ΚΚΕ περιοχής Δυτ. Μακεδονίας για την επίσκεψη της αναπληρώτριας Υπουργού υγείας κ.Γκάγκα: “Αρκετά με την υποκρισία και την προσπάθεια καλλιέργειας εφησυχασμού από τα κυβερνητικά στελέχη”

13 Δεκεμβρίου 2021
11:39
Κανένα σχόλιο

 

 

Η αναπληρώτρια υπουργός υγείας κ. Γκάγκα, επισκεπτόμενη τα νοσοκομεία Κοζάνης και Πτολεμαΐδας στις συναντήσεις με τις διοικήσεις, τα στελέχη των νοσοκομείων και τους διευθυντές των κλινικών, ανέφερε πως ήρθε να «ακούσει» τους υγειονομικούς, τα προβλήματα τους και τις ανησυχίες τους.

Αλήθεια ποιον νομίζει ότι κοροϊδεύει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και η κυβέρνηση;

Η κ. Γκάγκα ήταν πλήρως ενημερωμένη για την κατάσταση στα νοσοκομεία της περιοχής και από τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις που πραγματοποίησε επανειλημμένα το ΚΚΕ το τελευταίο διάστημα. Μάλιστα απάντησε σε ερώτηση του ΚΚΕ στη βουλή για το νοσοκομείο Πτολεμαϊδας  «Μποδοσάκειο» και  τις ελλείψεις σε προσωπικό «ομολογώντας» ότι οι τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν καλύπτονται με επιπλέον μετακινήσεις προσωπικού από άλλα τμήματα και κέντρα υγείας, αφήνοντας ουσιαστικά ακάλυπτες τις εν λόγω δομές. Ακόμα και οι μετακινήσεις δεν φτάνουν να καλύψουν τα κενά των 14 ιατρών που λείπουν από το νοσοκομείο και αυτό με βάση τους πεπαλαιωμένους-ξεπερασμένους οργανισμούς!

Επιπλέον δήλωσε «άγνοια» για το γεγονός ότι το νοσοκομείο Κοζάνης  «Μαμάτσειο» λειτουργεί με δυο και το νοσοκομείο Πτολεμαϊδας «Μποδοσάκειο» με μόλις μια μόνιμη αναισθησιολόγο, ενώ είναι γνωστό εδώ και μήνες το πρόβλημα.

Αυτό που πρέπει να σημάνει συναγερμό για την περιοχή όλης της Δυτικής Μακεδονίας είναι η αναφορά για τη χρησιμότητα ή μη όλων των νοσοκομείων και των κλινικών της περιοχής. Κινείται στη λογική των συγχωνεύσεων και καταργήσεων νοσοκομείων, κλινικών και τμημάτων.

Αρκετά με την υποκρισία και την προσπάθεια καλλιέργειας εφησυχασμού από τα κυβερνητικά στελέχη.

Εδώ και σχεδόν δυο χρόνια από την έναρξη της πανδημίας οι υγειονομικοί όλων των βαθμίδων, όλων των δομών, θέτουν επιτακτικά τα διαχρονικά αιτήματα τους για άμεση στελέχωση των μονάδων υγείας με μόνιμο προσωπικό, όλων των ειδικοτήτων, για επαρκή χρηματοδότηση, για κάλυψη σε υποδομές και εξοπλισμό.

Έχουν στο πλευρό τους το λαϊκό κίνημα, τους εργαζόμενους που αγωνιούν για τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας τη στιγμή που οι επιχειρηματίες της υγείας θησαυρίζουν χωρίς να συμβάλουν το παραμικρό στην μάχη ενάντια στην πανδημία.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους υγειονομικούς, όλο το λαό να αντιδράσει και να διεκδικήσει το δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας που έχει ανάγκη.

ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ-ΚΛΙΝΙΚΩΝ

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΡΑ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.