Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας και η Παράταξή του αρνούνται να καταδικάσουν την αστυνομική βία κατά των διαδηλωτών – Ο λαός της Δυτικής Μακεδονίας οφείλει να τον ανταμείψει ανάλογα

9 Δεκεμβρίου 2021
12:06

 

Η Περιφερειακή Αρχή όπως εκφράζεται από την πλειοψηφούσα παράταξη του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Κασαπίδη, στη χθεσινή (8/11/21) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, αρνήθηκε ακόμα και να συζητηθεί η πρόταση της «ΑΡ.ΣΥ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» για έκδοση ψηφίσματος καταδίκης της αστυνομικής βίας εναντίον των διαδηλωτών, κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κοζάνη.

Ο αποκλεισμός δρόμων και «στενών» σε ακτίνα τριών χιλιομέτρων, η έλευση του πρωθυπουργού ως κατσικοκλέφτης μέσα από τα χωράφια και τις ρούγες, η χρήση κτηνώδους βίας, το ξύλο στους διαδηλωτές, η χρήση μεγάλων ποσοτήτων χημικών-ασφυξιογόνων αερίων και ο προπηλακισμός δημοσιογράφων φαίνεται πως είναι «ανάξια λόγου» για την τον Περιφερειάρχη και την παράταξή του.

Αντίθετα στη συζήτηση που ακολούθησε για τα πολιτικά συμπεράσματα από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη φάνηκε ολοκάθαρα ότι ο Περιφερειάρχης γοητεύτηκε και ευχαριστήθηκε από τις «χάντρες και τα καθρεφτάκια» που «κόμισε» προς τους εργαζόμενους και τους κατοίκους της Περιοχή μας ο άνθρωπος αυτός που με προσωπική του απόφαση και «ύποπτα κίνητρα», έφερε την Ανεργία, τη φτώχεια, την περιβαλλοντική υποβάθμιση, την διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας και στην Περιοχή μας, την ερημοποίηση και την Καταστροφή της Δυτικής Μακεδονίας.

Έγινε φανερό για μια ακόμα φορά ότι ο Περιφερειάρχης στο δίλλημα να υποστηρίξει τα συμφέροντα του λαού της Δυτική Μακεδονίας ή τις καταστροφικές για την Περιοχή και τη Χώρα μας επιλογές της Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισε να στηρίξει την Κυβέρνηση και το Κόμμα που για χρόνια και ο ίδιος υπηρέτησε. Ο Λαός της Δυτικής Μακεδονίας οφείλει να τον ανταμείψει ανάλογα!

Εμείς ως Περιφερειακό Σχήμα καταδικάζουμε τον αποκλεισμό των κατοίκων από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού και τη Χρήση Βίας από τις δυνάμεις καταστολής και ταυτόχρονα Χαιρετίζουμε τους 15 Περιφερειακού Συμβούλους που στήριξαν το αίτημά μας για έκδοση ψηφίσματος.

Ο Αγώνας ενάντια στις καταστροφικές πολιτικές της Κυβέρνησης που στηρίζουν τα συμφέροντα του Κεφαλαίου, της ΕΕ και των ΗΠΑ θα συνεχιστεί και μάλιστα πιο δυναμικά, πιο ενωτικά, πιο οργανωμένα μέχρι την τελική νίκη.

Κοζάνη 9/11/2021

«Αριστερή Συμπόρευση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία

3 σχόλια

  • ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ Ο ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΤΙ ΕΠΟΧΕΣ ΖΟΥΜΕ ΚΑΓΚΕΛΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΟΦΑΖΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΟΥΜΕ ΔΙΧΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΓΚΑΛΟΠ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ

  • ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ‘ΤΟ ΜΗ ΧΕΙΡΟΝ ΒΕΛΤΙΣΤΟΝ” ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΠΡΙΝ ΤΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ 1967- ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΜΑΣ. ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΙΛΑΜΕ.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.