Ξεμπλόκαρε το έργο του αποχετευτικού δικτύου λυμάτων της Εορδαίας,  ενώ ταυτόχρονα εντάχθηκε έργο επεξεργασίας λυμάτων στο Δ. Πρεσπών

23 Δεκεμβρίου 2021
14:05

 

                     Μετά από επίμονες προσπάθειες του Περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη και σε συνεργασία με τον Δήμο Εορδαίας και τη ΔΕΥΑΠ εγκρίθηκε εκ νέου η διακήρυξη του υποέργου «Εξωτερικό δίκτυο αποχέτευσης λυμάτων περιοχής κόμβου ΑΕΒΑΛ σε Ε.Ε.Λ. Πτολεμαΐδας».

                     Ολόκληρο το έργο που εκκρεμεί εδώ και πολλά χρόνια, συνολικού προϋπολογισμού 12 εκ ευρώ μεταφέρθηκε από την αρμοδιότητα της ΔΕΥΑΠ στην Δ.Τ.Ε της Π.Ε. Κοζάνης, σε συνεννόηση των δύο φορέων και του Δήμου Εορδαίας, για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση πολλών δυσκολιών που υπάρχουν.

                     Το πρώτο υποέργο που εγκρίθηκε είναι συνολικού προϋπολογισμού 853.200,00 €, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένονται και οι εγκρίσεις των άλλων δύο.

                     Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, το συγκεκριμένο έργο είναι το σημαντικότερο αυτή την περίοδο, όσον αφορά  τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και της προστασίας του περιβάλλοντος και η Περιφερειακή Αρχή κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή για να ξεκινήσει και να αποπερατωθεί.

                     Με απόφαση επίσης του Περιφερειάρχη εντάχθηκε στο ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας η Πράξη  «Εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Μικρολίμνης – Καρυών Δήμου Πρεσπών.

                     Το έργο αφορά στην κατασκευή εγκαταστάσεων επεξεργασίας υγρών αστικών αποβλήτων για την εξυπηρέτηση των  οικισμών Μικρολίμνης και Καρυών-Οξυάς του Δ. Πρεσπών.

                     Η συνολική επιλέξιμη δημόσια δαπάνη της Πράξης ανέρχεται στις 405.468,89 € και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

                     Η Περιφερειακή Αρχή δίνει έμφαση στην υλοποίηση έργων διαχείρισης λυμάτων, στην προσπάθεια της να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Δυτικής Μακεδονίας και να διασφαλίσει την  προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

4 σχόλια

  • Συνέχισε Γιώργο έχεις καταφέρει τα απίστευτα…έχουν σκάσει οι εχθροί σου …Κασαπιδης 50 % και στις επόμενες εκλογές

    • Εχεις κουρασε αυλικε
      καθε μερα τα ιδια και τα ιδια λες
      για τον ανυπαρκτο των κηπων.

      Δεν εχουμε σκασει απλα γελαμε που αυτα που λεει τα πιστευει κιολας και γυρω η περιοχη ειναι στο μειον μηδεν.

  • Αλλιως η ειδηση: Η ανυπαρκτη ΔΕΥΑΠ δεν μπορουσε να κανει το εργο και το φουσκωσαν στην Π.Ε Κοζανης να το υλοποιησει!Αν δεν μπορειτε παιδια εκει στην ΔΕΥΑΠ πειτε το!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.