Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης: Όλοι στην κινητοποίηση ενάντια στις αυξήσεις στην τηλεθέρμανση και το νερό, την Πέμπτη 23/12, στις 6:00 μ.μ, στο κτήριο της ΔΕΥΑΚ

22 Δεκεμβρίου 2021
12:07

 

 

Δύο μέρες πριν τα Χριστούγεννα Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021, την ώρα που η εργατική –λαική οικογένεια μετράει τι θα κόψει από το γιορτινό τραπέζι, συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ για να αποφασίσει υπέρογκες αυξήσεις στα τιμολόγια της τηλεθέρμανσης και του νερού. Σύμφωνα με δημοσιεύματα οι αυξήσεις που προτείνονται είναι περίπου 43% στην τηλεθέρμανση και 7% στην πόλη και 10% στα χωριά για το νερό.

Ούτε να το σκέφτονται.!!!

Δεν επιλέγουμε αν θα φάμε η αν θα ζεσταθούμε.

Σε μια περίοδο που η εργατική – λαϊκή οικογένεια χτυπιέται από την ακρίβεια στο ρεύμα, στο Σουπερ Μαρκετ, στα καύσιμα κ.α και βλέπει να ροκανίζεται το πενιχρό της εισόδημα έρχονται να δώσουν ένα ακόμα σκληρό χτύπημα που με μαθηματική ακρίβεια θα εκτινάξει την ενεργειακή φτώχια.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, της απολιγνιτοποίησης. Κέρδη για τους επιχειρηματικούς ομίλους φτώχια και εξαθλίωση για το λαό.    Αυτά είναι τα αποτελέσματα της επιχειρηματικής λειτουργίας των Δημοτικών Επιχειρήσεων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Οι πανηγυρισμοί για την ένταξη των καταναλωτών της τηλεθέρμανσης στο επίδομα θέρμανσης αποδεικνύονται παραμύθια που απλώς ήθελαν να χρυσώσουν το χάπι της ακρίβειας. Αποδεικνύεται ότι δεν πρέπει να τους έχουμε καμιά εμπιστοσύνη και ότι πρέπει να τελειώνουμε με τις αυταπάτες.

Δεν δεχόμαστε ούτε ευρώ αύξηση στις δύο βασικές αυτές λαϊκές ανάγκες. Θέρμανση και νερό είναι κοινωνικά αγάθα και όχι εμπορεύματα.

Καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό της πόλης και της περιοχής να απαντήσει με μαζικούς, συλλογικούς, αποφασιστικούς αγώνες ενάντια στην πολιτική που του μαυρίζει την ζωή.

  • Καμία αύξηση στα τιμολόγια της τηλεθέρμανσης και του νερού. Να μειωθούν παραπέρα για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Καμία διακοπή σε φτωχά εργατικά –λαϊκά νοικοκυριά,. Να επεκταθεί το δίκτυο της τηλεθέρμανσης και σε άλλους οικισμούς.

-Να γίνει διαγραφή χρεών ανέργων , απόρων χαμηλόμισθων ,  χαμηλοσυνταξιουχων που αποδεδειγμένα δεν έχουν να πληρώσουν

  • Να συνεχίσει απρόσκοπτα η λειτουργία του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου ώστε να εξασφαλίζεται η θερμική ενέργεια για την λειτουργία της τηλεθέρμανσης.
  • Να μην πειραχτούν τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζόμενων στην ΔΕΥΑΚ.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ – ΟΙ ΑΝΤΟΧΕΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ

ΞΕΣΗΛΩΜΟΣ ΤΩΡΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΔΕΥΑΚ ΣΤΙΣ 6:00.μ.μ την Πέμπτη 23/12/2021

Κοζάνη 22/12/202

12 σχόλια

  • Να μαζεψουν τα χρεη που δημιουργησαν οι ιδιοι και μετα να σκεφτουν τις αυξησεις.αυτοι με τους μισθους που παιρνουν μπορουν να τα πληρωσουν. Εγω με 508 ευρω πως.περιμενω απαντηση.

