Παράπονα αναγνώστριας για τις διαβάσεις στους κάθετους δρόμους στην οδό Παύλου Μελά στην Κοζάνη (Φωτογραφίες)

6 Ιανουαρίου 2022
16:52

 

Η οδός Παύλου Μελά είναι η βιτρίνα της Κοζάνης και οι περισσότεροι τη διασχίζουν καθημερινά , εκτός από τους τοπικούς άρχοντες που μάλλον περνάν με ελικόπτερο.

Εννοώ τις διαβάσεις πεζών (όχι μόνο στον κεντρικό δρόμο) που έχουν ξεθωριάσει εδώ και πολύ καιρό αλλά κανείς υπεύθυνος δεν αναλαμβάνει δράση, μέχρι να γίνει ατύχημα και μετά θα ψάχνουν το μπογιατζή.

Εκτός αν η άσπρη μπογιά ακρίβυνε τόσο πολύ ή την κρατάν για τα καρναβάλια  …

 

 

 

36 σχόλια

  • Ειδικά εκεί, παίρνουν φόρα από τον Κορκά και σταματάνε στον Γαλατά. Πολλές φορές χάνουν και τη διασταύρωση προς γήπεδο ή προς Αγ, Κωνσαντίνο, από τη φόρα.

 • Η μπογια τελειωσε στη γεφυρα του Κροκου κι ετσι δεν εφτασε στην εκκλησια της Παναγιας Φανερωμενης,στο Νηπιαγωγειο και στο Δ.Σχολειο;Ας ελπισουμε πως θα γινει φανος και θα βαφτουν οι διαβασεις.

 • Δεν μας είπανε πόσο κόστισε Ο διάκοσμος των Χριστουγέννων; Έγινε πάλι αγορά του ίδιου δέντρου; Τα λαμπάκια που κάηκαν από πέρυσι είναι πάλι τα ίδια; Λακούβες πεζοδρόμια παγκάκια χόρτα όλα στο έλεος του Θεού. Εκεί στο δημο κάνουν τίποτα; Έτσι για το καλό..!
  Επίσης πόσο κόστισε η γιορτή με το τσαντίρι της κλιματικά ουρδετερης πόλης;

 • Ναι αν βάψουν τις διαβάσεις θα σταματήσουν οι πεζοί να περνάνε από όπου γουστάρουν ακόμη και αν το φανάρι είναι πράσινο για τα αυτοκίνητα, ειδικά μπροστά στο δημαρχείο.

 • Η “βιτρίνα” της Κοζανης έχει να ασφαλτοστρωθεί πάνω από 15 χρόνια με αποτέλεσμα να μοιάζει με χωράφι από τις λακούβες και τα μπαλώματα που άφησαν οι εταιρίες τηλεφωνίας για να περάσει η οπτική ίνα. Όσον αφορά τις διαβάσεις την μια μέρα τις βάφουν και σε δυο μέρες έχουν εξαφανιστεί διότι δεν χρησιμοποιείται η ειδική μπογιά. Προχειρότητα του δήμου σε όλα, όπως φάνηκε και με τον χριστουγεννιάτικο στολισμό.
  Δυστυχώς η εικόνα της πόλης όσο πάει και χειροτερεύει χωρίς καμία ελπίδα βελτίωσης της.

 • Οι διαγραμμίσεις πρέπει να γίνονται με ειδικο ακρυλικό χρώμα διαγραμμίσεων (Road Marking Paint) το οποίο ξεκινά από 5 ευρω το κιλό, ώστε να αντέχουν τουλάχιστον ένα χρόνο, και κάθε χρόνο να φρεσκάρονται. Αν τις βάφουν με φθηνό πλαστικό δεν αντέχουν ούτε τρεις μήνες.

