Του Meta κι του Πριν (του Δημήτρη Βούρκα)

6 Ιανουαρίου 2022
04:55
Κανένα σχόλιο

Πάει ου παληός ου χρόνους κι αντάμα έφυγαν δυστυχώς κι καπχ΄ συνανθρώπ΄ μας απού Κουρουνιό κι καμόσ΄ σκληρουπυρηνικοί σκουταδιστές αναμπόλιαστ΄ που πήραν στουν λιμο΄τ΄ς ιένα σουρό κοσμάκ’ συνήθους αφιλών αλλά κι ξισιλλόιαστουν που κάθουντι κι π΄στέβν τα παραμύθια τ΄ς!
Ιγώ π΄στέβου τουν Άγιου, πρώην Ζακύνθου, όχ΄ τουν θκό μας τουν πατήρ-Απόστουλου, αλλά τουν άλλουν τουν αντικαταστάτη τ΄ που μπήκιν στ΄ θέση τ΄ αλλά έφυγιν για άλλις πουλιτείις, όχ΄ σιαπάν, αλλά τρανύτιαρις!
Τι λιέει αυτός ου άνθρουπους; Άμα τσακώισ΄ καένα καλώδιου μι ρέβμα μέσα σι ικκλησία μην καρτιράς να σι σώσ΄ ου Θός! Ου Θός δεν είνι για αφτάια τα πράγματα, είνι για του πνέβμα, για να σώνουμι μι τα κασμέργια.
Όλα αφτάια για του Πριν, κι ας παν στην εφχή τα παληά, όπως μας τραγδάει ου Στελάρας.
Δεν μας έφταναν όμους όλα αφτάια, μας έφυγιν κι του fάτσα-bλιούκ΄! Τώρα να ακόλτσιν τίπουτα Κουρουνιό, Δέλτα ή Όμικρον κι φουβήθκαν μην ακουλήσ΄ κι τόσους κόσμους απ΄τ’ς ακλουθάει; Δεν π΄στέβου να έχν τέτχις ιβισθησίις, κάτ΄άλλου συμβαίν΄ αλλά οι ημείς οι μ΄κροί που να του μάθουμι κι απού πχιόν! Αλλουνών ιντιρέσια είνι αφτάια!
Καλώς λοιπόν μας ήρθιν ου Μpil (Μπιλ), αρχές του χρόνου τα γιόρταζιν κιόλαντς τα΄Αη-Βασ΄λιού που να ξέρουμι, αφτοί σν Ιβρώπ΄, Αμιρικές, Καναδάδις κι Αουστράλιις δεν ξέρν απού ουνουμαστικές γιουρτές, μούνγκι γινέθλια γιουρτάζν κι καμιά γιουρτή ιφχαριστιών κι κάτ΄ τέτχις σαχλαμάρις σαν κι μας ιδώ που έχουμι γιουρτή για τα κάστανα, γιουρτάζουμι κι για του γρούν΄ μπουρεί κάπ΄αλλού να γιουρτάζν κι για του γουμάρ΄ κι πάει λέγουντας.
Τώρα δεν λιέου για γιουρτές για του βιβλίου, για ΄ν ποίησ΄ , για τ΄μουζική που μπουρεί να μας αρέζν κι μπουρεί να μας κάμν να διαβάσουμι κι καένα ποίμα ή κάνα βιβλίου ή ν΄ακούσουμι μουζική, γι αφτές τ΄ς γιουρτές, κουριμός!
Τι παθαίνου όμους αρά κι δεν έχου συνγκιντρουμέν΄ σκέψ΄, για άλλα ξικήντσα κι άλλα γράφου, μι γίνγκιν συνήθιου χουρίς να του θέλου κι δεν μπουρώ κι να του απουφύβγου, να σας παένου βόλτα στ΄ς Λαμνήδις απου του Κουτζιά-Ματλί!
Αρχίντσα για τουν Μpil, πχιός είνι αφτός τώρα! Είνι του fάτσα-bλιούκ΄ μιταλαγμένου σι Μιτά (αργότιρα). Του Mpil είνι τα αρχικά του Meta Platforms Ireland Limited. Τώρα που ισείς ξέρτι Ιγγλέζ΄κα μιτάφρασέτι του.
Ιγώ λιέου απ΄ τα λίγα που θυμούμι, όσα μας ίλιγιν ου Γαστιράτους* στ΄ν Ιμπουρική, είνι μια ιτιρεία πιριουρισμένης ιφθύνης, Ε.Π.Ε., τα αρχικά, αφτήν δεν χράζητι πουλλές παράδις να τ΄φκιάις κι μπουρείς μι αφτήν να παίρς τρανές δλειές. Άμα τυχόν πέισ όξου χάντς μούνγκι τ΄ς παράδις που έβαλις κι καντίπουτας άλλου, ούτι πιριουσίις, ούτι σι κυνηγούν οι Ιφουρίις κι οι πιστουτές να σι πάρν του αυτουκίν΄του, του σπίτ΄ κι άλλ΄πιριουσία που έχς. Όχ΄ τ΄γυναίκα σ΄ δεν ΄ν παίρν, άμα μι ρουτάτι!
Όλ΄η Αγγλία κι η κοινουπουλιτεία, όλις τ΄ς ιτιρείες τ΄ς φκιάν Limited, απού αρχιουτάτουν χρόνουν κι κουντά σ΄αφνούς ακόλτσαν κι οι άλλ΄.
Ireland, η πατρίδα του κυρίου fάτσα-bλιούκ΄. Η Ιρλανδία.
Τώρα του Platforms, είνι οι πλατφόρμεις. Οι ρεμίζεις για τ΄αφτουκίντα, οι καρότσεις που ρυμουλ΄κούντι, οι απουβάθρεις, αλλά κι μιταφουρικά τα πουλιτικά προυγράμματα που ακούτι στα χαζουκούτια.
Σην πιρίπτουσή μας όμως δεν υπάρχει άλλος δρόμος, άρα Λίτσα Διαμάντη! Σην πιρίπτουσή μας όμως είνι του ψηφιακό ή όχ΄ σύστημα καταχώρησης, ιπιξιργασίας κι μιταβουλής πληρουφουριών!
Του τιλιφταίου τσάκουσιν ου κ. fατσαbλιουκιώτς, ου οποίους όπ΄ νάνι τα γέν΄ Mpil κι για συντουμία Meta!
*Γαστιράτος = Στέφανος Γαστεράτος, καθηγητής Εμπορολόγος
Μήκας Ελίμειος
5 Ιανουαρίου 2022

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.