Προώθηση έργων και δράσεων από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας

4 Ιανουαρίου 2022
11:28

 

Την προώθηση διαδικασιών σημαντικών έργων που ήδη έχουν ενταχθεί σε διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα, ψήφισε το Περιφερειακό Συμβούλιο, κατά την τελευταία δια περιφοράς συνεδρίαση του.

Τα έργα αφορούν:

 α) στην έγκριση τρόπου εκτέλεσης διαγωνισμού ενεργειακής αναβάθμισης του Διοικητηρίου της Π.Ε. Καστοριάς, συνολικού προϋπολογισμού 1.250.000,00 €.

β) στην έγκριση τρόπου δημοπράτησης του έργου «Προμήθεια εξοπλισμού εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του αρδευτικού δικτύου Βελβεντού», συνολικού προϋπολογισμού 909.540,00 €.

γ) στη λήψη απόφασης σχετικά με τον τρόπο δημοπράτησης του έργου «Επέκταση αρδευτικού δικτύου Πλατανορέματος στην περιοχή Τζίτζιφος», συνολικού προϋπολογισμού 73.590,00 €.

δ) στην έγκριση  τρόπου δημοπράτησης του έργου «Κατασκευή εκκενωτή στη δεξαμενή Δ4 του αρδευτικού δικτύου Βελβεντού», συνολικού προϋπολογισμού 40.000,00 €.

            Πέραν των έργων αυτών το Π.Σ. ενέκρινε στην ίδια συνεδρίαση το Πρόγραμμα Ενίσχυσης Επιχειρηματικών Δράσεων, για το έτος 2022, συνολικής δαπάνης 529.000,00 €.

            Το Πρόγραμμα αυτό, αφορά κυρίως δράσεις στήριξης της εξωστρέφειας επιχειρήσεων της Δυτικής Μακεδονίας, με τη συμμετοχή τους σε εκθέσεις. Περιλαμβάνει το σχεδιασμό 21 εκθέσεων τόσο με φυσική παρουσία, όσο και διαδικτυακές που καλύπτουν όλο το φάσμα επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, με έμφαση στους τομείς που η Δυτική Μακεδονία έχει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα.

            Η Περιφερειακή Αρχή, συνεχίζει να εργάζεται απρόσκοπτα για την αναβάθμιση των υποδομών και την στήριξη όλων των παραγωγικών κλάδων, με στόχο την ανάπτυξη και την τόνωση της Περιφερειακής Οικονομίας και την βελτίωση του επιπέδου ζωής των Δυτικομακεδόνων.

2 σχόλια

  • Οργασμός έργων και ανάπτυξης στην Δυτική Μακεδονία…Γιώργο είμαστε τυχεροί που σε έχουμε περιφερειαρχη…Κασαπιδης 50 % και στις επόμενες εκλογές

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.