Μιχάλης Γ. Παπαδόπουλος, Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Βουλευτής ΠΕ Κοζάνης: Α.Τσίπρας στο Ν. Κοζάνης: «Οικογενειακή υπόθεση με Τσίπρα από τα παλιά»

8 Δεκεμβρίου 2021
10:13

 

Η σύγκριση των Μητσοτάκη – Τσίπρα τα τελευταία δυόμιση χρόνια αποβαίνει ολοένα και περισσότερο «τραυματική» για τον Αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ.

Το παραπάνω συμπέρασμα είναι κοινός τόπος για όλους τους νοήμονες πολίτες με εξαίρεση, δικαιολογημένα, των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και των λογιών λογιών επαγγελματιών της δημόσιας σφαίρας που έχουν συμφέρον να συντηρούν τις φιλοδοξίες του, ακόμα.

Πιστεύω ότι για την συναγωγή του δεν χρειάζονται οι δημοσκοπήσεις, που καταγράφουν  διαρκώς την διεύρυνση του χάσματος εμπιστοσύνης των πολιτών στο πρόσωπό του Τσίπρα και των θετικών κρίσεων υπέρ του Πρωθυπουργού, ούτε η καθημερινή ενασχόληση με την πολιτική επικαιρότητα.

Γιατί αρκεί μια προσεκτική γρήγορη ματιά σε οποιοδήποτε θέμα της πολιτικής επικαιρότητας για να αντιληφθείς ότι η χώρα έχει έναν ρεαλιστή, ορθολογικό Πρωθυπουργό που παίρνει αποφάσεις, την εκπροσωπεί επάξια και κυβερνά αναλαμβάνοντας ενίοτε το πολιτικό κόστος των αποφάσεών του, αλλά και διορθώνοντας τα όποια λάθη του.

Και από την άλλη έχει έναν αρχηγό Αξιωματικής Αντιπολίτευσης παλαιάς κοπής λαϊκιστή, αδιάβαστο, φανατικό και εύκολο στις υποσχέσεις, στο πολιτικό ψέμα.

Η πλειοψηφία των πολιτών του Νομού Κοζάνης, των συμπατριωτών μου, είχε την ευκαιρία, μόλις προ λίγων ημερών, να προβεί άμεσα σε σύγκριση των δύο, παρακολουθώντας έστω και συνοπτικά τις επισκέψεις τους στο Νομό, με κεντρικό διακύβευμα, ποιο άλλο, την απολιγνιτοποίηση και τη δίκαιη μετάβαση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην διάρκεια της επισκέψεώς του συμπεριέλαβε μια σύσκεψη στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, συναντήσεις με ομάδες τοπικών επιχειρηματιών και νέων, ενώ προέδρευσε σε ευρεία σύσκεψη τοπικών φορέων για την πορεία της απολιγνιτοποίησης και της δίκαιης μετάβασης.

Ο Πρωθυπουργός συνοδευόμενος από όλους τους επικεφαλής των εμπλεκόμενων υπουργείων και υπηρεσιών και με την παρουσία σύσσωμης της ηγεσίας της Δυτικής Μακεδονίας, βουλευτές, αυτοδιοίκητοί, εκπρόσωποι των επιμελητηρίων και των εργατικών συνδικάτων κλπ.  μίλησε, άκουσε και συζήτησε με όλους για το μεγάλο εθνικό στοίχημα, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά «αυτό είναι και ένα προσωπικό στοίχημα για μένα και θέλω να το τονίσω. Νοιαζόμαστε πραγματικά για το τι συμβαίνει στη Δυτική Μακεδονία».

Έκανε εκτενή αναφορά στο Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, το οποίο θα κινητοποιήσει δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις ύψους άνω των 7 δισεκατομμυρίων ευρώ για τη Δυτική Μακεδονία.

Αναφέρθηκε διεξοδικά σε επιμέρους έργα που έχουν ήδη εγκριθεί με διασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις, ενώ επισήμανε ότι «είμαστε πρωτίστως για να λύνουμε τα προβλήματα, όχι μόνο για να τα εντοπίζουμε και για να τα καταγράφουμε».

