Νέα μέτρα – Από αύριο η εφαρμογή – Διασκέδαση έως τις 12 χωρίς μουσική κι όρθιους, ρεβεγιόν έως τις 2

29 Δεκεμβρίου 2021
15:17

Χωρίς μουσική και ανοιχτή μέχρι τις 2 θα είναι η εστίαση παραμονή Πρωτοχρονιάς. Τα κέντρα διασκέδαση θα μείνουν κλειστά την Πρωτοχρονιά.

Τις υπόλοιπες ημέρες το ωράριο λειτουργίας στην εστίαση και στα κέντρα διασκέδασης θα είναι μέχρι τις 12.

Ο υπουργός κάλεσε όσους τους πολίτες να κάνουν τεστ πριν τη συμμετοχή στο οικογενειακό εορταστικό τραπέζι, ενώ τόνισε πως θα απαγορεύεται η μίσθωση χώρων για τη διενέργεια πάρτι την εορταστική περίοδο.

Όλα τα μέτρα που ισχύουν από αύριο στις 6:00

  • Ωράριο λειτουργίας σε εστίαση μέχρι τις 12 – Πρωτοχρονιά μέχρι τις 2
  • Μόνο καθήμενοι στα μαγαζιά
  • Απαγόρευση μουσικής
  • Έως 6 άτομα ανά τραπέζι
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας ή διπλή μάσκα τόσο στα σουπερμάρκετ, στα μέσα μεταφοράς και στο προσωπικό της εστίασης αλλά και όπου υπάρχει συγχρωτισμός.
  • Τηλεργασία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο. Θα είναι ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.

Λαμβάνουμε όλα τα δεδομένα υπόψιν

«Η κυβέρνηση ζήτησε σήμερα από την επιτροπή να συγκληθεί για να αποτυπώσει τα δεδομένα της μετάλλαξης στη χώρα. Στο ΕΣΥ νοσηλεύεται συμπολίτες μας που έχουν προσβληθεί από τη μετάλλαξη Δέλτα. Ωστόσο στη κοινότητα η μετάλλαξη Όμικρον είναι κυρίαρχη, βάση και των κρουσμάτων που σημειώθηκαν χτες και σήμερα», ανέφερε ο υπουργός Υγείας τονίζοντας πως έπρεπε να ληφθούν υπόψην όλοι οι παράγοντες.

Η επιτροπή ομόφωνα καλεί τους πολίτες να εμβολιαστούν, καθώς όπως ανέφερε και ο υπουργός υπάρχει αισιοδοξία πως η ισχυρή εμβολιαστική κάλυψη συνδέεται με την ήπια νόσηση από την παραλλαγή Όμικρον.

55 σχόλια

  • Προσπαθώ να καταλάβω αν αυτά τα μέτρα είναι ωφέλιμα και βοηθούν στην μη διασπορά του ιού.Αν είσαι
    στον χώρο καθήμενος δεν μεταδίδεις τον ιό εάν είσαι όρθιος τον μεταδίδεις ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω.Στις υπηρεσίες ή στα σούπερ μάρκετ που είμαστε όρθιοι γιατί τέτοια διάκριση με την εστίαση.Αν κάποιος επιλέξει την εστίαση καθίσει στο τραπέζι εφόσον γίνεται έλεγχος του πιστοποιητικού δεν μπορώ να καταλάβω που υπάρχει το πρόβλημα

    • Οι καθημενοι δεν έρχονται σε σωματικη επαφη οπως οι ορθιοι και αποφευγεται ο συνωστισμος εντος των καταστηματων, καθως η μασκα δεν ειναι υποχρεωτικη στα καφε και τα εστιατορια. Επισης, πιστευω πως με το μετρο για τους ορθιους ηθελαν να κλεισουν τα κλαμπ και να μπουζουκια οπου γινεται διασπορα και λογω συνωστισμου αλλα και γιατι δεν τηρουνται τα υπαρχοντα μετρα. Εμπαινε κοσμος χωρις ελεγχο πιστοποιητικων, οι υπαλληλοι δεν φορανε μασκες (με ενα απλα σερφαρισμα στο ινσταγκραμ και το φεισμπουκ φαινεται απο τις φωτογραφιες των νυχτερινών καταστηματων αν φορουσαν οι μπαρτεντερς και οι υποδοχεις μασκες). Κριμα που θα κλεισουν, αλλα πιο κριμα που δεν υπηρξαν ολοι προσεκτικοι και παιρνει η μπαλα και οσους προσεχαν.

  • Το μέτρο πρέπει να είναι ένα και μοναδικό . ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ . Έχουν γεμίσει τα νοσοκομεία στο 80% με ψεκασμένους αρνητές του εμβολίου . Φτάνει πια με τους βαρεμένους .

    • οι ανεμβολίαστοι έχουν περιοριστεί κατα πολύ και πραγματοποιούν διαγνωστικούς ελέγχους για να εισέλθουν κάπου όπως για παράδειγμα και στον χώρο της εκπαίδευσης ή στον χώρο της εργασίας ένας ανεμβολίαστος θα κάνει διαγνωστικό έλεγχο αν είναι θετικό περιορίζεται στο σπίτι του και δεν πηγαίνει στο χώρο της εκπαίδευσης ή στον χώρο της εργασίας εάν είναι αρνητικό πηγαίνει στο χώρο δεν μπορώ να καταλάβω πως έχουμε αύξηση των κρουσμάτων στο χώρο της εκπαίδευσης ή στον χώρο της εργασίας

    • Δεν σου τα είπαν καλά !!! Τα ποσοστά πλήρως εμβολιασμενων είναι πολύ περισσότερα από αυτά των μη εμβολιασμενων !!! Και στο κάτω κάτω τα μέτρα αυτά τα πήρε η κυβέρνηση για μέρη στα οποία κατά κύριο λόγω εισέρχονται ΜΟΝΟ πλήρως εμβολιασμενοι γιατί άραγε δεν προστατεύονται από το εμβόλιο τι όχι;;;

      • Τα επίσημα στοιχεία αυτά λένε . Οι ΜΕΘ σε ένα ποσοστό 83% είναι γεμάτες από ανεμβολιαστους συμπολίτες μας . Τα δικά σου στοιχεία από που τα βρήκες και ισχυρίζεσαι το αντίθετο ?

