Συμπολίτισσσά μας εκφράζει, μέσω του kozan.gr, επώνυμα, το παράπονό της για την αντιμετώπιση που είχε η μητέρα της όταν μεταφέρθηκε στο Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης

2 Ιανουαρίου 2022
22:38
Κανένα σχόλιο

Γεια σας και καλή χρονιά. Λέγαμε Χαλκιά Κωνσταντίνα και θα ήθελα να εκφράσω το παράπονο μου για το πως συμπεριφέρονται μερικές φορές στο Νοσοκομείο Κοζάνης!  Έχω κορονωϊό κι έχει και η μαμά μου. Να επισημάνω ότι η μαμά μου είναι 70 χρονών. Πριν τρεις μέρες ήρθε ασθενοφόρο και πήρε τον αδερφό μου (o οποίος έχει κι αυτός κορωνοϊό), στον οποίο σήμερα Κυριακή το πρωί του έδωσαν εξιτήριο για να γυρίσει στο σπίτι. Το μεσημέρι όμως ο αδερφός μου έπεσε και χτύπησε το κεφάλι του γιατί έχει προβλήματα και με την καρδιά του. Όπως καταλάβετε η μαμά μου, που ζει μαζί του, σε σοκ με πήρε τηλέφωνο ζητώντας βοήθεια. Δεν μπορούσα να να κάνω κάτι παρά μόνο να καλέσω ασθενοφόρο. Πήγε λοιπόν το ασθενοφόρο  πήρε τον αδερφό μου και το μετέφερε στο νοσοκομείο. Αμέσως μετά όμως ξανακάλεσα ασθενοφόρο γιατί  λόγω του περιστατικού με τον αδερφό μου “ανέβηκε” η πίεση στην μητέρα μου. Ήρθε και την πήρε. Το ασθενοφόρο την άφησε στο νοσοκομείο. Εγώ νομίζοντας ότι θα την εξετάσουν άφησαν να περάσει περίπου μιάμιση με δύο ώρες και μετά τηλεφώνησα στο νοσοκομείο να δω πως είναι και που είναι καθώς δεν είχε κινητό μαζί της. Μου είπαν ότι δεν είναι εκεί και ότι γύρισε στο σπίτι. Πήρα λοιπόν στο σπίτι και πράγματι βρήκα την μαμά μου. “Σε παρακαλώ μην μου πεις να ξαναπάω στο νοσοκομείο διότι περίμενα δύο ώρες έξω στο κρύο και όταν  βγήκε μια κοπέλα με μπλε φόρμες, της είπα δεν είμαι καλά κρυώνω αν μπορώ να να μπω μέσα. Φώναξε  μια γιατρό και της είπε έχετε κορωνοϊό θα πρέπει να πάτε σπίτι σας”. Αφού λοιπόν μου το λέει, παίρνω  νευριασμένη στο νοσοκομείο γιατί εντάξει καταλαβαίνω ότι την κρατούσαν έξω επειδή έχει covid για κάποιο χρονικό διάστημα αλλά το να κάτσει δύο ώρες και να μην την εξετάσουν καθόλου (για πίεση πήγε) τότε τι νόημα να είχε να τη μεταφέρει το ασθενοφόρο; Πήρα λοιπόν ξανά στο νοσοκομείο για να διαμαρτυρηθώ  κι η απάντηση  που πήρα ήταν “Σας είπαμε κυρία μου πήγε σπίτι”. “Την εξετάσετε;” τους ρώτησα και με νευρική φωνή μου απάντησε “έχω ασθενή δεν μπορώ να ασχοληθώ άλλο πάρτε μετά”. Λυπάμαι πολύ πόσες μητέρες το έχουν περάσει αυτό, τώρα που δεν έχουν σύνοδο; Λυπάμαι για τέτοιες συμπεριφορές.

*** Tο kozan.gr ως όφειλε επικοινώνησε με τον Διοικητή του νοσοκομείου, ο οποίος με τη σειρά του επικοινώνησε με την καταγγέλλουσα η οποία επέμενε ότι έγιναν έτσι ακριβώς τα πράγματα. Ο Διοικητής με τη σειρά του δεσμεύτηκε να διερευνήσει τι ακριβώς συνέβη.