Το όραμα της Κοζάνης για το 2030: Ψηφιακός μετασχηματισμός και εκπλήρωση του στόχου της κλιματικής ουδετερότητας

8 Δεκεμβρίου 2021
13:56

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο και το όραμα της Κοζάνης για το 2030 αποτέλεσαν τα βασικά θέματα του 3ου θεματικού εργαστηρίου (workshop) προετοιμασίας για την Αποστολή «100 Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Ευρωπαϊκές Πόλεις μέχρι το 2030».

«Η πρόκληση είναι μπροστά μας. Όλοι μαζί διαμορφώνουμε την Κοζάνη του αύριο και το κοινό μας μέλλον», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας στην ομιλία του. Από την πλευρά του, ο συντονιστής της συζήτησης, Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γεώργιος Καραγιαννίδης, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι [Αν ενταχθεί στις «100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις της Ευρώπης μέχρι το 2030»] «Η Κοζάνη θα γίνει μια πόλη αγνώριστη. Το 2030 θα έχουμε μια άλλη Κοζάνη».

Την υφιστάμενη κατάσταση, καθώς και τις δυνατότητες και προοπτικές του Δήμου Κοζάνης παρουσίασε ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Νίκος Πλόσκας.

Σημειώνεται, ότι η διαδικασία υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας (CLUBE).

Στο θεματικό εργαστήριο συμμετείχαν στελέχη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, του Σωματείου «Διάζωμα», της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και του Τμήματος Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών Δήμου Κοζάνης. Επίσης, συμμετείχαν μέλη του δικτύου «απόΔημος» και της ομάδας εργασίας που εκπόνησε το Στρατηγικό Σχέδιο «Κοζάνη:Έξυπνη Πόλη», αλλά και στελέχη εταιρειών πληροφορικής και επικοινωνιών.

  Περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο συμμετοχής στην προσπάθεια του Δήμου Κοζάνης θα βρείτε στον διαδικτυακό τόπο kozani2030.eu .

Ένα σχόλιο

  • ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΨΙΛΟ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΤΙΣ ΜΗΠΩΣ ?

    ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ

    ΑΥΡΙΟ ΑΥΡΙΟ ΑΥΡΙΟ ΑΥΡΙΟ
    ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΒΟΛΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ

    ΝΤΡΟΠΗ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.