Ποιοι θα είναι υποψήφιοι, στην Π.Ε. Κοζάνης, με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, στις επόμενες βουλευτικές εκλογές (Γράφει η Κατερίνα Μαρκοπούλου)

21 Δεκεμβρίου 2021
21:19
Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, μετά τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, επιταχύνει τις μηχανές του για τις εθνικές εκλογές. Από τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε στη Βουλή προσφυγή στις κάλπες, τα κομματικά επιτελεία ανά ΠΕ προετοιμάζονται για εκλογές, φοβούμενα ακόμα και αιφνιδιασμό από τον Πρωθυπουργό. Οι συζητήσεις ξεκίνησαν για τα καλά στην Κοζάνη με την Καλλιόπη Βέτα να εντείνει την δραστηριότητα και τις επαφές της ως η μόνη βουλεύτρια της αντιπολίτευσης. Στο ψηφοδέλτιο πρωταγωνιστικό ρόλο θα παίξει ο πρώην περιφερειάρχης Θοδωρής Καρυπίδης εφόσον το επιθυμεί ή αν του το ζητήσει ο πρώην πρωθυπουργός για το καλό της περιοχής.
Μια τέτοια υποψηφιότητα δεν την καλοβλέπουν πολλοί και ιδιαίτερα ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης που προεξοφλεί σε συνεργάτες του τη δική του διασφαλισμένη εμπλοκή. Μπορεί η απολιγνιτοποίηση να είναι σε εξέλιξη, η ΔΕΗ και οι εργαζόμενοι της αναζητούν ισχυρή εκπροσώπιση στη νέα Βουλή. Από την άλλη δε θα είναι μάλλον υποψήφιος ο Γιάννης Θεοφυλακτος καθώς επιθυμεί να ηγηθεί του ψηφοδελτίου των περιφερειακών εκλογών το 2023
Αντίθετα βέβαιη υποψηφιότητα θεωρείται της Στέλλας Θεοχάρη που τα πήγε περίφημα στις προηγούμενες εκλογές και συγκεντρώνει πάνω της ανθρώπους που μετακινήθηκαν στο ΣΥΡΙΖΑ από το ΠΑΣΟΚ, όπως επίσης και του νυν Συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ στην Π.Ε Κοζάνης Κώστα Πασαλίδη, που κρατάει “σταθερά” τα κομματικά κλειδιά.
Στο Βόιο πίεση ασκείται στον προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Αλέξανδρο Ζιμπιλίδη να είναι υποψήφιος.
Στα Σέρβια η Μαρία Χριστάκη, περιφερειακή σύμβουλος με τη Ρένα Δούρου στην προηγούμενη αυτοδιοικητική θητεία συγκεντρώνει πολλές περγαμηνές και θα είναι ευχάριστη έκπληξη αν συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο.
Βέβαιη συμμετοχή φαίνεται να έχει το κομματικό στέλεχος Έφη Μιχελάκη από την Εορδαία.
Πολλοί υποστηρίζουν ότι βολιδοσκοπείται και ο Μάνος Γαβριηλίδης για να συμμετέχει κάτι τέτοιο όμως δεν επιβεβαιώνεται από το ρεπορτάζ. Δε θα είναι υποψήφιοι όπως ολα δειχνουν ο Γιώργος Τζιμάνης αλλά και ο Θέμης Μουμουλίδης αν και τίποτα δε θεωρείται σίγουρο.
Το σενάριο που έδειχνε υποψήφιο τον πρώην αντιπεριφερειαρχη υγείας Σταύρο Γιαννακίδη απομακρύνεται.
Αντίθετα πολλές πιθανότητες συγκεντρώνει η Κατερίνα Τσιαΐρη με ισχυρές φιλίες και συμπάθειες στους ψηφοφόρους που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ.
Ο Αλέξης Τσιπρας θέλει ψηφοδέλτιο ισχυρό που να μπορεί να φέρει και δεύτερη έδρα στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης, την οποία επισκέπτεται δοθείσης ευκαιρίας.
Αν δε συμβεί αυτό σύμφωνα με τους δημοσκόπους η θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είναι δεινή.
Kατερίνα Μαρκοπούλου – Δημοσιογράφος

36 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.