Νέα μέτρα – Μάσκα παντού από την Παρασκευή – Ματαιώνονται όλες οι μαζικές εορταστικές εκδηλώσεις σε ανοικτούς χώρους

23 Δεκεμβρίου 2021
11:49

Το νέο πακέτο μέτρων κατά της πανδημίας, υπό τη σκιά της παραλλαγής Όμικρον, ανακοίνωσαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Όπως υποστήριξαν, τα μέτρα αφορούν δύο στάδια. Το πρώτο αφορά την επιβολή τους από αύριο, Παρασκευή, έως τις 2 Ιανουαρίου, ενώ το δεύτερο σκέλος αφορά την επιβολή μέτρων από τις 3 Ιανουαρίου και μετά.

Σε ό,τι αφορά στο πρώτο, τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την ανάσχεση της διασποράς της πανδημίας είναι τα εξής:

  • Ματαίωση όλων των μαζικών εορταστικών εκδηλώσεων σε ανοικτούς χώρους
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Το μέτρο αφορά και τους κλειστούς χώρους, όπως γυμναστήρια, εστιατόρια και εκκλησίες.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας αυξημένης προστασίας KN95 ή διπλή στα σούπερ μάρκετ και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
  • Ισχυρή σύσταση τεστ στους ταξιδιώτες που εισέρχονται στη χώρα κατά τη 2η και την 4η μέρα μετά την άφιξή τους
  • Ισχυρή σύσταση για self test όσο δυνατόν περισσότερο είναι δυνατόν πριν από κάθε κοινωνική εκδήλωση.

Δείτε αναλυτικά τις ανακοινώσεις

Μάσκα ΚΝ-95: Γιατί συστήνεται η χρήση της στα ΜΜΜ και στα σούπερ μάρκετ

Πρόκειται για μάσκα με πέντε επίπεδα προστασίας και ειδικά σχεδιασμένα στρώματα φιλτραρίσματος που εξασφαλίζουν μεγάλη προστασία από τους ιογενείς ιούς, χάρη στη τεχνολογία διήθησης νανοϊνών.

Σύμφωνα με παλαιότερη εγκύκλιο, οι μάσκες υψηλής αναπνευστικής προστασίας Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2 προσφέρουν προστασία 94-95%, είναι μίας χρήσης και δεν πρέπει να συνδυάζονται με δεύτερη μάσκα, αλλά να φοριούνται μόνες τους.

Θα πρέπει απαραιτήτως να φέρουν το πιστοποιητικό CE και να μην διαθέτουν βαλβίδα εκπνοής, η οποία επιτρέπει στα αναπνευστικά σταγονίδια που περιέχουν τον ιό να διαφύγουν.

Παράλληλα, η συγκεκριμένη μάσκα φέρει ρυθμιζόμενο έλασμα στην περιοχή της μύτης, ώστε να εφαρμόζεται πιο κοντά στο πρόσωπο για αυστηρότερη προστασία.

Είναι ένας εξοπλισμός ατομικής προστασίας που σύμφωνα με τους ειδικούς απαιτείται σε χώρους με αυξημένο κίνδυνο μετάδοσης του κοροναϊού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κόστος της συγκεκριμένης μάσκας είναι μεγαλύτερο από τις χειρουργικές μάσκες μίας χρήσης.

in.gr

9 σχόλια

  • Ο ΤΣΙΠΡΑΚΟΣ ΕΙΠΕ ..Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΧΙ..ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΠΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ Ο ΤΣΙΠΡΑΚΟς.ΠΟΙΟΣ?Ο ΤΣΙΠΡΑΣ..ΟΤΑΝ ΔΙΝΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΟΥ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ Ο ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑς ΝΑ ΜΗΝ ΓΡΙΝΙΑΖΕΙΣ ΜΕΤΑ..ΚΑΘΕΣΑΙ ΚΑΙ ΑΝΕΧΕΣΑΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥ ΚΑΙ ΒΑΛΕ..ΝΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΚΟς..

    • Είναι σοβαρότερος ο “εκτός ΜΕΘ και εντός είναι το ίδιο”;

      Κρυφτείτε που έχουμε 8 ΜΕΘ σε όλη τη Δυτική Μακεδονία εν μέσω πανδημίας και μιλάτε.

  • Δεν υπάρχει πιο ανοητο μέτρο από τη μάσκα σε εξωτερικούς χώρους. Και δε μιλάμε βέβαια για μέρη που παρατηρείται συνωστισμός. Θα πληρώνω πρόστιμο δηλαδή αν περπατάω μόνος στο δρόμο και δε φοράω μάσκα… Το χουμε ξαναδεί το έργο…

  • Ξυπνήστε επιτέλους… Μας δουλεύουν όλους. Εμβολιασμενους και ανεμβολιαστους… Δείτε τους αιφνίδιους θανάτους μετά τον εμβολιασμο και θα καταλάβετε… Δεν μας λένε τίποτα. Μόνο αυτά που θέλουν. Και θα πάμε για 4 και 5 δόση και 6…και ο κορονοιος στην Ελλάδα θα καλπάζει όσο αυτοί θέλουν… Καλά Χριστούγεννα

  • Μετά από δυο χρόνια ανοησιών και 20 χιλιάδες νεκρούς, έχει χαθεί κάθε μέτρο γελοιότητας. Είναι απλά επικίνδυνοι! Δεν έχουν ιδέα τι πρέπει να κάνουν, ενώ τους τα είχαν πει ειδικοί απ’ την αρχή της πανδημίας. Αυτοί επέλεξαν να δημιουργήσουν δικούς τους “ειδικούς” και τα έκαναν σαν τα μούτρα τους.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.