επένδυσης που δημιουργεί αυτές τις θέσεις εργασίας, ας το παρουσιάσουν και θα είμαστε όλοι υπέρ αυτής.
    Περιμένουμε επίσημη τοποθέτηση από τον δήμο.

    • Εσάς που σας ενοχλεί αυτό; Αν κάποιοι από τους αγρότες έχουν και από άλλους πόρους εισοδήματα; Είναι κάτι το παράνομο; Είπε κανείς να μην γίνει το θερμοκήπιο; Πιο πέρα ας πάει να μην απαξιώνουν τόσα στρέμματα εύφορης γης. Είναι πραγματικά απίστευτο το ότι ενώ έχει γράψει ένα κατεβατο, (αυτά που αναφέρονται βέβαια είναι ένα τουρλούμπουκι, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα) και όμως όλοι όσοι συμφωνείτε με τον κ.Παπαδοπουλο το Μον που έχετε να σχολιάσετε ως κοινό σημείο είναι η όποια οικονομική κατάσταση των γεωργών! Unbelievable που λέμε και στο Δρέπανο-Κολοραντο.

  • Αφού φτάσαμε στο σημείο να παίρνετε τέτοια θέση επί του θέματος και εσείς τα πράγματα δεν πάνε καλά στη κοινωνία. Το Δρέπανο δεν έχει ανάγκη Ζορό και superman σαν εσάς και σεριφιδες σαν τον Κυτιδη. Από πού κι ως που να είστε ο Ζορό του Δρεπάνου που δεν τολμάμε να περάσετε ούτε το πεζοδρόμιο του σπιτιού σας καθώς ο γιουχες του χωριού σας κυνηγάνε. Παρακαλώ παραμείνετε στα σκοτεινά μέρη που κρύβεστε και να απλά συνεχίστε να κουβεντιαζετε με αυτούς που δεν μπορούν να σας αποφύγουν. Δύο μέρες γράφετε ένα άρθρο ρητορικής μίσους χώρις το οποιοδήποτε πραγματικό επιχείρημαωγοα τον αν η επένδυση είναι όντως επένδυση και το πραγματικό καλό του τόπου. Θα σας παρακαλούσα πολύ να διορθώσετε την εισαγωγή του κειμένου σας και να μας αναφέρετε την σχεση με τον κ.Αμανατιδη που έφερε τους επενδυτές. Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε, ας φερθειτε μια φορά έντιμα. Κρίμα αλλά και τύχη σας που δεν υπάρχουν άμεσοι απόγονοι που σε 10 χρόνια δεν θα ντρέπονται για εσάς. Επιτέλους διαβάστε τι θα πει υδροπονία, θερμοκήπιο και δυναμικές καλλιέργειες. Ας μιλήσουμε για την πραγματοποίηση έννοια της επένδυσης και όχι αλλά σουξου μουξου μανταλάκια, ξέρετε εσείς…

  • Το θέμα αυτό λύνεται εύκολα με μια λαική συνέλευση στο ΔΡΕΠΑΝΟ παρουσία του Δημάρχου Κοζάνης. Στην αρχαία Ελλάδα θα το είχαν λύσει σε μια μέρα εφαρμόζοντας μεθόδους άμεσης Δημοκρατίας, γιατί όχι σήμερα;

  • Τι λάθος Θεέ μου σε αυτόν τον τόπο. Η Ολλανδία έχει πολύ μικρότερη έκταση από την χώρα μας και το 80% της έκτασης είναι θερμοκηπια. Εδώ πολύ σωστά η δημοτική αρχή πάει να κάνει το αυτονόητο για δυναμικές καλλιέργειες και εσείς επιμένετε να καλλιεργειτε δεν ξέρω τι για τις επιδοτήσεις και μόνο. Πολύ σωστή η τοποθέτηση του κυρίου Θεόφιλου. Επί πλέον πιστεύω ότι πρόκειται για μια ενορχρηστρομενη τακτική ενάντια στον Δήμαρχο Κο Μαλουτα.

    • Ποιες επιδοτήσεις βρε άσχετες! Πατάτα καλλιεργείται! Πότε άκουσες εσύ να παίρνουν επιδόσεις οι αγρότες.απο την πατάτα; Ούτε μισή φορά!!! Αστοιχειωτε που προσπαθείς να δημιουργήσεις εσφαλμένες εντυπώσεις!!! Μου έμαθες και τι καλλιεργείται στην Ολλανδία που δεν ξέρεις μερικά βήματα από το σπίτι σου τι συμβαίνει!!!

    • Ακούς τι γράφεις;; Γιατί εμείς διαβάζουμε τι λες…!! Σαν την Ασημακοπούλου στον Μητσοτάκη κάνεις… είσαι επικίνδυνα άσχετος έκτος αν η υποχρέωση σου ήταν απλά να γράψεις σχόλιο..

  • Λοιπόν λίγα λόγια και απλά.. Δεν είναι μόνο η εκεί περιοχή που έχει πρόβλημα με την απολιγνητοποίηση. Ας μην μιλήσω για τα προνόμια που απολάμβαναν τόσα χρόνια.. Γιατί το λέω αυτό?? Δεν είναι μονόδρομος οι όποιες επενδύσεις να γίνουν μόνο στην εκεί ευρύτερη περιοχή. Υπάρχουν κι άλλες περιοχές που μπορούν να γίνουν. Όσον αφορά για το τι θέλει να φέρει ο Αμανατιδης στην περιοχή θα φανεί. Ας μην μιλάνε κάποιοι χωρίς να έχουν ιδέα… ΥΓ.Μιλαμε για δημοτικές εκτάσεις, αν κάνω λάθος διορθώστε με.

    • Ποια είναι τα προνόμια που απολάμβαναν τόσα χρόνια; Αφού τα ξέρετε γιατί δεν τα γράφετε; Αφού ξέρετε τι θέλει να κάνει ο Αμανατίδης γιατί δεν το αναφέρετε; Ένα περίεργο πράγμα. Όλοι ξέρουν τι θέλει να κάνει ο Αμανατίδης, ο Θεόφιλος ξέρει για υδροπονιες και οι γεωργοί που κυνηγάνε τον Μαλουτα να τους κατατοπίσει γιατί είναι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, αυτός πάλι δεν ξέρει.

      • Μπορείς αν θέλεις να μου πεις πόσα λεφτά έχουν πέσει στην εκεί περιοχή λόγω της ΔΕΗ? Μήπως γνωρίζεις ποιοι είχαν προτεραιότητα βάση ζώνης για δουλειά στη ΔΕΗ?? Κι επειδή θα ήθελα να σε προλάβω από την ΔΕΗ όλοι τρώγαμε άμεσα ή όχι οπότε η απολιγνητοποίηση μας επηρεάζει όλους. Άρα επενδύσεις μπορούν να γίνουν κι αλλού εφόσον δεν θέλουν στο Δρέπανο. Όσον αφορά για το τι θέλει να κάνει ο Αμανατιδης σας το έδειξε εκεί στο χωριό. Για τον δε Μαλουτα δεν το ξέρω αλλά ούτε κι εσείς φροντίστε να μάθετε αφού δεν τον αφήσατε να πει κάτι. Επίσης να τονίσω ότι δεν γνωρίζω προσωπικά τον κ. Παπαδόπουλο ούτε τον Μαλουτα αλλά έχω μια άποψη για τον Αμανατιδη

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.