  • Οι γραμμες σ ολο τον κοσμο γινονται με ειδικη πλαστικη “παστα”
   Δυστυχως στο ελαντα και Αφρικη γινονται ακομα με μπογια

 • Θα ήθελα να προσθέσω σε όλα τα παραπάνω ότι πρέπει να μπουν κάγκελα κατά μήκος της οδού έτσι ώστε ο πεζός να κατευθύνεται στην διάβαση και όχι να περνάει ο καθένας όπου λάχει

 • Αυτος ο δρόμος είναι ένας από τους χειρότερους της πόλης. Ποιος γουστάρει καφέ σταματά όπου θέλει για να πάρει, παρεμποδιζοντας την κυκλοφορία. Μπροστά στο Γερμανό έχει τρεις λωρίδες η μία που είναι για την άνοδο χρησιμοποιείται ως παρκιν. Οι βοηθητικοί χώροι για την Τροφοδοσία χρησιμοποιούνται από τον καθένα με αποτέλεσμα τα φορτηγά να σταματούν στη μέση του δρομου και να σταματά η κυκλοφορία. Όλα αυτά συμβαίνουν από 5 έως εκατό μέτρα μπροστά από δημαρχείο. Γιατί δεν βγάζει σε καθημερινή βάση ο δήμαρχος 5 άτομα της δημοτικής αστυνομίας να τελειώνει αυτή η κατάσταση.

 • Παιδεία και κυκλοφοριακή αγωγή δεν υπάρχει σε πεζούς και αυτοκινητα,οπότε τα πρόβληματα πολλαπλασιάζονται
  Από τον Δήμο μην περιμένετε πολλά διότι οι προτεραιότητες του αφορούν το πολύ μακρινό μελλον

 • Το θέμα είναι μεγάλο και αφορά όλους μας. Αρχίζουμε και λέμε λοιπόν: 1)Οι διαβάσεις είναι για να περνούν οι πεζοί, άρα οι οδηγοί είναι υποχρεωμένοι να σταματήσουν με το αυτοκίνητο τους.Σωστά; Σωστά. 2)Οι διαβάσεις είναι για να περνούν οι πεζοί, αλλά, όπου υπάρχουν φωτεινοί σηματοδότες ισχύουν αυτοί. Σωστά; Σωστά. 3) Όταν υπάρχει τροχονόμος ισχύει ότι πει αυτός. Σωστά; Σωστά. 4)Αν ο οδηγός αυτοκινήτου παραβιάζει τον ερυθρό σηματοδότη ή παραβιάζει τη διάβαση των πεζών είναι παράνομος άρα και υπόλογος για ότι συμβεί και θα πρέπει να δεχτεί κυρώσεις. Σωστά; Σωστά. 5) Αν ο πεζός παραβιάζει το φωτεινό σηματοδότη πεζών (στη διάβαση), ή περνάει οπουδήποτε στο δρόμο (αν και δίπλα του υπάρχει διάβαση, αλλά δεν τον νοιάζει) είναι παράνομος άρα και υπόλογος για ότι συμβεί και θα πρέπει να δεχτεί κυρώσεις. Σωστά; Σωστά. *Ωραία λοιπόν, με μία στάση στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης Παύλου Μελά, μόνο εκεί, δε χρειάζεται κάπου αλλού και όχι για πολύ θα δείτε-δούμε όλοι το τι συμβαίνει. Υπάρχουν αυτοί που τηρούν τον Κ.Ο.Κ (οδηγοί-πεζοί), και οι “άλλοι” οι οποίοι όχι μόνο δεν τους νοιάζει αλλά προκαλούν κιόλας. Και τι εννοώ, οδηγός που περνάει τη διάβαση ή στέκεται πάνω σε αυτήν, να μιλάει κιόλας στο τηλέφωνο και να μη δίνει σημασία τίποτα. Τι να πούμε…. Πεζός τώρα, περνάει το δρόμο οπουδήποτε και πολλές φορές διαγώνια και όχι μόνο αυτό αλλά και να φωνάζει τους οδηγούς που δεν σταματάνε παρότι η διάβαση είναι σχεδόν λίγα μέτρα πιο μακριά του. Πεζός πάλι, περνάει τη διάβαση όπου υπάρχουν φωτεινοί σηματοδότες ενώ εκείνη την ώρα έχει ανάψει το πράσινο για τα αυτοκίνητα, δημιουργώντας έτσι καθυστέρηση. Περίπτωση στα φανάρια της οδού Τράντα λοιπόν όπου το φανάρι διαρκεί λίγα δευτερόλεπτα για τα αυτοκίνητα, πεζός περνάει χωρίς να τον νοιάζει, σταματάει την κίνηση απότομα και κάνει παρατήρηση στον οδηγό δείχνοντας τον ότι υπάρχει διάβαση…. Τί του λες;;; Οδηγός αυτοκινήτου τώρα στα φανάρια της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου, περνάει με κόκκινο σηματοδότη, έχει κίνηση και αναγκάστηκε να σταματήσει στην μέση του δρόμου κλείνοντας έτσι την κίνηση στην Παύλου Μελά. Τί του λες;;;; Και πολλά πολλά άλλα που έχουν τύχει σε όλους μας. Άρα “φταίμε” όλοι, οδηγοί και πεζοί. Προσέχουμε και να είμαστε τουλάχιστον λίγο τυπικοί.

