Σεισμός στη Φλώρινα – Tι είπε ο Κώστας Παπαζάχος στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 (Βίντεο_

10 Ιανουαρίου 2022
22:21
Κανένα σχόλιο

Ο σεισμός στη Φλώρινα βρέθηκε στο επίκεντρο του καθηγητή Γεωφυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Κώστα Παπαζάχου στο κεντρικό δελτίου του ΑΝΤ1.

Όπως τόνισε ο κ. Παπαζάχος «ένας σεισμός σαν αυτόν 5,4-5,5 Ρίχτερ, γίνεται αισθητός σε μια μεγάλη περιοχή. Η μέχρι στιγμής ακολουθία έχει εξαπλωθεί σε μια περιοχή 10-12 χιλιομέτρων, που έχουμε σε σεισμό 5,5 Ρίχτερ».

Ο κ. Παπαζάχος τόνισε πως από τα μέχρι στιγμής επιστημονικά δεδομένα «υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να είναι αυτός ο κύριος σεισμός και να έχουμε μια φυσιολογική μετασεισμική ακολουθία», προσθέτοντας ωστόσο πως «αυτό σημαίνει ότι μπορεί να έχουμε και ένα μετασεισμό αύριο το πρωί έντασης 5,2 Ρίχτερ!».

Παράλληλα ο Καθηγητής Γεωφυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, επεσήμανε πως «οι μετασεισμοί μπορεί να γίνουν κοντά στο ίδιο επίκεντρο τις επόμενες ώρες και ημέρες, θα πρέπει να είναι όλοι σε εγρήγορση και επειδή δέχθηκαν ισχυρή πίεση τα ακίνητα στην περιοχή, ειδικά σε σπίτια που έχουν εμφανίζει προβλήματα, οι κάτοικοι δεν πρέπει να μπουν και να μείνουν εάν δεν τα ελέγξουν οι ειδικοί».

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.