Η περιπέτειά μου με τον κορωνοϊό (γράφει η Σάντρα Μπάγιτς)

27 Δεκεμβρίου 2021
20:20

Αγαπητοί μου συμπολίτες εύχομαι χρόνια πολλά σε όλους σας.

Προβαίνω σε αυτή την δημόσια επιστολή για να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όσους γιατρούς στάθηκαν δίπλα μου στην δυσκολία πορείας νοσηλείας μου από τον ιό Covid. Ευχαριστώ την Ζαχαρούλα ,την Έφη, την Μαρία,τον Άκη αλλά και όλους τους γιατρούς στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης.

Θα ήθελα παράλληλα να ευχαριστήσω και πάρα πολλούς φίλους που μου έστελναν μηνύματα και μου τηλεφωνούσαν κάθε μέρα προκειμένου να δουν την πορεία της υγείας μου και αν χρειάζομαι κάτι. Σας ευχαριστώ όλους! Λόγω των υποκειμένων νοσημάτων της υγείας μου ανήκω σε ευπαθή ομάδα και στις συζητήσεις μου με τους γιατρούς μου για τον εμβολιασμό μου απέναντι στον Covid δεν διαπραγματευόμασταν το αν θα εμβολιαστώ ή αν δεν εμβολιαστώ, αλλά πιο από τα εμβόλια που παρέχονται είναι το κατάλληλο για μένα. Όλοι οι γιατροί τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Σερβία μου πρότειναν το κινεζικό εμβόλιο κατά του φονικού ιού, με βάση την καταλληλότητά του για τη δική μου κλινική εικόνα.

Μετα το διπλό εμβολιασμό μου, προετοιμάζουν να εμβολιαστώ και με την τρίτη δόση τον Ιανουάριο. Για μένα αυτό σημαίνει να ταξιδεύσω στη Σερβία μόνο και μόνο για να εμβολιαστώ και να γυρίσω στην Ελλάδα,παρά τις όποιες δυσκολίες. Δεν προβληματίστηκα για τίποτα παρά μόνο για την αξία της ζωής μου. Κοστολόγισα την ζωή μου ( όπως και οι ζωές των καθένα από εσάς) πολύ περισσότερο από τα βενζίνα και τα διόδια και την κουράγιο και όλα τα τοιαύτα. Δεν πρόλαβα όμως, διότι παρά τις προφυλάξεις μου κόλλησα τον ιό του Covid. Έπραξα τα απαραίτητα και μέσα στο νοσοκομείο έκανα όλες τις εξετάσεις,μου δώσανε άμεσα την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή και μου δώσανε τη σύσταση αν μου πέσει το οξυγόνο κάτω από 92 να ξαναπάω στο νοσοκομείο ή αν ενιαία άλλου τύπου δυσκολίες. Για πέντε μέρες ψηνόμουν στον πυρετό με θερμοκρασία 39,5 και σαραντάρια που έφθανα σε όλη την πορεία.

Την πέμπτη ημέρα της καραντίνας μου έπαθα και μία μεγάλη κρίση πτώσης του οξυγόνου μου, είχε πέσει κάτω από 90, οι επαγγελματίες με τα οξυγόνα( med- place), έσπευσαν να μου φέρουν φιάλη οξυγόνου στο σπίτι μου, το οξυγόνο είχε φτάσει στα 87 μέχρι να έρθει η παροχή οξυγόνου, σε δέκα λεπτά η μέτρηση του είχε φτάσει μέχρι και 83 ,με αποτέλεσμα να μην μπορούσα να κουνηθώ. Ειχα πάθει μεγάλη κρίση και είχα αιμόπτυση. Οι γιατροί μου συνέστησαν να ξαναπάω στο νοσοκομείο. Είχα τη σκέψη να το αφήσω μήπως περάσει από μόνο του. Και με τον τρόπο αυτό το πάλεψα. Υπήρξε πολύ ενδιαφέρον από τους ανθρώπους μου , νοιαζόταν όλοι και με συμβούλευαν. Τις αποφάσεις όμως για το σώμα και την υγεία μου ήταν προσωπική μου ευθύνη. Ήταν απόφασή μου αν έφευγα από τη ζωή θα έφευγα στο σπίτι μου,με τη δική μου την απόφαση, και για αυτό δεν θα έφταιγε κανένας άλλος. Άλλωστε είμαι 42 χρόνων και μπορώ να αποφασίσω για τη δική μου τη ζωή!

Για το λόγο αυτό πιστεύω ότι ο καθένας μας πρέπει να μιλάει με τους γιατρούς του ,ειδικά εμείς που είμαστε ευπαθής ομάδα και είμαστε ήδη με το ένα πόδι στον τάφο,θα πρέπει να συμβουλευόμαστε και να αποφασίζουμε εμείς οι ίδιοι για την ζωή και θάνατό μας. Κανείς δεν μπορεί να μας παραπλανήσει … Κανείς όμως δεν γνωρίζει και πώς θα αντιμετωπίσει τον ιό ή πως θα νοσήσει και πότε.Εγώ ηξερα ότι θα περάσω δύσκολα αλλά δεν ήξερα πόσο δύσκολα και πάλι καλά που δεν κατελήξα στη ΜΕΘ με τα δικά μου υποκείμενα νοσήματα που επιβαρύνουν ούτως ή άλλως την υγεία μου.

