Για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Π.Ε. Κοζάνης στις επόμενες εκλογές (Γράφει η Κ. Μαρκοπούλου)

20 Δεκεμβρίου 2021
19:40

Στις επόμενες εθνικές εκλογές η μεγάλη χαμένη θα είναι στην Π.Ε Κοζάνης η ΝΔ, κυρίως λόγω της εφαρμογής του νέου εκλογικού νόμου με την απλή αναλογική. Αν σε αυτό προστεθεί και η μετατροπή της εκλογικής περιφέρειας σε τετραεδρική, τότε τα νούμερα δε βγαίνουν. Το πολύ δύο έδρες θα βγάλει το κόμμα της ΝΔ στην Κοζάνη, κάτι που μεταφράζεται απλά σε σκληρή μάχη των τωρινών τεσσάρων εν ενεργεία βουλευτών. Στάθης Κωνσταντινίδης, Παρασκευή Βρυζίδου, Μιχάλης Παπαδόπουλος και Γιώργος Αμανατίδης αισιοδοξούν ο καθένας και η καθεμία για να λάβουν έδρα στην Π.Ε Κοζάνης.
Πολλοί λένε ότι σε μια τέτοια μάχη δεν θα έχουν καμία τύχη όποιοι συμπληρώσουν το ψηφοδέλτιο του κυβερνώντος κόμματος.
Τα ονόματα που ακούγονται έντονα στο παρασκήνιο και στα πολιτικά πηγαδάκια είναι, του Γιώργου Δακή πρώην περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, του αντιπεριφερειάρχη Στέργιου Κιάνα, του νεφρολόγου Τάσου Φούντογλου και του Αντιδήμαρχου Κοζάνης Ευάγγελου Σημανδράκου.
Στο ψηφοδέλτιο θέλουν να παραμείνουν και να ξαναπροσπαθήσουν η Καλλιόπη Σεμερτζίδου και ο Γιώργος Τοπαλίδης, ενώ πολλοί καλοβλέπουν και την υποψηφιότητα του Χρήστου Ζευκλή νυν Δημάρχου Βοΐου, παρόλο που από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι ο ίδιος δεν επιθυμεί.
Τέλος έντονα συζητείται το όνομα του ανιψιού γνωστού επιχειρηματία της Πτολεμαΐδας και μια γυναίκα από το χώρο του θεάματος με καταβολές από το Βόιο.
Υποψήφια δείχνουν πολλοί και τη Γιούλα Γκατζαβέλη που οργανώνει τους υποστηρικτές της μετά την αλλαγή της από την Αντιπεριφέρεια Οικονομικών. Και Τσαρίνα και Τσαρίδου δεν είναι λίγο για πολλούς. Εκ νέου υποψήφιος θα είναι ο Χρόνης Ακριτίδης ενώ πληθαίνουν οι φωνές να είναι υποψήφιος για να σηματοδοτεί και την ανανέωση ο γεωπόνος Βασίλης Μαμάτσιος.
Όπως και να έχει οι απώλειες σε σχέση με τις έδρες θα είναι πολύ μεγάλες και τα προγνωστικά αμφίρροπα.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που συστηματικά προσπαθεί να αλώσει το χώρο του κέντρου θέλει τουλάχιστον δυο υποψηφιότητες που να κινούνται εκεί. Με όλα αυτά τα δεδομένα πολλοί θα οδηγηθούν σε προσωρινή εφεδρεία από τις καραμπόλες που θα προκύψουν.
Κατερίνα Μαρκοπούλου – Δημοσιογράφος

30 σχόλια

  • μια εδρα με το ζορι θα παρει η νδ το πραγμα φαινεται ο κοσμος αυτα λεει φτωχια ανεργια απογοητευση μια απο τα ιδια

  • Σημανδράκος? Ω τι λες τώρα!
    Μεταγραφή γερή που θα χάσουν τον ύπνο μερικοί!
    Τον προωθεί ο Μιχάλης και καλά κανει. Καταλαβαίνεται γιατί…

  • Κατερίνα γραψε τιποτα για το αφεντικο σουβτον Καρυπιδη και μην ασχολεισαι με τη ΝΔ πλεον εισαι συριζα γραψε τιποτα για τον καρυπίδη.

