Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για τη διεύρυνση των εταίρων του Συνεταιρισμού που θα κληθεί να αναλάβει τη διαχείριση της μαρμαροφόρου περιοχής Τρανοβάλτο

10 Ιανουαρίου 2022
19:03

Σε συνέχεια πρόσφατων συναντήσεων στο Τρανόβαλτο με αντικείμενο την ολοκληρωμένη διαχείριση της μαρμαροφόρου περιοχής Τρανοβάλτου, μετά την έκδοση των Περιβαλλοντικών Όρων (Π.Ο) (εδώ και εδώ), πραγματοποιήθηκε νέα συνάντηση σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν.

Αντικείμενο της διευρυμένης συνάντησης, που έγινε το Σάββατο 8/1/2022 σε συνεργασία του Βουλευτή Ν. Κοζάνης κ. Γιώργου Αμανατίδη με τον Πρόεδρο του Σωματείου Βιομηχανιών – Βιοτεχνιών Μαρμάρου Ν. Κοζάνης κ. Κώστα Βηττόπουλο, ήταν η παροχή διευκρινήσεων:

  • επί των θεμάτων που τέθηκαν στο Τρανόβαλτο και
  • επί των άρθρων του Καταστατικού του “Συνεταιρισμού Λατόμων Μαρμάρου Τρανοβάλτου Δήμου Σερβίων” με τον διακριτικό τίτλο “ΠΡΑΞΙΤΕΛΗΣ” που θα αποτελέσει το “όχημα” διαχείρισης της αδειοδοτηθείσας περιοχής

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν το σύνολο σχεδόν των επιχειρηματιών και των ενδιαφερόμενων να συμμετέχουν στον συσταθέντα Συνεταιρισμό ενώ επικράτησε πολύ παραγωγικό κλίμα.

Από τον Βουλευτή κ. Γιώργο Αμανατίδη καθώς και από το νομικό σύμβουλο κ. Νίκο Κούρα παρασχέθηκαν οι αναγκαίες διευκρινήσεις για την ακολουθητέα διαδικασία και για συγκεκριμένα άρθρα του Καταστατικού.

Κοινή ήταν η άποψη ότι, οι προοπτικές είναι θετικές ως προς τη διεύρυνση των μελών του Συνεταιρισμού και την ενιαία αξιοποίηση της μαρμαροφόρου περιοχής.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν σε νεότερη συνάντηση που θα γίνει το Σάββατο 22/1/2022. Στο μεσοδιάστημα θα παρασχεθούν πρόσθετες διευκρινήσεις που πιθανά θα ζητηθούν από κάθε ενδιαφερόμενο.

Στο τέλος της συνάντησης πραγματοποιήθηκε η κοπή της βασιλόπιτας από το Σωματείο και ο Πρόεδρος κ. Βηττόπουλος Κώστας ευχήθηκε Καλή Χρονιά με υγεία και πρόοδο.

 

4 σχόλια

  • Αμανατίδη δυστυχώς ο Κυριάκος δεν σου δωσε το χρίσμα του Περιφερείαρχη. Θα χες κάνει πολλά πράγματα. Δεν είναι αργά όμως, έχεις μπροστά σου μια ξεφουσκωτη μαριονέτα που λέγεται ΚασαπΊδης και νομίζει πως είναι περιφερειάρχης.

    • Ρε φίλε πως τον κόβεις τον Γιώργη ? Λες να εχει καμία όρεξη να ασχοληθεί με περιφέρεια ? Βολεύτηκε Αθήνα έρχεται τα σκ εδω και ολα καλα . Δε λέω το προφίλ ταιριάζει γάντι για περιφερειάρχης γιατί θέλει να ξέρεις απο προγράμματα κτλ αλλα σιγά μη μπει στην φωτιά

  • Καθώς κατεβαίνει από το Τρανόβαλτο στα δέκα λεπτά, καλό είναι να μιλήσει με κάποιον ακόμη που είναι έτοιμος να κατέβει ως υποψήφιος περιφερειάρχης . Ξέρει ο κ. Αμανατίδης .

  • Να γίνει μια ΑΕ …με μετόχους όλους τους Μαρμαράδες..και με 20% συμμετοχή του Δημοσίου..μέσω του ταμείου απολιγνητοποιησης. Ανάλογα με τον κύκλο εργασιών και τα περιουσιακά στοιχεία της εκάστοτε εταιρίας να λάβει και κάθε συμμετεχον το ποσοστό του. Να εκλεγεί ΔΣ δημοκρατικά..ως ελεγκτικό όργανο..αλλά να προσληφθούν διοικητικά στελέχη από την αγορά για την διοίκηση της εταιρείας. Μόνο έτσι θα πάει μπροστά το Μάρμαρο.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.