 • Πήρε τηλέφωνο τον Σεπτέμβρη στο δήμο και που είπαν το βάψιμο των διαβάσεων γίνεται τον Οκτώβρη ….. Και έφτασε ο Γενάρης!!! Καλή φωτησηηηηηη

 • ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΈΝΟΙ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ. Ο ΜΙΣΘΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΠΕΡΝΑ. ΝΤΡΟΠΗ.

  • Κάγκελα όπως είναι στα κεντρικά φανάρια μέχρι το ύψος στο “Γερμανό”και κατά το μήκος αυτός 3 το πολύ διαβάσεις να Περναν όλοι όμορφα και ωραία όπως σε μεγαλουπόλεις όχι άναρχα που είναι τώρα με 7 και να περνάν και όπως νανε.

 • Ε ξεχάσατε ο Μεγάλο Δήμαρχος ασχολείται με το ΠΑΡΑΜΎΘΙ ΤΗΣ ΠΡΆΣΙΝΗΣ ΑΝΆΠΤΥΞΗΣ ,που να ασχολειθει με τα προβλήματα της χλεμπας , γιατί έτσι μας βλέπει ο Μεγάλο Δήμαρχος.

 • Χαιρετισματα στην εξουσια.Μη τους χαιρετας απλε πολιτη.Γιατι τρεχεις και τους δινεις το χερι οπου βρεθουν;Με την κινηση αυτη δεν καταλαβαινεις πως τους δινεις δυναμη;

 • Ποιός νοιάζεται για την πόλη!!
  Μια βδομάδα πριν υπογράφηκε σύμβασης έργου ,για κατασκευή και συντήρηση στα πεζοδρόμια στο Βατερό, κι όχι τυχαία βέβαια??Άκουσαν, άκουσον!!

 • Μια πόλη φαίνεται σε τάξη ,όταν είναι καθαρή ,όταν έχει διαγραμμίσεις,όταν οι πινακίδες οδών ειναι σαφείς ,όταν οι πινακίδες κατεύθυνσης για έναν επισκέπτη κάνουν την δουλειά τους, όταν υπάρχει περιποιημένο πράσινο,όταν τα πεζοδρόμια δεν είναι γεμάτα με λακούβες και σπασμένες πλάκες.

 • Κάγκελα όπως είναι στα κεντρικά φανάρια μέχρι το ύψος στο “Γερμανό”και κατά το μήκος αυτός 3 το πολύ διαβάσεις να Περναν όλοι όμορφα και ωραία όπως σε μεγαλουπόλεις όχι άναρχα που είναι τώρα και ο καθένας από όπου γουστάρει διάβαση(7) και μη.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.