Συνάντηση του Βουλευτή ΠΕ Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη με τον Αν. Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση

5 Ιανουαρίου 2022
20:59

 

Συνάντηση με τον Αν. Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκο Παπαθανάση, πραγματοποίησε ο Βουλευτής ΠΕ Κοζάνης Στάθης Κωνσταντινίδης, με αντικείμενο τις προτεραιότητες της περιοχής μετά την ψήφιση του νόμου για τη Δίκαιη Μετάβαση και ενόψει της ολοκλήρωσης του νέου Αναπτυξιακού Νόμου.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεργασίας ο κ. Βουλευτής δήλωσε:

«Με τον Αναπληρωτή Υπουργό συζητήσαμε σημαντικές παραμέτρους του Αναπτυξιακού Νόμου για την προσέλκυση επενδύσεων στις περιοχές σε Μετάβαση. Ο Αναπτυξιακός Νόμος αποτελεί έτσι κι αλλιώς βασικό αναπτυξιακό εργαλείο για τις επιχειρήσεις. Ιδίως, όμως, στην τρέχουσα περίοδο, κατά την οποία η χώρα μας έχει βάλει στόχο να πετύχει ένα αναπτυξιακό άλμα, ο νέος νόμος θα πρέπει να είναι ευέλικτος και αποτελεσματικός και κυρίως προσβάσιμος σε όλες τις επιχειρήσεις. Κατά μείζονα λόγο, στις περιοχές σε Μετάβαση, οι οποίες εμφανίζουν επενδυτικό έλλειμμα, θα πρέπει να υπάρξουν ισχυρά κίνητρα προκειμένου να προσελκύσουν βιώσιμα επενδυτικά σχέδια που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας. Με τους νόμους για τις Στρατηγικές Επενδύσεις και για τα όργανα διακυβέρνησης του Σχεδίου της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης έγιναν στοχευμένες παρεμβάσεις για την περιοχή που συμπληρώνουν θεσμικά το ψηφιδωτό της Μετάβασης. Με τον κύριο Παπαθανάση συζητήσαμε τις ειδικές ρυθμίσεις που θα πρέπει να συμπεριληφθούν και στον νέο Αναπτυξιακό Νόμο, ώστε να ολοκληρωθεί σταδιακά η εικόνα των ειδικών επενδυτικών κινήτρων για την περιοχή, τα οποία όπως προέκυψε από τη συνάντηση θα είναι σημαντικά, αφού αναμένεται να αποτελέσει ειδικό καθεστώς, με αυξημένες προβλέψεις σε σχέση με το ποσοστό της ενίσχυσης και το ύψος της ενισχυόμενης επένδυσης. Ο συνδυασμός των κινήτρων παράλληλα με τις αδειοδοτικές διευκολύνσεις δημιουργούν σίγουρα ένα ελκυστικό περιβάλλον, γι΄ αυτό πρέπει να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό οι σχετικές διαδικασίες.

Επιπλέον, με τον κύριο Υπουργό συζητήσαμε την προώθηση των προτάσεων ΣΔΙΤ των Δήμων Κοζάνης και Εορδαίας και των Ειδικών Πολεοδομικών της περιοχής, ενώ ζήτησα να εξεταστούν όλες οι πτυχές της υπόθεσης της Ακρινής μετά από συνάντηση με τους εκπροσώπους της κοινότητας, ώστε να αποσαφηνιστούν τα πραγματικά δεδομένα, κατόπιν της σχετικής τοποθέτησης του κυρίου Πρωθυπουργού για το ζήτημα, στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Κοζάνη.»

15 σχόλια

  • Ευτυχώς πηγές και έφερες την ανάπτυξη.
    Μια εταιρεία ήταν να μας φέρεις..
    Αυτή με τα τηλέφωνα και ακόμη έρχεται
    Μην ανακοινώνεται πράγματα που δεν μπορειτε να κάνετε.
    Άκουσα επίσης ότι τάζεις στον κόσμο διορισμό στη ΔΕΗ. Μήπως έχεις ξεχάσει ότι πλέον δεν ανήκει στο δημόσιο. Ευτυχώς δηλ.

    • Ποιος εισαι ρε μεγάλε εσύ που τα ξέρεις και τα μαθαίνεις όλα. Μήπως έμαθες στην Παύλου Μελά τι εταιρεία υπάρχει και πόσοι δουλεύουν;Να σε ενημερώνουν καλύτερα από το γραφείο σου.

  • Βρε καλώς τον
    Καιρό είχε να βγάλει δελτίο τύπου με τις τελείως άσκοπες βόλτες του ο κύριος Στάθης μας, ο πρώτος,ο καλύτερος όλων των τωρινών των προηγούμενων και ίσως και των επόμενων βουλευτών. Αλήθεια για το κάπως επείγον προβληματάκι με την τηλεθερμανση στην Κοζάνη τίποτα. Πάλι η γνωστή αφωνια όπως και σε όλα τα πραγματικά προβλήματα του τόπου μας;.

  • Τα βλέμματα μιλούν,ξεχειλίζουν αλήθειες,μόνον αλήθειες!
    Μια φωτογραφία χίλιες μεταβάσεις στα πράσινα άλογα!
    Κρίμα Δυτική Μακεδονια,κρίμα!!

  • Στάθη πρέπει να πιέσετε , να υπάρξουν όσο πιο αξιόλογα κινητρα γινεται στην περιοχή, για να μπορέσουμε να προσελκησουμε σοβαρές επενδύσεις.
    Πάντως συγχαρητήρια για τις προσπαθειες που βλέπω συνέχεια ότι κάνεις.

  • Έριξε λίγο ανάπτυξη,έριξε λίγο αναπτυξιακό νόμο, έριξε λίγο ακρινη, λιβανισε τον Μητσοτάκη, 7000 το μήνα είναι αυτά, αλλά η ουσία είναι το γνωστό τίποτα.

  • Κα τι καταλαβατε βρε φωστηρες απ αυτα που ειπε στον Παπαθαναση;τις αδειοδοτικες διευκολύνσεις;η την εικονα των ειδικων επενδυτικων κινητρων;
    Χαζμάρες,των χαζμάρων,ω χαζμαρες που θαλεγε και ο Παπανικολας..
    Η το αναπτυξιακος νομος….αναπτυξιακο εργαλειο..

  • Πήγε στον υφιστάμενο του Βζζζζζζζζζ μπουμπουκου Γεωργιάδη για καφέ και κουτσομπολιό. Έπρεπε να βγάλει ολόκληρο κατεβατό;. Δύο φωτογραφίες, οι συνηθισμένες στημένες, έφταναν.

  • Τα παραλέτε κάποιοι και εκτίθεστε. Αυτά είναι τα πιο ουσιαστικά βήματα για να έρθουν επενδύσεις στην περιοχή. Και όσο για τον Κωνσταντινίδη χρόνια είχαμε να δούμε τόσο ενεργητικό βουλευτή.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.