Τοποθέτηση του Βουλευτή Π.Ε Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη στη 2η ημέρα της συζήτησης του σ/ν για τη Μετάβαση: “Πρέπει όλοι να συμβάλλουν με θετικές προτάσεις στη συζήτηση για το μέλλον του τόπου μας. Αυτοί που κάνουν τους κατήγορους, θα έπρεπε να είναι απολογούμενοι”

8 Δεκεμβρίου 2021
10:27

 

Η αντιπολίτευση επιδίδεται σε καταγγελίες για να κρύψει την απραξία της.

Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για έλλειψη διαβούλευσης ενώ στην πραγματικότητα δεν συμμετείχαν σ’ αυτήν.

Στην αρχή έλεγαν ότι δεν υπάρχει σχέδιο. Τώρα ότι δεν τους αρέσει το σχέδιο. Αλλά επί 6,5 χρόνια δικό τους σχέδιο δεν έχουν καταθέσει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προτείνει αλλαγές ή βελτιώσεις, απλά καταψηφίζει.

Ποντάρει πολιτικά στην καταστροφή της χώρας, ποντάρει και στην καταστροφή της Δυτικής Μακεδονίας.

Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο.

Καταθέτουμε προτάσεις και διεκδικούμε από την κυβέρνηση ταχύτερες, καλύτερες και αποτελεσματικότερες παρεμβάσεις.

Οι θέσεις μου:

  • Να προβλεφθεί στο άρθρο 5 ότι η διαχειριστική αρχή θα έχει και κατά τόπους μονάδες στις έδρες των Περιφερειών και γενικά τα όργανα της διακυβέρνησης να έχουν παρουσία και στην περιοχή, ιδίως για την πληροφόρηση των κατοίκων
  • Άρθρο 12: να υπάρξει ένα ειδικό πλαίσιο κινητικότητας για την Δυτ. Μακεδονία, ώστε οι φορείς που εμπλέκονται μ’ αυτή τη διαδικασία να μπορέσουν προσελκύσουν ανθρώπινο δυναμικό για την υποστήριξη των αναγκαίων δράσεων.
  • Άρθρο 14: μετά τη σωστή παρέμβαση που πλέον αναφέρεται στα εδαφικά σχέδια, να εξετάσουμε το κατέβασμα του πήχη από τα 5 εκ.€ στα 3 εκ. €, ώστε να μπορούν να ενταχθούν και χαμηλότερου μπάτζετ επενδύσεις.
  • Άρθρο 15: να διατυπωθεί ρητά η δημιουργία παραρτημάτων.
  • Άρθρο 17: να αναθέτει και η Περιφέρεια την κατάρτιση ειδικών πολεοδομικών σχεδίων και εκτός των εκτάσεων της ΔΕΗ.
  • Να αποδοθεί στην Περιφέρεια η χρήση των παραλίμνιων εκτάσεων και με νέες χρήσεις γης.
  • Να προβλεφθεί δέσμευση ενεργειακού χώρου για τους ΟΤΑ της περιοχής αλλά και να δοθεί ένα μέρισμα στους κατοίκους με τη συμμετοχή τους στα μεγάλα ενεργειακά project. Δηλαδή, κάτοικοι να συμμετέχουν στις ενεργειακές επενδύσεις ώστε το μέρισμα από τα κέρδη τους να παραμένει και στην περιοχή.
  • Να συμπεριληφθεί η πρόβλεψη ρητρών για τα βασικά μεγέθη, όπως είναι η ανεργία, ο κύκλος εργασιών και οι λειτουργούσες επιχειρήσεις.
  • Να εξετασθεί κάποιου είδους ελάφρυνση στις υφιστάμενες επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον κατασκευαστικό κλάδο ώστε να εμπλακούν στα μεγάλα έργα της περιοχής.
  • Να δούμε τη μοριοδότηση κατοίκων της Δυτ. Μακεδονίας στη διαδικασία στελέχωσης των οργάνων διακυβέρνησης.
  • Να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα της μετεγκατάστασης οικισμών.
  • Να υπάρξει σιδηροδρομική διασύνδεση της περιοχής
  • Να γίνουν παρεμβάσεις στις ψηφιακές υποδομές.

ü Να γίνει ένα χρονοδιάγραμμα με τα σημαντικά ορόσημα αυτής της διαδικασίας και να απεικονισθεί η επόμενη ημέρα.

? Οι συμπολίτες μου πρέπει να ξέρουν τι θα γίνει στον τόπο.

22 σχόλια

  • Κάθονται, παίρνουν 7000 το μήνα, συζητούν και δίνουν παραστάσεις μεταξύ τους την στιγμή που όλοι ξέρουν ότι όλοι είναι μαριονέτες των Γερμανών . Χωρίς την δυνατότητα να λάβουν οποιοδήποτε απόφαση που πάει κόντρα στα συμφέροντα του Βερολίνου.

  • ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ ΛΕΣ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ Η ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ ΠΟΥ ΣΕ ΕΒΓΑΛΕ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΟΙ ΜΙΣΗ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΦΕΥΓΕΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ..ΚΑΙ ΣΟΥ ΦΤΑΙΝΕ ΟΛΟΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΙ…..

  • ΣΥΡΙΖΑ ” έπεα πτεροεντα” αερολογιες κ καταστροφολογια!.. Κωνσταντιδης: προτάσεις ουσίας κανένας να μη μείνει πίσω ! Θα το κερδίσουμε το στοίχημα! Συνέχισε Στάθη !!

  • Σταθης Κωνσταντινιδης και σια: προλαβετε δινουν ρεσιταλ υποκριτικης για λιγες παραστασεις! Εισοδος δωρεαν και σανος δωρεαν!

  • “…η κρισιμότητα της υπόθεσης δεν επιτρέπει να χαθεί ούτε ένα λεπτό σε οτιδήποτε άλλο περαν από την ουσία”
    Αυτό θα έπρεπε να τηρούν όλοι για να υπάρξει πρόοδος και όχι να καθυστερούν για να φαίνονται αρεστοί για μερικά ψηφαλάκια. Πράγματα τα οποία έπρεπε να γίνουν χρόνια πριν αλλά κανένας δεν αναλάμβανε εξαιτίας του πολιτικού κόστους.

  • Βλέπω δύο μέρες στο κανάλι της Βουλής τη συζήτηση που αφορά το νόμο για το μέλλον του νομού μας και ο μόνος Βουλευτής της ΝΔ, που είναι παρών και τοποθετήθηκε είναι ο Κωνσταντινίδης.
    Ελεος, αυτό είναι ντροπή. Στις επιτροπές μπορείς να προτείνεις,να αλλάξεις και να προσθέσεις πράγματα.
    Ειλικρινά δεν σας ψήφισα στις προηγούμενες εκλογές, αλλά παρακολουθωντας τη στάση σας στη βουλή, σας θαύμασα και σας αξιολόγηση πάρα πολύ θετικά.

  • Ο άνθρωπος τιμά τη θέση που του έδωσε ο λαός της Κοζάνης.
    Συνετός σε όλα. Συγκροτημένος. Ο μόνος που παλεύει, προκύπτει εξάλλου. Ή μήπως θα αμφισβητήσουμε και αυτό που βλέπουμε???

  • “Οι συμπολίτες μου πρέπει να ξέρουν τι θα γίνει στον τόπο”.
    Κρατώ αυτό και ότι δεν είστε άφαντος όπως μερικοί!!!!

  • Για το δικό μας το θέμα της μετεγκαταστασης της Ακρινη γιατί δεν πήγαν και οι άλλοι βουλευτές να μιλήσουν. Γιατί δεν ήταν παρών. Που ήταν ο υφυπουργός, που ήταν οΑμανατιδης και η Βρυζιδου να πάρουν θέση. Μόνο παχιά λόγια. Θα μας κάνουν πράσινο χωριό κάτω από τα φουγαρα και δίπλα στην τέφρα. Είναι για γέλια οι προτάσεις του Αμανατιδη. Δεν θα περάσει αυτό.

  • Ο μόνος βουλευτής που τοποθετήθηκε για το πιο σοβαρό θέμα για την περιοχή μας. Όλοι απόντες. Πολύ σοβαρές και σωστές προτάσεις του Κωνσταντινίδη.

    • Μόνο που ξεχνάς ότι είναι βουλευτής της κυβέρνησης και όχι της αντιπολίτευσης. Οπότε έπρεπε να κάνεις πράξεις και όχι να βγάζει λόγους.

  • Τι σημαίνει η απουσία των άλλων Βουλευτών από τις συζητήσεις στις επιτροπές; Δε νομίζω να πέρασε απαρατήρητο αυτό….. Προβλέπω αύριο θα είναι όλοι εκεί

  • Μπράβο ρε Στάθηκα. Μόνο εσύ είχες τα κότσια να παραβρεθεις και να τοποθετηθεις στο πιο σοβαρό νομοσχέδιο για το νομό Οι άλλοι μόνο φρουρού και το ημερολόγιο με τις δήθεν σημειώσεις στην μασχαλη. Εμείς οιΑκρινιωτες σε γουστάρουμε γιατί μας λες αλήθειες.

  • εδω δεν μπορουμε να κανουμε αιτηση για το Πρόγραμμα Νέων Αγροτών γτ υπολειτουργει το ΚΕΠΥΕΛ και εσεις μιλατε για νεες θεσεις εργασιας στην περιοχη λογο μεταλιγνιτικης εποχης?δεν υπαρχει ελπιδα για την περιοχη εχουμε τελειωσει οριστικα

  • Πολύ καλή η ομιλία και η τοποθέτηση σου στην βουλή αλλά μια ερώτηση Στάθη μόνο εσένα έχει ο νόμος Κοζάνης βουλευτή οι άλλοι που είναι ούτε καν στην βουλή δεν φαίνονται. Ολα αυτά τα βλέπει ο λαός και τιμωρεί!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.