Ο σεισμός στη Φλώρινα βρέθηκε στο επίκεντρο του καθηγητή Γεωφυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Κώστα Παπαζάχου στο κεντρικό δελτίου του ΑΝΤ1.

Όπως τόνισε ο κ. Παπαζάχος «ένας σεισμός σαν αυτόν 5,4-5,5 Ρίχτερ, γίνεται αισθητός σε μια μεγάλη περιοχή. Η μέχρι στιγμής ακολουθία έχει εξαπλωθεί σε μια περιοχή 10-12 χιλιομέτρων, που έχουμε σε σεισμό 5,5 Ρίχτερ».

Ο κ. Παπαζάχος τόνισε πως από τα μέχρι στιγμής επιστημονικά δεδομένα «υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να είναι αυτός ο κύριος σεισμός και να έχουμε μια φυσιολογική μετασεισμική ακολουθία», προσθέτοντας ωστόσο πως «αυτό σημαίνει ότι μπορεί να έχουμε και ένα μετασεισμό αύριο το πρωί έντασης 5,2 Ρίχτερ!».

Παράλληλα ο Καθηγητής Γεωφυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, επεσήμανε πως «οι μετασεισμοί μπορεί να γίνουν κοντά στο ίδιο επίκεντρο τις επόμενες ώρες και ημέρες, θα πρέπει να είναι όλοι σε εγρήγορση και επειδή δέχθηκαν ισχυρή πίεση τα ακίνητα στην περιοχή, ειδικά σε σπίτια που έχουν εμφανίζει προβλήματα, οι κάτοικοι δεν πρέπει να μπουν και να μείνουν εάν δεν τα ελέγξουν οι ειδικοί».