Σεξουαλική παρενόχληση και βία στο χώρο εργασίας συζητήθηκαν σε ημερίδα της ΚΕΔΕ – Εκπροσώπηση του Δήμου Κοζάνης από τη Νούλα Τουμπουλίδου

13 Δεκεμβρίου 2021
12:39
Κανένα σχόλιο

Η «Ενημέρωση για ζητήματα σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας στο χώρο εργασίας», αποτέλεσε το κεντρικό θέμα της ημερίδας ευαισθητοποίησης της Επιτροπής Ισότητας της ΚΕΔΕ, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου, στα Τρίκαλα.

Στην ημερίδα παρέστη η πρόεδρος του Δ.Σ. Κοζάνης και πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας, Νούλα Τουμπουλίδου, συνοδευόμενη από τον πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Πρόνοιας και Μέριμνας, Γρηγόρη Τζουμερκιώτη, τον αντιδήμαρχο Κοζάνης, Γιώργο Δουγαλή, καθώς τον υπεύθυνο του Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Κοζάνης, Δημήτρη Λεούδη.

Στην τοποθέτησή της, η κ. Τουμπουλίδου αναφέρθηκε στο «Σχέδιο Δράσης για την Έμφυλη Ισότητα» που υλοποίησε ο Δήμος Κοζάνης, επικυρώνοντας τη δημόσια τη δέσμευση υπέρ της αρχής της Ισότητας των Φύλων και την ένταξη της διάστασης του φύλου στο σύνολο των πολιτικών του. Όπως επεσήμανε η ίδια, «Ο Δήμος Κοζάνης πρωτοπορώντας για ακόμη μία φορά, ενέταξε στην πολιτική του ένα Σχέδιο Δράσης για την ενδυνάμωση της θέσης των γυναικών, που αποτελεί ένα από τα πρώτα σε ολόκληρη τη χώρα».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι την κεντρική εισήγηση της ημερίδας έκανε η πρόεδρος της  Επιτροπής Ισότητας της ΚΕΔΕ Μαρία Κακαλή – Δήμαρχος Αγ. Ευστρατίου, ενώ ομιλίες πραγματοποίησαν η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων,  αρμόδια για θέματα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής  και Ισότητας των Φύλων, Μαρία Συρεγγέλα, καθώς και η πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας  Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, Παρασκευή Δραμαλιώτη.

Επισημαίνεται, ότι την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε και η συνεδρίαση του Δ.Σ. της Επιτροπής Ισότητας της ΚΕΔΕ, μέλος της οποίας είναι και ο Δήμος Κοζάνης,  παρουσία του προέδρου Επιτροπής και Δημάρχου Τρικκαίων,   Δημήτρη Παπαστεργίου.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.