  • Όσο και να λέτε με απλή αναλογική 2 βουλευτές θα βγάλει και θα είναι1) Ο Σ.Κωνσταντινίδης και 2 Β.Βρυζιδου
    Μετά ψάξτε το 3

  • Αμα βγαλουν 2 βολευτες οι νουδουληδες κι αυτο με το ζορι να πουν και δοξα το θεο , γιατι το συνολικο ποσοστο τους δεν θα υπερβαινει το 23 με 25% . Τωρα αν θελουν να πιστευουν καποιοι στις λιστες πετσα και να βλεπουν αυτοδυναμιες και 50αρια οκ…ας ζησουν στο μυθο τους
    ας κανουν υπομονη εκει την κυριακη το βραδυ που θα δουν το αληθινο αποτελεσμα

    • Ξύπνα τσολιά μου!!! Πατωσατε, κοίτα τα δικά σας χάλια και άσε τους άλλους. Όταν θα δεις τα αποτελέσματα των εκλογών θα κλαις πάλι.

    • Εννοείς πως εάν βγάλει έστω και έναν βουλευτή ΝΔ, ή οι άλλοι φωστήρες του σύριζα η οι άλλοι του ΠΑΣΟΚ/ κιναλ ή όπως θα λέγονται σε 18 μήνες θα είμαστε για φτύσιμο.

  • Με απλή αναλογική δεν προκύπτουν 2 έδρες. Υπολόγισε και τον Βελόπουλο στο παιγνίδι. Παίζει γερά στους δεξιούς απογοητευμένους.

  • Απο που προκύπτουν όλα αυτά βρε παιδιά!!! Ό,τι θέλει λέει και γράφει ο καθένας…Τί απλή αναλογική και κολοκύθια! Η απλή αναλογική θα είναι για 2 εβδομάδες μέχρι να ξαναπροκηρυχθούν οι εκλογές και τότε είναι που θα κλαίνε οι “προοδευτικές” μανούλες…(κυρίως οι ροζ-κοκκινωπών αποχρώσεων – και ο νοών νοείτο…)

  • Κατερίνα καλά τα λες. Αλλά εφόσον ο Μητσοτάκης και η ΝΔ θέλουν να πάρουν ψήφους από Βελόπουλο, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ ποιος από τους υποψήφιους που αναφέρεις μπορεί να πάρει έστω ένα από άλλο κόμμα ; ΚΑΝΕΝΑΣ. Κατρακύλα η ΝΔ . Και με τον Κάτανα να πάει ανεξάρτητος καρφί για περιφέρεια από που θα πάρει έστω ένα σταυρό η ΝΔ ; Από απολύτως πουθενά, καθώς όλοι τους έχουν αναφορά από πολύ μικρή έως μέση, μόνο σε αυτούς τους πολύ λιγότερους πλέον που λόγο πρόωρης απολιγνιτοποίησης θα ψηφίσουν ΝΔ. Μια έδρα η ΝΔ δυο ο ΣΥΡΙΖΑ και ένα τον ΠΑΣΟΚ .Κρατήστε αυτό το σενάριο θα χρειαστεί σύντομα.

  • ουτε μια ουτε δυο..ολες θα τισ παρει ο συριζα..να λεμε και βλακειες να γελαμε ε?ουτε μια εδρα δεν θα εχει ο συριζα ..και θα το δειτε.τοποσοστο που ειχε ο 2008 θα παρακαλανε να το δουνε..τελειωσε αυτο το κομμα μαζι με τον αγραμματο αρχηγο τουσ.

  • Αν η Κοζάνη δεν ξαναβγάλει τον Αμανατίδη είναι για πολλές μπάτσες. Όσο για τον δεύτερο, ο Μιχάλης δε δικαιούται τρίτη ευκαιρία, μάλλον η Παρασκευή δικαιούται δεύτερη. Ο Στάθης δε νομίζω ότι μπορεί να προσφέρει κάτι παραπάνω. Οι αυτοδιοικητικοι μια χαρά είναι εκεί που είναι. Για το φυτευτο από Αθήνα, τελευταίος για να απαλλαγούμε από αυτόν.

    • αν βγάλει 2 τότε παίζουνε πολύ Βρυζίδου στα σίγουρα και ένας εκ των Κωνσταντινίδη, Αμανατίδη (λογικά ο Κωνσταντινίδης αλλά ποιος ξέρει τι θα γίνει τελικά)

    • ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΚΡΙΤΙΔΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΡΗΚΑΝΕ ..ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΦΥΤΕΥΤΟΣ …ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΙΔΑΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ..ΨΘΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΚΑΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΞΕΡΟΥΝΕ ….ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΔΑΥΤΟΥΣ…

  • απο που ο σημανδρακος υποψηφιος εδω γελανε εδω συνδυασμο στην τοπικη αυτοδιοιηκηση δεν θα μπορει να κανει η νεα δημοκρατια θα τον προτεινει

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.