Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χτες το διεθνές φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους δίχως διάλογο No Words στην πόλη της Πτολεμαΐδας. Eίναι πολύ ενθαρρυντικό που ενα ανεξάρτητο, πρωτοπόρο και αυτοδημιούργητο φεστιβάλ κατάφερε να ανθίσει και φέτος μέσα στο τόσο δύσκολο περιβάλλον που ζούμε λόγω της πανδημίας. Το πρόγραμμα των ταινιών ήταν περιορισμένο χρονικά σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές και έτσι προβλήθηκαν πιο λίγες ταινίες. Στο διεθνές κομμάτι επιλέχθηκαν δέκα ταινίες μικρού μήκους χωρίς διάλογο ενώ φέτος δέκα ήταν και οι ταινίες στην ελληνική κατηγορία.

Τα βραβεία κοινού από την κατηγορία No Words είχαν ως εξής:
1 θέση – Choker του σκηνοθέτη απο τις Ηνωμένες Πολιτείες Orson Cornick. “H ταινία με ανατρεπτικό φινάλε και οικολογικό περιεχόμενο”.
2 θέση – You are not the only one του σκηνοθέτη από την Ιταλία Riccardo Albertazzi. “Κάτω από τους ήχους του Imagine – John Lennon μια τρυφερή μουσική ιστορία”.
3 θέση – Blood Brothers του σκηνοθέτη απο το Ηνωμένο Βασίλειο Killian Gilroy. “Μια κωμωδία πολύ μικρού μήκους με πρωταγωνιστές ένα δράκουλα και ένα
κουνούπι”.
Στην ελληνική κατηγορία την τιμητική διάκριση πήρε η ταινία HAPPY της Julie Anastasopoulou που συγκίνησε το κοινό με το ευαίσθητο θέμα που ανέδειξε μέσα από την αγάπη της ηρωίδας προς τον σκύλο της.
Eυχαριστούμε το κοινό που παραβρέθηκε στις θέσεις του Πνευματικού Κέντρου! Επίσης ευχαριστούμε πολύ τους Γιάννη Αδαμίδη για την τεχνική υποστήριξη, Νίκο Λόφτσαλη για την φωτογραφική κάλυψη, τον Π.Σ “Υψικάμινος” για την υποστήριξη, την Βέφη Μηνά που βρισκόταν στην υποδοχή και φυσικά όλα τα μέλη και το Δ.Σ του Π.Σ “Bόρειο Πεδίο”.

Δίνουμε υπόσχεση για το επόμενο και ευχόμαστε να μην υπάρχουν περιορισμοί λόγω της πανδημίας. Καλές γιορτές σε όλους!
Με αγάπη, NWISFF | πολιτιστικός Σύλλογος “Βόρειο Πεδίο”.