Το πέρασα πολύ δύσκολα και πολύ βαριά , τώρα που συνήλθα σε μεγάλο βαθμό και έχω πλήρη εικόνα η κατάστασή μου ήταν πολύ επιβαρυμένη. Αν μου άφησε κάποια υπολείμματα αρωστιας η αν επιβάρυνε την υγεία μου θα φανεί επόμενες ημέρες που θα κάνω ξανά εξετάσεις….

Μέχρι τότε να αγαπάτε τους εαυτούς σας,να μην απογοητεύεστε και εύχομαι να εξαλειφθεί ο φονικός ιός του Covid.

20 σχόλια

  • Περαστικά σου κ.Σάντρα
    Το καλοκαίρι όμως δεν έχανες συγκέντρωση για συγκέντρωση στην πλατεία με τους αρνητές -αντιεμβολιαστές.Φωνάζοντας με τα μικρόφωνα… Να τα λέμε κι αυτά κ.Σάντρα.

    • Και πάλι συμβουλεύει, εκ του ασφαλούς τώρα πια που το ξεπέρασε, ότι έχει το ίδιο το άτομο την ευθύνη της υγείας του και την ικανότητα να αποφασίσει για το καλύτερο παρά τα όσα λένε οι γιατροί που έφαγαν χρόνια στα θρανία και έβγαλε ο κ@λος τους κάλους και της είπαν να πάει νοσοκομείο εάν πέσει πολύ το οξυγόνο της!
      Εάν όμως χειροτέρευε η κατάσταση της τι θα έλεγε; ότι έφταιγαν οι γιατροί που δεν την πρόσεξαν όταν θα πήγαινε με κατεστραμμένα πνευμόνια?
      Άσε μας κουκλίτσα μου!

    • Είμαι κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε αυτό επιμένω Ο καθένας έχει δικαίωμα να αποφασίσει για τη ζωή του όπως έγραψα και στο κείμενο!!!

  • Περαστικά σου κυρία….αλλα έλεγες κάποτε για τον κορωνοιο….,Είναι μέχρι να χτυπήσει η αρρώστια την πόρτα μας….Περαστικά και καλή δύναμη σε όλους τους ανθρώπους που ταλαιπωρουνται

    • Ευχαριστώ για τις ευχές σας,
      Όπως γράφω και στο κείμενό μου τις απόψεις μου είναι πάντα ίδιες και σταθερές!!!
      Όπως έγραψα επειδή ανήκω στην ευπαθή
      ομάδα, μόνη μου αποφάσισα τι θέλω να κάνω …. όλοι οι άνθρωποι πρέπει να αποφασίζουν ελεύθερα για τη δική τους τη ζωή!!!
      Συνεχίζω στις απόψεις μου ότι υποτίθεται ότι ζούμε σε μία δημοκρατική χώρα σε όποια επιβολή και υποχρεωτικότητα δεν χωράνε!!!!
      Άλλο το γιατρός μου προτείνει τι είναι καλό για τη δική μου την κλινική εικόνα και άλλο μου επιβάλλει !!!!είναι δύο διαφορετικά πράγματα της ελευθερίας !!
      Όπως και την απόφασή μου να το περάσω πολύ δύσκολα στο σπίτι που μπορούσα να είχα φύγει από τη ζωή ήταν η δική μου απόφαση ξεκάθαρα ……

  • Περαστικά σου και σε σένα και στον Σοφρώνη.
    Παρέα τσιρίζατε στην πλατεία κατά των μέτρων και των εμβολίων όμως κυρία Σάντρα.

  • Όσο και να θες να εξισώσεις τον εμβολιασμενο με τον ανεμβολιαστο δεν καταφέρνεις να πείσεις κανέναν γιατί πολύ απλά δεν αποδεικνύεται στην πράξη αλλά και επιστημονικά! Ο εμβολιασμός σώζει ζωές και αυτό είναι που έχει αποδειχθεί περίτρανα και καθολικά! Να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους επιστήμονες εκείνους που μας δώσανε το σωτήριο εμβόλιο κι ας αφήσουμε τα παραμύθια της γιαγιάς κατά μέρους!! Σε κάθε περίπτωση βέβαια σου ευχόμαστε περαστικά και να έρθουν καλύτερες μέρες για όλους μας σύντομα!

  • Όσο και να θες να εξισώσεις τον εμβολιασμένο με τον ανεμβολίαστο, δεν καταφέρνεις να πείσεις κανέναν, γιατί πολύ απλά δεν αποδεικνύεται στην πράξη αλλά και επιστημονικά φυσικά! Ο εμβολιασμός σώζει ζωές και αυτό είναι που έχει αποδειχθεί ήδη περίτρανα και καθολικά! Να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους επιστήμονες εκείνους που μας δώσανε το σωτήριο εμβόλιο κι ας αφήσουμε τα παραμύθια της γιαγιάς κατά μέρους!! Σε κάθε περίπτωση βέβαια σου ευχόμαστε περαστικά και να έρθουν καλύτερες μέρες για όλους μας σύντομα!

