«Το τελευταίο αντίο σε έναν άξιο επιστήμονα,συνάδελφο και μαχητή της ζωής – Η πόλη της Πτολεμαΐδας και οι μαθητές της σε ευγνωμονούν Δημήτρη Γώγο» (του Νικολάου Ματθαίου)

7 Ιανουαρίου 2022
05:07

Eορτή των Φώτων διάλεξες να μας αφήσεις πρόωρα φίλτατε συνάδελφε Δημήτρη τραβώντας τον δρόμο προς την γειτονιά των Αγγέλων! Φώτισες και σηματοδότησες με την ζωή σου και το έργο σου ως Καθηγητής στο 1ο Γενικό Λύκειο γενιές πολλών μαθητώνσήμερα πολιτών με εφόδια επιστημονικά αλλά και ηθικές αξίες. Μας μπόλιασες με το χαμόγελό σου, την ειλικρινή αγάπη και φιλία σου η οποία μας έδενε χρόνους τώρα! Το πηγαίο χιούμορ σου μας έδινε ανακούφιση στα διαλείμματα και ο ελληνικός καφές σου μας έδινε την ποθητή τόνωση!

Χαρισματούχος στην επιστήμη σου αυτή της Χημείας καθημερινά αποδείκνυες πως ήσουν δάσκαλος και ερευνητής, παιδαγωγός και άνθρωπος!

Η θετική γνώση και η μεταφυσική πολλές φορές μας απασχόλησαν και στο πρόσωπό σου συνάντησα την αναγνώριση της Θεολογίας και Μουσικής που υπηρετώ. Μέσα στο Χημείο του 1ου ΓΕΛ συμπορευτήκαμε εσύ ως Χημικός και εγώ ως Θεολόγος και Μουσικός. Πειραματιστήκαμε στα υπαρξιακά ζητήματα της ζωής , των αδιεξόδων όσο και φωτεινών μονοπατιώνο καθένας από την πλευρά του και κάθε φορά που πετύχαινες το πείραμά σου έπαιρνα την σκυτάλη στον χώρο της μετά-φυσικής για να σου ψάλλω έναν ύμνο ή να σου αφιερώσω ένα τραγούδι!

Σήμερα πίστεψέ με ήταν πολύ δύσκολο να ψάλλω στον αποχαιρετισμό σου! Θυμήθηκα αυτό που λέγαμε συχνά: “ότι ο άνθρωπος έχει μέσα του κάτι απ΄ΑΥΤΟΝ, κάτι που ξεπερνάει το χώρο, τον χρόνο, τη φθορά και τον θάνατο” …και τα κατάφερα!

Η πόλη της Πτολεμαΐδας και οι μαθητές της σε ευγνωμονούν Δημήτρη Γώγο!

Ο πανάγαθος Θεός να αναπαύσει την ψυχή σου και να δώσει παρηγοριά στην σύζυγό σου και στις δύο κορούλες σου!

Θεοφάνεια 06-01-2022″

Αιωνία σου η μνήμη φίλε Δημήτρη!

5 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.