kozan.gr: Στις 4 Φεβρουαρίου θα αναδειχθεί ο ανάδοχος που θα εκπονήσει τις μελέτες για τη διαμόρφωση του ανατολικού τμήματος του πάρκου του Αγ. Δημητρίου στην πόλη της Κοζάνης

12 Ιανουαρίου 2022
03:45

Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη για την ανάδειξη αναδόχου που θα εκπονήσει όλες τις απαραίτητες μελέτη για τη διαμόρφωση του ανατολικού τμήματος του πάρκου του Αγ. Δημητρίου στην πόλη της Κοζάνης. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 4 Φεβρουαρίου όταν και θα ανοίξουν οι προσφορές.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του kozan.gr, αντικείμενο της μελέτης θα είναι ο επανασχεδιασμός του οικοδομικού τετραγώνου που αφορά αποκλειστικά και μόνο το ανατολικό τμήμα κι όχι του δυτικό τμήμα, που έχει αναπλαστεί πρόσφατα  ως παιδική χαρά και φιλοξενεί και το αναψυκτήριο.  Στόχος η δημιουργία ενός σύγχρονου πνεύμονα πρασίνου που θα βασίζεται στις αρχές της αστικής βιώσιμης ανάπτυξης  με σκοπό τη δημιουργία ενός χώρου φιλικού και ασφαλούς προς το περιβάλλον, τους κατοίκους, τη νεολαία και τα παιδιά. Αντικείμενο της προκήρυξης θα είναι η εκπόνηση της ειδικής αρχιτεκτονικής μελέτης του έργου σε τρία στάδια (προμελέτη, οριστική μελέτη και μελέτης εφαρμογής) κι αντιστοίχως  της ηλεκτρομηχανολογικής μελέτης, της υδραυλικής μελέτης και της φυτοτεχνικής μελέτης κτλ.

Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται σε 178.142,18 € (χωρίς τον ΦΠΑ) και περιλαμβάνει τις προεκτιμώμενες αμοιβές των παρακάτω επιμέρους κατηγοριών μελετών:
1. 89.139,84€ για μελέτη κατηγορίας 07 Ειδικές Αρχιτεκτονικές Μελέτες.
2. 51.420,46€ για μελέτη κατηγορίας 09 Μηχανολογικές, Ηλεκτρολογικές Μελέτες.
3. 6.497,16€ για μελέτη κατηγορίας 13 Μελέτες Υδραυλικών Έργων.
4. 7.848,78€ για μελέτη κατηγορίας 25 Μελέτες Φυτοτεχνικής Διαμόρφωσης Περιβάλλοντος Χώρου και Έργων Πρασίνου.
και 23.235,94 € για απρόβλεπτες δαπάνες

Oι παρακάτω φωτογραφίες παρουσιάζουν τη σημερινή κατάσταση στο ανατολικό τμήμα του πάρκου, που η μελέτη που θα εκπονηθεί θα εμπεριέχει και τις προτάσεις διαμόρφωσης – ανάπλασης

 

Όπως είναι εμφανές από τις παραπάνω φωτογραφίες ο υπό διαμόρφωση χώρος παρουσιάζει έντονη υψομετρική διαφορά τόσο από βορρά προς νότο όσο και από δύση προς ανατολή.  Στο νοτιοανατολικό άκρο υπάρχει μικρό ημικυκλικό αμφιθέατρο από σκυρόδεμα και βρύση, στο νότιο τμήμα του υπάρχει ο Ι.Ν. Αγ. Χριστοφόρου, ενώ στην  ανατολική πλευρά του Ο.Τ. ο πεζόδρομος Τανάγρας είναι διανοιγμένος Διάσπαρτες μέσα στο χώρο υπάρχουν κατασκευές από σκυρόδεμα, σκάλες, αυλάκια, πεζούλια, διάδρομοι, μικρό αμφιθέατρο, βρύση κ.λ.π οι οποίες θα εξεταστεί κατά πόσο μπορούν να διατηρηθούν ή όχι ώστε να είναι λειτουργικός και καλαίσθητος ο χώρος που θα προκύψει.