  • Ένα από τα πάθη που καλούμαστε να θεραπεύσουμε είναι ο εγωισμός. Σας συγχαίρω που τον “πατήσατε” , λίγοι το δείχνουν πολλοί δεν το τολμούν καν.
    Καλή ανάρρωση και εύχομαι όλα να πάνε καλά στην υγεία σας.

  • Τελικά είστε υπέρ ή κατά του (όποιου) εμβολιασμού ; Το να κρύβετε κάποιος πίσω από την υποχρεωτικοτητα είναι το ίδιο και ίσως χειρότερο με το να είναι αρνητής. Επίσης από τη στιγμή που δεν ακούσατε τις οδηγίες των γιατρών για ποιο πράγμα τους ευχαριστείτε ; Και μια απορία, σοβαρός επιστήμονας σας είπε να κάνετε το Κινέζικο εμβόλιο; η μόνο εσείς είχατε υποκείμενο νόσημα; Όλοι αυτοί κάνανε κινεζικό εμβόλιο ; Σε κάθε περίπτωση φυσικά εύχομαι περαστικά σας με την λιγότερη ταλαιπωρία

  • Αρχικα περαστικα και να τελειωσει εδω η περιπετεια. Αλλα εχω μερικα να σας πω, ως εμβολιασμενος 3 φορες. Οι ευπαθείς ομαδες ειναι με το ενα ποδι στον ταφο; Το μαθαμε κι αυτο απο την επιστημονα που φωναζε για τους εμβολιασμους. Λεει οτι φωναζει να μην ειναι υππχρεωτικοι. Αλλα αν ειστε με το ενα ποδι στον ταφο, δεν πειραζει, πεθανετε σπιτι σας. Και θελω πολλοι να μαθω ποιοι γιατροι συνεστησαν το κινεζικο εμβολιο. Τωρα με το χαρτι της νοσησης, παρτε και τους εναν δυο αλλους που φωναζατε μαζι και εκ του ασφαλους ξανακαντε συγκεντωσεις. Και δεν πειραζει αν διασπειρετε τον ιο σε ευπαθεις ομαδες, αφου ετσι κι αλλιως ειναι με ποδι στον ταφο.

  • Δεν πιστευω οτι υπαρχει σοβαρος γιατρος ειτε Ελληνας ειτε Σερβος που να συστηνουν το κινεζικο εμβολιο. Αν οντως ειναι ετσι οπως τα λετε δεν νομιζω να εχουν προβλημα να δημοσιοποιηθουν τα ονοματα τους. Μαλλον ομως εσεις προτιμησατε να κανετε το συγκεκριμενο εμβολιο.

  • Εσείς που γράφετε εδώ ως ανώνυμοι και το παίζετε εμβολιασμένοι. Εγώ ήμουνα ξεκάθαρη από την αρχή συνεχίζω να πιστεύω τα ίδια και προσπαθώ να κρατήσω ισορροπίες στη ζωή μου, δημόσια υπογράφοντας με το όνομά μου εσείς όταν σχολιάζετε υπογράψτε με το όνομά σας!!! Για να δούμε νοσήσατε κολλήσατε κανέναν άλλον ;ξέρετε μόνο να κρίνετε τους άλλους κρύβοντας τον εαυτό σας πίσω από τις ανωνυμίες, βγείτε Και εσείς δημόσια να μιλήσετε όπως εγώ και τότε μπορεί να σας παραδεχτώ…
    Όσο για το εμβόλιο φυσικά και υπάρχουν γιατροί οι οποίοι γνωρίζουν τη δική μου κλινική εικόνα και σε καμία περίπτωση δεν θα ακούσω κάποιον που σχολιάζει ανώνυμα.. .

    • Ότι να ναι,ούτε αρχή ούτε τέλος είσαι κορίτσι!!!!
      Βάλε σε μια τάξη το μυαλό σου πρώτα και μετά μιλησε για τα εμβόλια.

  • Είσαστε ξεκάθαρη ;

    1. Είμαι αντιεμβολιαστης αλλά εμβολιαστηκα με δύο δόσεις κινέζικου
    2. Έλληνας Γιατρός συνέστησε κινεζικό εμβόλιο
    3. Γιατί ευχαριστείτε τους γιατρούς, αφού δεν τους παραδέχεστε;
    4. Γιατί αφού εμβολιαστηκατε όπως λέτε στη Σερβία δεν ζητήσατε από εκεί ιατρική βοήθεια
    5. Εάν δεν θέλετε να απαντάτε σε ανωνυμους για ποιο λόγο δημοσιοποιήσετε την ιστορία σας; Για να σχολιάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας;
    Και πολλή ασχοληθηκαμε μαζί σας..

    • Έτσι μπράβο!!!
      Βγαίνει ο κάθε και η κάθε πικραμένη και κάνει το γιατρό και τον ειδικό.
      Όλη μέρα στο Facebook και στα κουτσομπολιά και νομίζουν ότι ξέρουν την κατάσταση.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.