Την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου το Πυροσβεστικό Σώμα Κοζάνης θα γιορτάσει την μνήμη των προστατών του Αγίων Τριών εν Καμίνῳ Παίδων

14 Δεκεμβρίου 2021
12:55

1. Σας γνωρίζουμε ότι στις 17 Δεκεμβρίου 2021, ημέρα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, θα εορτάσουμε τη μνήμη των *ΑΓΙΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΝ ΚΑΜΙΝΩ ΠΑΙΔΩΝ*, προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κοζάνης.

2. Το Πρόγραμμα εορτασμού έχει ως ακολούθως :
α. Έναρξη Όρθρου & Θείας Λειτουργίας Ω/07:30
β. Πέρας προσελεύσεως Προσκεκλημένων
& Επισήμων Ω/09:45
γ. Έναρξη Τελετής Δοξολογίας Ω/10:00

3. Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε για την δημοσίευση, προς ενημέρωση του κοινού.
4. Θα τηρηθούν τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα λόγω της πανδημίας COVID-19.

Ο Δ ι ο ι κ η τ ή ς
Σωτήριος Θ. Κορέλας
Αρχιπύραρχος

Ένα σχόλιο

  • Οι τρεις παίδες στην κάμινο
    Τον καιρό της αιχμαλωσίας των Εβραίων από τους Βαβυλώνιους, όταν βασιλιάς των Βαβυλωνίων ήταν ο Ναβουχοδονόσορας, έβαλε κι έφτιαξαν ένα τεράστιο άγαλμά του, 40 μέτρα ψηλό και διέταξε: «Όταν σαλπίσουν οι σάλπιγγες, όλοι οι υπήκοοί μου να πέσουν στη γη, να προσκυνήσουν το άγαλμά μου. Όποιος δεν προσκυνήσει, να ριχτεί στο καμίνι και να καεί».
    Τρεις νέοι, ο Ανανίας, Αζαρίας και Μισαήλ, δεν προσκυνούσαν. Κάποιος πρόδωσε στον βασιλιά τους τρεις νέους.Εκείνος διέταξε ν΄ αναφτεί το καμίνι επτά φορές περισσότερο. Οι φλόγες του να φτάνουν ψηλά, ως 30 μέτρα και σ΄ αυτό το φοβερό καμίνι να ριχτούν οι τρεις νέοι.
    Ο κόσμος που μαζεύτηκε είδε Άγγελο Κυρίου μαζί τους στη μέση της φωτιάς. Οι φλόγες παραμέρισαν. Σαν δροσερό αεράκι έτσι ήταν το κέντρο του καμινιού.
    Τρέξαν οι άνθρωποι του βασιλιά να πουν το θαύμα: «Τρεις βάλαμε μέσα στο καμίνι, τώρα τέσσερις είναι. Όχι μόνο δεν καίγονται, αλλά τριγυρίζουν μέσα στις φλόγες χαρούμενοι και ψάλλουν».
    Όλοι το είδαν το θαύμα. Οι τρεις νέο χαρωποί έψαλλαν: «Εὐλογεῖτε πάντα τά ἔργα Κυρίου τόν Κύριον. Τόν Κύριον ὑμνοῦμεν καί ὑπερυψοῦμεν εἰς πάντας τούς αἰώνας».
    Πεμπτουσία

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.