Εκδήλωση για τον Φώτη Κόντογλου την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, ώρα 11 π.μ., στο Λαογραφικό μουσείο

18 Δεκεμβρίου 2021
17:35

 

Η Παρέμβαση πρόκειται να πραγματοποιήσει εκδήλωση αφιερωμένη στον Φώτη Κόντογλου, την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, ώρα 11 π.μ., στο Λαογραφικό μουσείο Κοζάνης. Θα γίνει παρουσίαση του έργου του Φώτη Κόντογλου, αλλά και προσέγγισή του μέσα από τη γραφή του Δυτικομακεδόνα συγγραφέα και καθηγητή της Θεολογικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Π. Β. Πάσχου.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της δράσης «Μικρασία: Ένας πολιτισμός μετακομίζει», με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την άφιξη των ελληνικών πληθυσμών στην Ελλάδα μετά την καταστροφή του 1922.

Ομιλητές: Ολυμπία Τσικαρδάνη, Φιλόλογος, Συγγραφέας, Ποιήτρια

Β. Π. Καραγιάννης, Συγγραφέας, Εκδότης Περιοδικού «Παρέμβαση»

Διαβάζει: Νίκος Κουρού, Ηθοποιός, Σκηνοθέτης

Παρουσιάζει: Δήμητρα Καραγιάννη, Φιλόλογος, Συγγραφέας, Εκδότρια

Η δράση τίθεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, τον Δήμο Κοζάνης, την Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας και τον Σύλλογο Μικρασιατών Π.Ε. Κοζάνης. Συμμετέχουν και στηρίζουν τη δράση οι φορείς: Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας, Σύνδεσμος Γραμμάτων & Τεχνών, Σύνδεσμος Φιλολόγων, Δήμος Εορδαίας, Μικρασιατικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας, Ονειρόδραμα.

Η εκδήλωση θα προβληθεί και διαδικτυακά, στο ακόλουθο Link: https://www.facebook.com/dimitra.karayianni.1/

*Η είσοδος στους χώρους εκδηλώσεων επιτρέπεται με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης

Ένα σχόλιο

  • ΦΩΤΗ ΚΟΝΤΟΓΛΟΥ Εφημ. «Ελευθερία» (Αθηνών) , 29-11-1964

    -Φαίνεται απίστευτο, και όμως πολλοί από τους λεγόμενους Χριστιανούς είναι χωρίς Χριστό. Σ΄αυτούς ο αληθινός Χριστός είναι άγνωστος. Κάνουν κάθε τόσο ένα είδωλό του, και αυτὀ έχουνε για Χριστό. Δεν θέλουνε τον Χριστό που είναι «χθες και σήμερον ο αυτός και εις τους αιώνας» (Εβρ.13,8), αυτόν τον Χριστό, που απομένει ανάλλαχτος στους αιώνες, χωρίς να θελήσουν να τον συγχρονί-σουν, να τον «προσαρμόσουν στις συνθήκες του καιρού τους».

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.