Υπογράμμισε ότι  «από τη στιγμή που η απόφαση αυτή πάρθηκε σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο έχουμε υποχρέωση το Σχέδιο αυτό να το υλοποιήσουμε, να ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες, να κινητοποιήσουμε όλα τα πιθανά χρηματοδοτικά εργαλεία για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τη φυσική καχυποψία, την ανησυχία μίας τοπικής κοινωνίας η οποία είχε μάθει και είχε προσαρμοστεί σε ένα συγκεκριμένο παραγωγικό μοντέλο το οποίο, όμως, καλείται σήμερα να αλλάξει. Και να αλλάξει με γρήγορους ρυθμούς».

Ο Αλέξης Τσίπρας στην διάρκεια της επισκέψεώς του συμπεριέλαβε μία σύσκεψη με φορείς στο Δημαρχείο Εορδαίας, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, μια επίσκεψη στην Κοινότητα Αγίου Δημητρίου και το απόγευμα εκφώνησε πολιτική ομιλία στο σε ειδικά διαμορφωμένο τμήμα του κλειστού γυμναστηρίου του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Κοζάνης, παρουσία συνεργατών και στελεχών του κόμματός του.

Το βασικό μήνυμα του μέσα από τα λόγια του «υπάρχει ο κίνδυνος να μετατραπεί η Δυτική Μακεδονία σε μία μαύρη κηλίδα στο χάρτη”, «την πονάμε, υπέστη τις επιπτώσεις της ενεργειακής καρδιάς της χώρας, η περιοχή σας επιβαρύνθηκε», «δεν μπορεί να την πετάξουμε, πρέπει να την στηρίξουμε με ένα κεντρικό σχέδιο, με πόρους και μια άλλη στρατηγική», κατηγορώντας την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό ότι έχουν “στοχοποιήσει” την Δυτική Μακεδονία και της συμπεριφέρονται “εκδικητικά”.

Φυσικά ο Αλέξης Τσίπρας δεν πρόλαβε να αναφερθεί στο γεγονός ότι στα  4,5 χρόνια που κυβερνούσε το μόνο που πρόσφερε ήταν μια δραστική απολιγνιτοποίηση χωρίς κανένα αναπτυξιακό αντιστάθμισμα.

Επίσης δεν πρόφτασε να αναφερθεί στο γεγονός ότι η Ελλάδα είναι το πρώτο κράτος-μέλος της ΕΕ το οποίο διαθέτει εθνικό στρατηγικό σχέδιο δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης, και επίσης, καταλαμβάνει μακράν την πρώτη θέση ανάμεσα στα κράτη που είναι δικαιούχοι πόρων του Ταμείου ως προς την κατά κεφαλήν ενίσχυση, με 877 ευρώ ανά κάτοικο εξορυκτικής περιφέρειας ενώ ο ευρωπαϊκός μέσος όρος στις συνολικά 31 περιοχές εξόρυξης είναι 365 ευρώ ανά κάτοικο.

Εννοείται ότι δεν έκανε καμία αναφορά ούτε στην εξασφάλιση της βιωσιμότητας της τηλεθέρμανσης της Κοζάνης, της Πτολεμαΐδας και του Αμυνταίου, την κατασκευή δικτύου μεταφοράς και διανομής φυσικού αερίου στην Φλώρινα, την δημιουργία 5.400 θέσεων εργασίας μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, την δρομολόγηση του κάθετου άξονα Κοζάνη-Φλώρινα-Νίκη, την επέκταση του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΕΣΦΑ) προς την Δυτική Μακεδονία και την ολοκλήρωση του βόρειου τμήματος του αυτοκινητοδρόμου Ε65 από τα Τρίκαλα έως το Κηπουρειό Γρεβενών Αυτονόητο ότι δεν αναφέρθηκε στις μεγάλες επενδύσεις περί φωτοβολταικών πάρκων ή μονάδων υδρογόνου.

