1,2 εκ. ευρώ από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για δράσεις προστασίας και διαχείρισης της βιοποικιλότητας

31 Δεκεμβρίου 2021
09:36

 

 

Στην υπογραφή δύο προσκλήσεων στο πλαίσιο του Π.Ε.Π. Δυτικής Μακεδονίας για τη διαφύλαξη και προστασία του περιβάλλοντος στις περιοχές ΟΧΕ, προέβη ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των προσκλήσεων ανέρχεται στα 1,2 εκ ευρώ και μεταξύ άλλων αφορούν σε δράσεις που σχετίζονται με:

  • τη διαχείριση και βελτίωση της διατήρησης της βιοποικιλότητας

  • τη διαχείριση προστατευόμενων περιοχών, συμπεριλαμβανομένων και των περιοχών Natura

  • τη διαχείριση οικολογικών διαδρομών και πράσινων υποδομών

  • την καταγραφή σημαντικών ειδών πανίδας και χλωρίδας

  • την εφαρμογή δράσεων των διαχειριστικών σχεδίων των προστατευόμενων περιοχών

  • την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα διαχείρισης και προστασίας του περιβάλλοντος κ.α.

Δυνητικοί δικαιούχοι των έργων και δράσεων των προσκλήσεων είναι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών και λοιποί φορείς κατ’ αρμοδιότητα.

Επισημαίνοντας τον ιδιαίτερο αναπτυξιακό ρόλο των προστατευόμενων περιοχών και την πλούσια και μοναδική βιοποικιλότητα της Δυτικής Μακεδονίας, ο Περιφερειάρχης επεσήμανε τη δυνατότητα που παρέχεται μέσω των δύο νέων προσκλήσεων να υποβληθούν και να υλοποιηθούν δράσεις για τη διαφύλαξη και προστασία της βιοποικιλότητας και την ενδυνάμωση και αναβάθμιση της οικολογικής ισορροπίας στις επιλέξιμες περιοχές.

Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα διαμόρφωσης προτύπου πιστοποίησης προϊόντων και δράσεων που παράγονται και αναπτύσσονται σε οικολογικά ευαίσθητες περιοχές, όπως οι λίμνες της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ επεσήμανε την πρόθεση της Περιφέρειας να υποβάλει πρόταση διαχείρισης των καλαμιώνων των λιμνών μας με φυσικό τρόπο και όχι με μηχανικό, όπως έχει επιλεγεί μέχρι σήμερα. Επιπλέον, προτάσεις για την καταγραφή και χαρτογράφηση των σπάνιων ειδών φυτών και ζώων της Περιφέρειάς μας καθώς και δράσεις για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών, είναι μεταξύ των βασικών επιλογών που προκρίνει η Περιφερειακή Αρχή στο πλαίσιο των νέων αυτών προσκλήσεων.

Ο Περιφερειάρχης τονίζοντας τη σπουδαιότητα και τη δυνατότητα που παρέχεται στους φορείς δικαιούχους του εν λόγω μέτρου του Επιχειρησιακού Προγράμματος, σε μια κρίσιμη περίοδο για τη Δυτική Μακεδονία, κάλεσε τους ενδιαφερόμενους φορείς να αξιοποιήσουν ουσιαστικά την ευκαιρία αυτή, με προετοιμασία προτάσεων που θα έχουν πρακτικό και μετρήσιμο αποτέλεσμα προς όφελος των τοπικών κοινωνιών της Περιφέρειας και ολόκληρης της χώρας.

Η υποβολή των προτάσεων από τους υποψήφιους δικαιούχους θα γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του ΟΠΣ – ΕΣΠΑ στη ηλεκτρονική διεύθυνση http://logon.ops.gr/ από τις 15/1/2022 και ώρα 08:00 έως τις 15/3/2022 και ώρα 14:00 (ημερομηνία λήξης υποβολής προτάσεων).

Για αναλυτικότερες πληροφορίες σχετικά με την υποβολή των προτάσεων, τη συμπλήρωση των Τεχνικών Δελτίων Πράξης και άλλες διευκρινίσεις, αρμόδιος είναι ο κ. Μιχάλης Μήτσκας (2461350925, email: mmitskas@mou.gr).

Περαιτέρω πληροφορίες μπορούν να αντλούν οι δυνητικοί δικαιούχοι από την ιστοσελίδα www.pepdym.gr.

6 σχόλια

  • Μπράβο μπράβο μπράβο Γιώργο…καθημερινά εντάσσονται έργα καθημερινά μας πας πιο μπροστά….Κασαπιδης 50 % και στις επόμενες εκλογές

    • Είναι χρονιαρες μέρες και δεν θέλω να σε στενοχωρήσω!!Όταν θα στηθεί ξανά η κάλπη τότε θα σας στενοχωρησει αυτή!!Θα πάρετε μεγαλη πίκρα!

    • Τι να βλεπουμε ταινια με τον βεγγο τι να γραφεις σχολια υπερ του κασαπιδη το ιδιο γελιο προκαλεις αυλικε,θα παθει τετοια νιλα στις εκλογες που θα τον στειλουμε σπιτι,αρκετα μας κοροιδεψε,θα τα βρει ολα μπροστα του,το αδικο ουκ ευλογειτε και θα το δειτς,οπως τους πουλησε ετσι θα τον πουλησουμε οι ψηφοφοροι,ξερει αυτος.

  • Όλοι περίμεναν ανάπτυξη-μειωση της ανεργίας-μια περιφέρεια ανοιχτή στον πολίτη και έγιναν ακριβώς τα αντίθετα.υπογραφουν χαρτιά για πανίδα και χλωρίδα.οι δυτικομακεδονες αποφάσισαν τέλος στη φούσκα πάμε για νέα πορεία αποτυχία-ηττα οψομεθα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.