      • Όποιοι κι αν μεταδίδουν,στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ οι ανεμβολίαστοι κρατούν τα σκήπτρα με ποσοστά …….Τσαουσέσκου!

      • Θανάση ότι και να λες εσύ και οι ομοιοι σου ψεκασμενοι αντιεμβολιαστες έχετε γεμίσει τις ΜΕΘ .Αυτή είναι η πραγματικότητα, για αυτό πήγαινε εμβολιασου για να μην έχεις θέματα.

        • Οι εμβολιασμενοι γεμίζουν μεθ και απλές κλίνες λόγω παρενεργειών αυτό συμβαίνει !!! Οι υπόλοιποι είτε κάνουν τεστ είτε έχουν πιστοποιητικα νόσησης οι εμβολιασμενοι που δεν ελέγχονται και πάνε παντού ντουγρου άραγε δεν τους πιάνει ο ιός ;;;

          • ΨΕΚ , ΨΕΚ . Η βλακεία είναι πηγάδι δίχως πάτο . Αν χρειαστεί να πας στο νοσοκομείο θα λες και εσυ σαν τους άλλους αρνητές που χρειάστηκε να νοσηλευτούν , τρεχάτε να εμβολιστείτε .

  • Κάτσε να εμβολιαστείς εσύ αν θέλεις με 3 και 4 και 5 δόσεις … Ο εμβολιασμός δεν είναι λύση. Όλα τα κρούσματα είναι εμβολιασμενοι που έχουν διασπειρη τον ιό παντού. Ποσο απαράδεκτοι είναι;;; για όλα φταίνε οι εμβολιασμενοι που δεν ελέγχονται και γυρίζουν παντού. Όταν το καταλάβατε θα αλλάξετε και καραμέλα.. Χώρια πόσοι έχουν πεθάνει από το εμβόλιο και από λάθος των γιατρών στα νοσοκομεία… Θα βρει το δίκιο σου;;; δεν νομίζω. Τώρα καθίστε μέσα και ηρεμιστε για να πέσουν και τα κρούσματα

  • Με τα δυο χέρια ψήφισε η εστίαση τη ΝΔ και εξελέγη ο ΚΟυκουλης..ας τα λουστεί τώρα. Και φυσικά θα βγουν οι άμυαλοι να γράψουν ότι φταίει ο Τσίπρας παλι. Άντε ξεκινήστε ντε

    • Δίκιο έχεις, ο Τσίπρας φταιει για πάρα πολλά και θα συνεχίσει να φταίει. Ευτυχώς δεν πρόκειται να ξαναβγεί μιας και σε λίγο θα είναι τρίτο κόμμα.

    • Αν ήταν ο Τσιπρας οι νεκροί θα ήταν 200000 .οι μετανάστες 2000000 και οι Τούρκοι θα είχαν πάρει μερικά νησάκια έτσι για πλάκα . Ευτυχώς όμως για όλους δεν θα ξανά συμβεί το τραγικό λάθος του 2015.

        • γι αυτο εκανες προμηθειες εσυ στο μαγαζακι σου και θα πεταξεις τα παντα τωρα …αν το καλοσκεφτεις περισσοτερα θα σου εμεναν στην τσεπη με τσιπρακο που κοροιδευεις!! α και να μην ξεχασεις να επιστρεψεις την προκαταβολη που πηρες ως βοηθημα…χαχαχαχαχα χαιβανια…

          • Προτιμώ Κυριάκο… ο λόγος του συμβόλαιο.
            Είπε θα μειώσω ενφια και φόρους και το κάνει.
            Ο τσιπροκιο μόνο ψεμματα

  • Ευτυχώς εμβολιαστηκε και πήρες την ελευθερία σου !!τα μέτρα αυτά ξυπνήστε είναι για εσάς τους μπολιασμενους εσείς κάνατε τη διασπορά!

  • Προς φίλους αρνητές του εμβολίου .
    Σημερινά στοιχεία του ΕΟΔΥ. 620 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι εκ τον οποίων 529(85,32) είναι άνεμβολιαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι . Καθίστε παλικάρια και βρίστε τους πολιτικούς .

  • Εσυ ανεμβολιαστε που το παιζεις ξερολας και κατηγορεις τους εμβολιασμενους οτι ευθυνονται μονο αυτοι για την διασπορα θες και τα λες η σου ξεφευγουν?ποσο επικυνδυνος εισαι ναξερες!!!ποσους πηρες στο λαιμο σου αραγε?

  • Τι διαβαζω θεε μου αντε καντε το εμβολιο και μαζευτειτε ανεγκεφαλα ανθρωπακια που θα κατηγορησετε τους εμβολιασμενους για την διασπορα!! Ελεος πια τι κανατε εσεις για τον συναθρωπο σας για τον εαυτο σας? Ουτε σεβασμος ουτε τιποτα μονο θεωριες και μαγκια ντροπη σας

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.