Πρόλαβε όμως να καταθέσει επτά άξονες υποσχέσεων με τον χαρακτηρισμό «ειδικά», ειδικά κίνητρα, ειδικές αποζημιώσεις, ειδικές ευκαιρίες, ειδικά προγράμματα δημοσίων επενδύσεων, φυσικά, με γενικόλογες αναφορές και υποσχέσεις υπογραμμίζοντας ότι ήδη σχεδιάζουν στην Κουμουνδούρου τα σχετικά νομοσχέδια ώστε σύντομα που θα είναι ξανά κυβέρνηση να τα εφαρμόσουν.

Όλοι όσοι τον συνάντησαν και τον άκουσαν, στελέχη και συνεργάτες του ΣΥΡΙΖΑ και τοπικοί παράγοντες,  έμειναν ευχαριστημένοι και έγιναν χαρούμενοι, κυρίως γιατί πείστηκαν ότι ο Αλέξης Τσίπρας μένει σταθερός και ακλόνητος στις αρχές, τις αξίες και τα πιστεύω που τον συνόδευσαν τόσο στην αντιμνημονιακή του αντιπολίτευση όσο και στην μνημονιακή του διακυβέρνηση.

Θα αρκούμουν στην ευχή «και εις άλλα με υγεία» εάν η δίκαιη μετάβαση δεν ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση για όλους όσους ζούμε και αναπνέουμε στην Δυτική Μακεδονία. Μια υπόθεση που αφορά τη ζωή μας και απαιτεί την ενεργό συμμετοχή μας, με τον πλέον πρόσφορο τρόπο, αντιμετωπίζοντας την πραγματικότητα και το μέλλον με σοβαρότητα, όπως της αρμόζει και όπως μας αξίζει.

19 σχόλια

  • Κύριε Παπαδόπουλε, μάλλον ζεις κι εσύ εκτός τόπου και χρόνου όπως και ο Πρωθυπουργός τον οποίο στηρίζεις, μάλλον από κομματικά συμφέροντα.. Ξυπνήστε, γιατί όπως φαίνεται είστε βαθιά νυχτωμένοι

      • άσε μας άνθρωπε μου… αν γλιτώσουμε από την πανδημία έχουν να φάνε μαύρισμα αυτός και ο πρωθυπουργός του που θα το θυμούνται …ΔΕΝ ΘΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ …τα φιλιά μου από Εορδαία…

  • Αυτό φίλοι Κοζανίτες λέγεται θράσος. Απύθμενο. Οι νεκροθάφτες της περιοχής να χαίρονται γιατί μας δίνουν το φτυάρι να σκάψουμε τον λακο μόνοι μας. Δεν φταίει αυτός. Εμείς φταίμε

  • ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ ΜΑΛΛΟΝ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΚΟΖΑΝΗ ΚΑΙ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ ΠΟΥ ΣΕ ΨΥΦΙΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΣ ΟΤΙ ΜΙΣΗ ΜΕΙΝΑΝΕ ΚΑΙ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΗ .ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ …ΑΝΥΠΑΡΚΤΕ…

  • κ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ , αυτά για την ΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗ γιατί δεν τα είπε ο ΚΟΥΛΗΣ πριν τις εκλογές του 2019 ?
    Καλα , θα έρθουν οι άλλες και θα τα πούμε !!!!!!

  • Τουλαχιστον ο Τσιπρας μας έδωσε το φθηνότερο ρεύμα.

    Η ΝΔ αρεσκεται να τακτοποιει αρεστους της οικογενειας Μητσοτακη (βλεπε Μουσουρουλης=που θα τον αγορευσουμε και Καθηγητη του Πανεπιστημιου) χωρίς ακόμη να προσφέρει κάτι χειροπιαστο στη περιοχή μας.

