kozan.gr: Τον Χαράλαμπο Ταϊγανίδη, παραολυμπιονίκη και παγκόσμιο πρωταθλητή, από τον Πολύμυλο Κοζάνης, για την επί 17 χρόνια πορεία του, τίμησε, σήμερα Δεύτερα 13/12, κατά τη συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης – “Μέσα στα επόμενα δύο έτη θέλω να εκπληρώσω ένα ακόμη στόχο, να κολυμπήσω την απόσταση 140 χλμ. μεταξύ Ρόδου & Καστελόριζου”, δήλωσε ο Χ. Ταϊγανίδης (Φωτογραφίες & Βίντεο)

13 Δεκεμβρίου 2021
20:05

Σε μία συγκινητική εκδήλωση το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης τίμησε τον Παραολυμπιονίκη και Παγκόσμιο Πρωταθλητή, Χαράλαμπο Ταϊγανίδη, για την προσφορά του στην κολύμβηση, το απόγευμα της Δευτέρας 14 Δεκεμβρίου 2021.

Ο αθλητής που «τράβηξε τις πρώτες χεριές» στο κολυμβητήριο της Κοζάνης, και έκανε περήφανους όλους τους Έλληνες με τις διακρίσεις του στην κολύμβηση, τιμήθηκε  με παρόντες τους οικείους του, αλλά και τους πρώτους του προπονητές Χρήστο Κεχαγιά και Μπάμπη Γιαννακόπουλο.

Εκπρόσωποι φορέων βρέθηκαν στη διαδικασία για να τιμήσουν τον μεγάλο αθλητή και εξέφρασαν τα συγχαρητήριά τους για τη δυναμική του πορεία.

Ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας αναφερόμενος στην τιμητική διάκριση επεσήμανε πως «Σήμερα εκπληρώνουμε ένα οφειλόμενο χρέος. Το χρέος που έχει κάθε Πολιτεία προς τα τέκνα της που διακρίνονται. (…) Σήμερα πράττουμε το αυτονόητο. Τιμούμε έναν αγωνιστή, έναν νικητή, έναν συμπολίτη που μας έκανε περήφανους, που διακρίθηκε παγκόσμια».

Ο κ. Μαλούτας αναφερόμενος στα άτομα με αναπηρία υπογράμμισε  ότι «Οτιδήποτε πράττουμε για τα άτομα με αναπηρία δεν είναι παραχώρηση. Όλοι οι πολίτες αυτού του τόπου έχουν τα ίδια δικαιώματα, συνεπώς πρέπει να τους δίνονται εκείνες οι ευκαιρίες που να τα επικυρώνουν».

Κλείνοντας την ομιλία του ο δήμαρχος Κοζάνης ανέφερε πως «Σήμερα τιμούμε τον Χαράλαμπο Ταϊγανίδη, ένα άξιο παιδί του Δήμου μας. (…) Μπάμπη συγχαρητήρια μας κάνεις όλους περήφανους.  Συγχαρητήρια σε όλους τους ανθρώπους που σε στήριξαν. Στους προπονητές, στη σύντροφό σου και στους γονείς σου. Πρέπει να είναι όλοι τους περήφανοι».  

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Χαράλαμπος Ταϊγανίδης, αφού ευχαρίστησε το Δημοτικό Συμβούλιο για την τιμητική διάκριση, εξέφρασε ιδιαίτερες ευχαριστίες στους ανθρώπους που τον στήριξαν στην πορεία του, τον Δημοτικό Σύμβουλο Φώτη Κεχαγιά, καθώς και τους προπονητές του Χρήστο Κεχαγιά και Μπάμπη Γιαννακόπουλο.

Ο αθλητής τόνισε πως «Όλοι κοιτάζουν τον ουρανοξύστη, αλλά δεν κοιτούν τη βάση που κρατά το οικοδόμημα. Η δική μου βάση, όλες αυτές οι επιτυχίες έως και τώρα έχει δύο ονόματα: Χρήστος Κεχαγιάς και Μπάμπης Γιαννακόπουλος. Οι προπονητές μου με έμαθαν να σέβομαι, να αγωνίζομαι, με μάθανε να μην τα παρατάω ποτέ σε οποιαδήποτε δυσκολία».

Θέλω να ανακοινώσω ότι οι στόχοι μου δεν έχουν σταματήσει. (…) Θέλω να κολυμπήσω την απόσταση Ρόδο – Καστελόριζο [140 χλμ. ], για να αποδείξω ότι όταν έχεις έναν στόχο, έναν σκοπό ένα όνειρο, τίποτα δεν πρόκειται να μπει [εμπόδιο].

Παρακολουθήστε το βίντεο-αφιέρωμα στον Χαράλαμπο Ταϊγανίδη, που παρουσιάστηκε στην εκδήλωση

2 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.