  • Καμιά κινητοποίηση για τον Λεόντειο όρο που αμοιβαιοποιει τα χρέη των ενοικιαστών με τους ιδιοκτήτες θα κάνουμε;

    Μέχρι πότε θα κάνει κοινωνική πολιτική αυτός που κάνει τον Δήμαρχο με ξένα χρήματα;

  • Συμπολίτες μου πρέπει όλοι να είμαστε εκεί,μην ντρέπεστε να ρθειτε αυτό μας αφορά όλους,να θυμάστε δεν είναι ντροπή να μην έχεις να πληρώσεις τις παράνομες αυξήσεις,ντροπή όμως είναι να βλέπεις τα παιδιά σου να κρυώνουν και να ξέρεις πως δεν εκανες τίποτα,δεν αντεδρασες γι αυτό.

  • ΔΕΥΑΚ 100+ υπαλλήλους με παχυλούς μισθούς και δώρα, ουδείς διορισμένος με διαγωνισμό… Όταν ολόκληρος ο Δήμος της πόλης πριν κάποια χρόνια είχε 50 άτομα προσωπικό..
    Αυτοί είμαστε.. Άσε τα νέα παιδιά με ένα σωρό προσόντα να βρίσκουν εργασιακό αποκούμπι σε κάθε γωνιά της γης.. Κοζανιστάν πόλη του Ελλαδιστάν

  • η ευεσθητοποιημένη δημοτική αρχή θα ψηφίσει 10% αύξηση στην τηλεθέρμανση αντί 43% που προτείνει ταχα μου η ΔΕΥΑΚ
    και θα ονοματίσουν ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ την ενσωμάτωση του 80% στην τιμή του νερού
    ΠΛΉΡΩΝΕ ΕΣΥ ΠΟΛΙΤΗ

    • Κάτι είναι ακι αυτό. Αν δεν πληρώσουμε όλοι,σύντομα θα ξανάρθουν. Τα λεφτά τα ξόδεψε ο Κούλης και δεν υπάρχουν.

  • Δεν πληρώνουμε που δεν πληρώνουμε, να πάμε να διαμαρτυρηθούμε κιόλας! Αυτό είναι θράσος! Αλλά βέβαια σ αυτό ευθύνεται και ο Δήμος για να πούμε και το δίκαιο! Μπαταχτσηδες γεννημένοι είμαστε όλοι δυστυχώς και μας φταίει η ακρίβεια! Άντε καλές γιορτές να έχουμε όλοι με δανεικά και όλοι να μεγαλοπιανομαστε παριστάνοντας τους πλούσιους!

    • Μιλά για τον εαυτό σου. Μπαταχτης είσαι εσύ. Θράσος έχεις εσύ που κρίνεις όλο τον κόσμο με αυτά που κάνεις εσύ. Εγώ δουλεύω μεροκάματο από μικρός και δεν χρωστάω ούτε ένα ευρώ. Δεν τα βρίσκω στον δρόμο όμως δουλεύω 14 ώρες την μέρα, δοκίμασε το και εσύ και άσε το καφενείο.

  • Ελπίζω να δείξατε τα ίδια αντανακλαστικά και στην ανακοίνωση του πρωθυπουργού για την απολιγνιτοποίηση και να ήσασταν παρόν σε όσες κινητοποιήσεις έγιναν σχετικά, με αρχή το ξεν. Παντελίδη, γιατί η κοινωνία δυστυχώς ήταν απούσα! Τώρα όμως έρχεται ο λογαριασμός…

  • Καλά να πάθουμε γιατί εδώ στην Κοζάνη δεν αντιδρά κανένας σε τίποτα , όλοι το μυαλό τους πως να κάνουν ένα σκαλοπάτι επιπλέον και να τα έχουν μέλι γάλα με την εκάστοτε δημοτική αρχή καλό κουράγιο σε όσους απομείνουν σε αυτήν την πόλη ..μην περιμένετε τίποτα πλέον οι διεκδικήσεις έπρεπε να γίνουν πριν χρόνια που είχαμε την δύναμη , απών όμως όλοι τα σωματεία ο εμπορικός σύλλογος και προπάντων οι διεφθαρμένοι πολίτες

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.