H ΠΑΝΣΕΚΤΕ με έδρα Κοζάνη- Γρεβενά ενημερώνει: “Εκατοντάδες οι Αγωγές και τα Ασφαλιστικά μέτρα στα καταστήματα Εστίασης από τις εταιρίες πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων. Διώκεται ο κλάδος. Αδιαφορούν οι Αρμόδιοι”

21 Δεκεμβρίου 2021
13:31

Σε πλήρη εξέλιξη και μάλιστα (εν μέσω κορονοϊού) οι αγωγές και τα ασφαλιστικά μέτρα εναντίον συναδέλφων καταστηματαρχών και ξενοδοχείων για δήθεν απλήρωτες αμοιβές προηγούμενων ετών από το 2011 έως το 2021. Δεκάδες χιλιάδες ευρώ οι απαιτήσεις περί ανείσπρακτων οφειλών για δικαιώματα συνθετών – στιχουργών  – μουσικών – τραγουδιστών.

     Κωμικοτραγικές  και προκλητικές  οι μέθοδοι και οι τρόποι των απαιτήσεών τους, που έχει ως αποτέλεσμα να διώκεται και να τρομοκρατείται ο συνάδελφος καταστηματάρχης.

  • Κατάστημα καφέ στην Κόρινθο 25 τ.μ. του ζητείται να καταβάλλει για συγγενικά δικαιώματα 6.500 ευρώ
  • Κατάστημα στην Κοζάνη, του ζητείται να καταβάλλει 19.175 ευρώ για 3 χρόνια για Πνευματικά Δικαιώματα από την ΕΔΕΜ
  • Κατάστημα στην Καβάλα με έναρξη το 2018, ειδοποιείται να καταβάλλει αμοιβή για συγγενικά δικαιώματα, από το 2011 χωρίς να υφίσταται η επιχείρηση

Έκκληση απευθύνουμε σε όλους τους συναδέλφους να καταγγέλλουν στον συνδικαλιστικό τους φορέα ή στο Επιμελητήριο ή στο Νομικό του ή στο ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. τις μη σύννομες πρακτικές για δήθεν ωφελούμενα ποσά προς τις ως άνω εταιρίες.

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Τσαπατσάρης Γρηγόριος

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.