ΔΕΥΑΕ και Δήμος Εορδαίας: “Σύμφωνα με τα αποτελέσματα στα δείγματα των ανεπεξέργαστων λυμάτων, ανιχνεύτηκαν 800 και 600 μονάδες copies RNA αντίστοιχα στα δύο διαφορετικά σημεία λήψης – Η τιμή συνεχίζει να παρουσιάζει  αυξητική τάση  σε σχέση με τις προηγούμενες δειγματοληψίες”

19 Δεκεμβρίου 2021
18:31
Κανένα σχόλιο

     Η ΔΕΥΑΕ και ο Δήμος Εορδαίας  παρακολουθώντας από την πρώτη στιγμή την πορεία εξέλιξης της λοίμωξης COVID-19 και των μεταλλάξεων αυτής, συνεχίζουν να εφαρμόζουν μέσω της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑΕ, αναλύσεις στα αστικά λύματα, για την παρουσία  του ιού στην πόλη της Πτολεμαΐδας με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών.

    Οι αναλύσεις διεξάγονται μέσω  Διαπιστευμένου Εργαστηρίου με τη μοριακή μέθοδο ανάλυσης Real Time PCR, ενώ η δειγματοληψία στα λύματα της περιοχής πραγματοποιήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου  2021  από δύο διαφορετικά σημεία στο κέντρο της πόλης.

   Σύμφωνα με τα αποτελέσματα στα δείγματα των ανεπεξέργαστων λυμάτων, ανιχνεύτηκαν 800 και 600 μονάδες copies RNA αντίστοιχα στα δύο διαφορετικά σημεία λήψης. Η τιμή συνεχίζει να παρουσιάζει  αυξητική τάση  σε σχέση με τις προηγούμενες δειγματοληψίες (700 μονάδες copies RNA στις 25-11-2021).

     Ο έλεγχος στα λύματα λειτουργεί προληπτικά ως σύστημα παρακολούθησης, παράλληλα με όλα τα υπόλοιπα μέτρα,  ατομικά και  συλλογικά, που θα πρέπει να λαμβάνονται με σκοπό την προστασία και αποφυγή της διασποράς  του κορωνοϊού..

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.