  • Καλά, το επίπεδο του Κούλη είναι αυτό που είναι. Δεν φταίει το παιδί. Αυτοί όμως που γλύφουν όλη την ώρα τον Κούλη (που είναι αυτός που είναι) το μόνο που καταφέρνουν είναι να ξύνουν τον πάτο του βαρελιου της αξιοπρέπειας στο οποίο έπεσαν πριν από 4-5 χρόνια.
    Δεν πείθετε κανέναν. Απλώς εκτιθεστε. (Κι ο Κούλης θα συνεχίσει να είναι αυτός που είναι)

  • Μπράβο Μιχάλη.Στις επόμενες εκλογές πρώτος βουλευτής του νομού θα βγεις.Αστους να λένε.ο μόνος που τρέχεις είσαι.

  • κ.Παπαδόπουλε, το Επιχειρησιακό Σχέδιο που επικαλείστε για τη δίκαιη μετάβαση δεν απαντά στα επτά κλασσικά σημεία οποιουδήποτε σοβαρού σχεδίου, δηλ. τι, γιατί, πότε, πού, πώς, από ποιόν και για ποιον. Είναι απλά αέρας κοπανιστός που θα φύγει και μαζί του θα εξαφανίσει και τους νέους από τη Δ. Μακεδονία λόγω της βίαιης και πρόωρης απολιγνιτοποίησης για τα συμφέροντα των Γερμανών και του φυσικού αερίου.

  • Ανακοινώσατε ένα “σχέδιο” που δεν είσαστε ικανοί να εφαρμόσετε. Γιατί εδώ που τα λέμε μας έχετε αποδείξει ότι δεν είσαστε ικανοί για τίποτα καλό. Και τώρα με ακροβασιες θέλετε να μας πείσετε ότι όλα είναι καλώς καμωμένα και για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ.
    Ούτε τους εαυτούς σας δεν πείθετε

  • Κυριε σιγα μην πονατε τον τοπο μας ανυπαρκτος εισασταν και ειστε οι χειραψιες τα χαμογελα οι υποσχεσεις ειναι το χαρακτηριστικο σας εχουμε την κριση να ξεχωριζουμε τον τροπο που λειτουργειτε και το καταλαβαινεται απο πολλους ακομη και δεξιους πως ειστε πλουσιος στα λογια αλλα παμπτωχος στα εργα

  • Ξεπουλατε την ενεργειακη αυταρκεια της χωρας χαριν των γερμανων και των φιλων σας ιδιωτων. Και καλα ο Τσιπρας τιμωρηθηκε και ειναι στην αντιπολιτευση ειναι ανυπαρκτος οπως λετε αλλα μαλλον σας φοβιζει για αυτο ασχολειστε μαζι του!!! Εσεις ολοι οι κυβερνητικοι βουλευτες της Περιφερειας, που εισαστε οταν ο μητσοτακης χωρις καν να σας ενημερωσει αποφασισε την απολιγνιτοποιηση της περιοχης; Αιφνιδιαστηκατε οταν το ανακοινωσε απο το βημα του ΟΗΕ; και τι κανατε για αυτο; Και αν το ξερατε γιατι το κρυψατε απο τους κατοικους της περιοχης; μηπως για να μην χασετε ψηφους και καρεκλες; Αυτα να απαντησετε κ. υφυπουργε και οχι να βγαζετε ανακοινωσεις για αφελεις…..

  • Παπαδοπουλε παρτο χαμπαρι εχετε τελειωσει για την περιοχη
    και σε λιγο και για την χωρα.
    Οσο κι αν χτυπατε τον Συριζα μονο καλο του κανετε
    ειναι τιμη μας να μας κρινουν οι μπαταχτσηδες που φεσωσαν τα δημοσια ταμεια και τις τραπεζες , ειναι τιμη μας να μας κουνανε το δαχτυλο οι πιο ανευθυνοι που δεν κανουν τα αυτονοητα και εχει γεμισει η χωρα με 18 χιλιαδες νεκρους. Ενταξει ειμαστε Παπαδοπουλε?
    Πηγαινε τωρα Σιατιστα να φτιαξεις διοδια ξερεις εσυ απο παλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.