Συνεργαζόμενες-συνταξιουχικές-οργανώσεις

  Δημοσίου-ΟΑΕΕ.-ΙΚΑ.-πασάς. Δέη. κοζ-πασάς.Δεή.πτολ-Εθνική τράπεζα-           Απόστρ.αστυνομικών.-ΤΣΑ.-Απόστρ.στρατιωτικών-Πολιτικό.προσωπικό στρατού -παρτ.ΙΚΑ.σερβίων-παρτ.ΙΚΑ τρανόβαλτου

                                                      Ανακοίνωση κάλεσμα              δεκέμβρης 2021

 αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε στο ακέραιο όσα αδίκως μας έχουν αφαιρεθεί.

Όλοι και Όλες στη συγκέντρωση- διαμαρτυρία στην Κ. πλατεία, Κοζάνης στις 14/12/21 ημέρα Τρίτη και ώρα 11πμ.

Απαιτούμε άμεσες λύσεις:

  • Προσλήψεις γιατρών-νοσηλευτών, δημιουργία ΜΕΘ, και επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας.
  • Να αποδοθεί σε όλους τους συνταξιούχους η 13η και 14η σύνταξη, με αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, με ταυτόχρονη μείωση των τιμών στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης, στα υγρά καύσιμα, στο ρεύμα, αέριο, τηλεθέρμανση, κτλ.
  • Να μας αποδοθεί το 0,5% του τακτικού προϋπολογισμού που είναι νομοθετημένο για τα έτη 2020-2021. · Μείωση της συμμετοχής του 25% στα φάρμακα.
  • Καμιά φορολόγηση των αναδρομικών.
  • Κατάργηση του 80% επί της αξίας του νερού.
  • Όχι στο κλείσιμο σταθμών και ορυχείων.

 Συνάδελφοι συναδέλφισσες.

 Καμία επανάπαυση! Ετοιμάζουν νέα αντιλαϊκά μέτρα για εμάς για τα παιδιά μας, που τα ντύνουν με ωραία λόγια. Ήδη έχουμε γίνει μάρτυρες των αντεργατικών, αντιλαϊκών νόμων που ψηφίσθηκαν μέσα στην πανδημία από την κυβέρνηση για να προστεθούν σε αυτούς που είχαν ψηφίσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Οι εντολές των επιχειρηματικών ομίλων είναι να συνεχίσουν σε αυτή την πορεία και δεν θα σταματήσουν αν εμείς δεν τους σταματήσουμε. Γι΄αυτό με κάθε τρόπο προσπαθούν να εμποδίσουν και να πνίξουν κάθε διεκδικητική και αγωνιστική φωνή. Θεωρούμε επίσης απαράδεκτο το γεγονός την στιγμή που όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή που έφθασαν την μεγάλη πλειοψηφία των συνταξιούχων να παίρνει συντάξεις που δεν φθάνουν για τις 15ημέρες του μήνα, να έρχονται και να πετούν στην χάση και την φέξη κάποιο αντίδωρο όπως αυτό των 250 Ευρώ που πρόσφατα ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός. Κάνουμε καθαρό στους πάντες ότι με φιλοδωρήματα δεν μας κοροϊδεύεται, αγωνιζόμαστε απαιτούμε και διεκδικούμε ότι άδικα μας έχετε αφαιρέσει.

 Παίρνουν όμως τις απαντήσεις που τους αξίζουν από τους συνταξιούχους αλλά και από τους αγώνες που έδωσαν τα παιδιά μας, η νέα βάρδια της εργατικής τάξης απέναντι σε επιχειρηματικούς κολοσσούς παγκοσμίου μεγέθους με θετικό αποτέλεσμα.

 Οι απόμαχοι της δουλειάς, αλλά όχι της ζωής και του αγώνα, δίνουμε για μια ακόμη φορά το αγωνιστικό μας παρόν και θα συνεχίσουμε σε αυτό τον δρόμο, αφού γνωρίζουμε πως ό,τι μέχρι σήμερα καταφέραμε να αποκρούσουμε να καθυστερήσουμε αλλά και να κερδίσουμε, είναι αποτέλεσμα των αγώνων μας. Θα κερδίσουμε και θα λύσουμε προβλήματα μόνο με μαζική συμμετοχή και την πύκνωση των γραμμών μας στους αγώνες.

Όλοι λοιπόν ξανά και ξανά στο ιερό πεζοδρόμιο, στις αγωνιστικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που τα σωματεία μας θα οργανώσουν σε κάθε γωνιά του Νομού μας.

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με όλη την εργατική τάξη. Με τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τους νέους και τις νέες, και τους ανέργους, στους αγώνες και τις διεκδικήσεις τους.

Συμμετέχουμε στο κάλεσμα του συντονιστικού των σωματείων στο συλλαλητήριο που θα γίνει στις 18 Δεκεμβρίου και ώρα…11πμ……στην κεντρική πλατεία Κοζάνης.

Στις 14 Δεκέμβρη οι συνταξιούχοι, με τις συγκεντρώσεις τους σε όλη τη χώρα, θα στείλουν το δικό τους αγωνιστικό πρόστιμο στην κυβέρνηση. Θα βρεθούν και πάλι έξω από το Μαξίμου απαιτώντας την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

η πανδημία δεν σημαίνει αμνησία-απραξία των συνταξιούχων, ούτε κοροϊδία και πεδίο για συνεχή αντιλαϊκά κυβερνητικά μέτρα

 δεν ξεχνάμε – μας πήρατε πολλά με οργάνωση – αγώνα -διεκδικούμε ότι άδικα μας έχετε αφαιρέσει

                       ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