Εορδαία: 50-60% κάτω η κίνηση στην εστίαση

28 Δεκεμβρίου 2021
10:47

Λιγότεροι φέτος, συγκριτικά με άλλες χρονιές, οι επισκέπτες που ανηφόρισαν στην ορεινή Βλάστη για να περάσουν τις ημέρες των Χριστουγέννων, με την κίνηση στους ξενώνες και στα καταστήματα εστίασης, όπως αναφέρουν επαγγελματίες, να παρουσιάζει πτώση της τάξης του 50%. Όπως υποστηρίζουν, μετά την ανακοίνωση των μέτρων από την Κυβέρνηση, ακυρώθηκαν πολλά τραπέζια, ενώ κλειστές παρέμειναν πολλές κατοικίες, και  για την Πρωτοχρονιά, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, δεν υπάρχει ενδιαφέρον. Την ίδια στιγμή στην Πτολεμαΐδα ο Πρόεδρος του Σωματείου χώρων διασκέδασης και εστίασης Εορδαίας «Πτολεμαίος» Παναγιώτης Κάλφας, μιλά για μείωση στον τζίρο των καταστημάτων κατά 60% προβλέποντας πως ο κλάδος,  δεν θα αντέξει εάν δεν υπάρξουν αποφάσεις για την  οικονομική ενίσχυση του.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

21 σχόλια

  • Αυτό που δεν κατάλαβε ούτε η Περιφέρεια ούτε η κυβέρνηση είναι ότι γύρω από τον κλάδο της εστίασης υπάρχει μια εφοδιαστική αλυσίδα και άλλα επαγγέλματα που πλήττονται. Δυστυχώς ή δεν το καταλαβαίνουν ή κάνουν πως δε βλέπουν! Με μια κάρτα “στηρίζουμε και φέτος την τοπική αγορά” και “καλές γιορτές” δε σώζεται τίποτα κύριοι οικογενειοκράτες του ΕΒΕ!

  • Μας κοροϊδέψανε!
    Και εμβολιαστήκαμε και δεν αφήνουν ελεύθερα τους εμβολιασμένους να έρθουν ελεύθερα στα μαγαζιά μας!
    Αίσχος!
    Είμαστε εξοργισμένοι!
    Να παραιτηθούν!

      • Το ίδιο πράγμα σου λέει από πάνω ο φίλος. Δεν σου λέει ότι δεν πεθαίνει κόσμος. Σου λέει ότι όταν μας μιλούσαν για επιχείρηση ελευθερία, σου έλεγαν παραμύθια. Αυτό ισχύει. Το ήξεραν δεν το ήξεραν δεν το ξέρω εγώ. Το αποτέλεσμα δυστυχώς είναι το ίδιο. Άρα ο εμβολιασμός από μόνος του δεν αρκούσε, δεν αρκεί. Νοσοκομεία ποιος θα φτιάξει της προκοπής; Γιατρούς, νοσηλευτές ποιος θα διορίσει με μισθούς της προκοπής;

      • Τοτε να φροντισει ο πρωθυπουργος σου (ο θεος να τον κανει) να φτιαχνει ΜΕΘ και να ενισχυει το ΕΣΥ οπως πρεπει ωστε να μην χρειαζεται παλι το μαρμαρο να το πληρωνει η εστιαση και γενικοτερα ο απλος κοσμακις. Εχουμε βαρεθει να βαζουμε μονιμως πλατη μονο εμεις επειδη οι απατεωνες που ψηφισατε ολοι εσεις πουλανε φυκια για μεταξωτες κορδελες.

  • Ήταν να μην σκύψετε το κεφάλι επιχειρηματίες της εστίασης.
    Ότι σας ζήτησαν το κάνατε πιστεύοντας τους.
    Και ότι κάνατε δεν ήταν προς όφελος των πελατών σας.
    Προμηθευτείτε λουκέτα.

    • Τι επάγγελμα κάνετε?Μπράβο για το σχόλιο σας είναι παράδειγμα το πώς σκέφτονται αρκετοί Έλληνες.Ευχομαι να μην έρθετε σε τέτοια θέση .

    • Εννοια σου…και θα κλεισουμε την κυβερνηση τσιρκο μια και καλη στο χρονοντουλαπο της ιστοριας σε λιγους μηνες.

  • Στην πτολεμαιδα δεν εχω δει κανενα λουκετο σε καταστημα εστιασης αντιθετως στην περιοδο της πανδημιας ειδα πολλες ανακαινισεις!!! Τα λεω αυτα γιατι καποιοι οταν αρχισε η πανδημια προεβλεπαν οτι θα κλεισει το 30% των καταστηματων της εστιασης!

  • Ευτυχώς έχουμε Κυριάκο… γιατί ο τσιπροκιο σας είχε με ΦΠΑ 24% και προκαταβολή φόρου στο 100% … να μην ξεχνιομαστε

    • Ευτυχως μετρας μηνες αντιστροφα σανοφαγο της κλεφτοδεξιας και ο αρνητης ποθεν εσχες σου δεν θα ξαναδει πρωθυπουργια ουτε μετα απο 30 χρονια.
      Για να μην ξεχνιομαστε!

  • Τουλάχιστον εσείς πήρατε 40000 από την περιφέρεια…άλλοι τι να πουν;;;;;

    Αααα κ κόψτε και καμιά απόδειξη σε ποτό ή καφέ…

  • Τι συνέβη ξαφνικά αγαπητοί μου συμπολίτες επιχειρηματίες ;;; Χάσατε την εμπιστοσύνη σας στους “ηγετας” ;;; Αφού σας αγαπάνε τόσο πολύ και νοιάζονται για εσάς τι πάθατε και τους μισείτε τώρα;;; Εδώ ταιριάζει το εις γνώσιν και συμμόρφωσιν !!! Μην αγχώνεστε θα δώσουν από το υστέρημα τους να σας σώσουν και αφήστε αυτούς τους τρελούς τους “ψεκ” που βγαίνουν και φωνάζουν και σας στηρίζουν ! Καιρός να σηκωθείτε από τον καναπέ!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.