kozan.gr

9 σχόλια

  • Το δυτικό τμήμα δεν έχει μόνο το αναψυκτήριο και την παιδική χαρά. Αυτά είναι κεντρικό τμήμα. Το καθαρά δυτικό τμήμα δηλαδή κάτω της παιδικής χαράς είναι άθλιο. Ντροπή μέσα στην πόλη τέτοια κατάντια και κάνουν ότι δεν βλέπουν. Ο χώρος σηκώνει πολλά ακόμη. Ακόμη και δευτερεύοντα mini καφέ καμπίνες take away εκατεροθεν αφού Οι χώροι αυτοί φιλοξενούν διαφορετικά προφίλ πολιτών . Και επί τη ευκαιρία πείτε μας γιατί δεν λειτουργεί το Άλσος; δε φτάνει που μας πήρατε το ΞΕΝΙΑ 20 χρόνια τώρα, κλείσατε και το αναψυκτήριο;

  • Οι τοπικοι μας “άρχοντες” ειναι διανοιες ετσι?Πολυ δουλεια εχετε ρε παιδια να μην μας παθετε υπερκοπωση και εχουμε και τυψεις.Αυτα και τα ιδια με το κολυμβητηριο.Μελετες, προκηρυξεις διαγωνισμων και αλλες ευηχες παπα…ς.Παραιτηθειτε αχρηστοι ειστε η καταστροφη του τοπου.Για τη ΔΕΗ τουμπεκι, για το οτι εχουμε καταντησει η χωματερη της χωρας τουμπεκι, τα Χριστουγεννα ρε ντυμενα διποδα ουτε τα στοιχειωδη δεν κανατε.Σας βολεψε η πανδημια βλεψεις για πολλα πραγματα.Εχετε δικαιολογια για το απολυτο ΤΙΠΟΤΑ.

  • Μια χαρα ειναι τα σκαλοπατια ανακοπτουν την πρόσβαση στα αυτοκινητα κατι που δεν γινεται στον υπολοιπο πεζοδρομο εντος του παρκου όπου παρατηρειται το φαινιμενο να παιζουν μικρα παιδια στην παιδικη χαρα κ να τρεχουν προς το αναψυκτηριο κ να περνα αυτοκινητο χωρις καν να δινουν προτεραιότητα στα παιδια.Δεν εχουν λογο τα αυτοκινητα μεσα στο παρκο μπορουν απο την κατω πλευρα να παρκαρουν για πανεπιστημιο η την αιθουσα τεχνης. Η πολη δεν εχει παρκα διαφυλαξτε τα. Κ οι σκυλοφιλοι μεχρι κ μεσα στην παιδικη χαρα πρεπει να βαζουν τα σκυλια για να παιξουν…

  • Πασχιζετε πώς θα δώσετε χρήματα στους εργολάβους..δεν σας νοιάζει η αναψυχή των κατοίκων και μία βιώσιμη πόλη αλλά πώς θα μοιράσετε χρήματα σε εταιρείες.. το ίδιο ακριβώς που γίνεται και με τα φωτοβολταϊκά.Υποσχεστε εργασία μετρημένων μεροκαματων και έχετε το θράσσος πως λύνετε το μέγα πρόβλημα της ανεργίας. Θέλετε να διαμορφώσετε το πάρκο; Να δουλέψουν εκεί δικοί μας μικροεργολαβοι και γεωπόνοι γεωτεχνικοί νεαρής ηλικίας χωρίς εμπειρία. Βοηθήστε τους νέους να μείνουν εδώ. Βάλτε επιτέλους ανθρώπινα κριτήρια και όχι χρηματικά και πολιτικά..

  • Ιστορία μου αμαρτία μου με αυτό το πάρκο όλα τα χρόνια που ζω στην Κοζάνη! Ολημερίς το χτίζανε το βράδυ γκρεμιζόταν!!! Άντε να δούμε τι στο καλό θα γίνει στο… μέλλον!!!

  • Πολλά λεφτά γιά τις μελέτες μόνο !!!!! 178.000 + ΦΠΑ !!!!!!!

    πάρα πολλά λεφτα !!!!

    Ελπίζουμε να δοθούν εκπτώσεις τουλάχιστον 80%

    Ο νόμος που βγάζει τον προυπολογισμό των μελετών είναι πολύ λάθος !!!

    Δήμαρχε με τι ποσά θα γίνονταν αυτές οι μελέτες στον ιδιωτικό τομέα ???? Με το 10 % ??

    Ας απαντήσει κάποιος

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.