Δημοτική Κίνηση: Κατώτερη των περιστάσεων ακόμη μια φορά η Δημοτική Αρχή Κοζάνης (Με αφορμή τον ορισμό των νέων Αντιδημάρχων)

12 Ιανουαρίου 2022
02:35

Χάθηκε για μία ακόμη φορά η σοβαρότητα με τον ορισμό των νέων αντιδημάρχων εκ μέρους του Δημάρχου Κοζάνης. Δεν θα έπρεπε να μας προκαλεί έκπληξη το γεγονός αφού αυτό έχεις συμβεί πολλές φορές κατά τη διάρκεια διοίκησης του Δήμου εκ μέρους της τριανδρίας Μαλούτα, Μιχαηλίδη, Σημανδράκου όμως κάθε φορά η πραγματικότητα που ζούμε ξεπερνά την όποια φαντασία και μας εκπλήσσει δυστυχώς αρνητικά.
Έτσι παρατηρήσαμε το τελευταίο διάστημα να εξελίσσεται ένας ιδιότυπος πύργος της Βαβέλ στο δημαρχείο με τακτικισμούς, παζάρια, αλισβερίσια και καραμπόλες. Καραγκιοζιλίκια θα πούνε πολλοί, έκφραση που αρέσκεται να χρησιμοποιεί ο Δήμαρχος περιγράφοντας άλλες δημοτικές αρχές ξεχνώντας βέβαια τα του οίκου του. Σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για τον τόπο που πρέπει να φορτσάρουμε ως Δήμος, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και ο Δήμαρχος, η αναποφασιστικότητα και η ανάγκη τήρησης ισορροπιών και υπεσχημένων κυριάρχησαν, με αποτέλεσμα ο Δήμος να μείνει χωρίς αντιδημάρχους για 12 ολόκληρες μέρες.
Η επίκληση δε από τον κ. Μαλούτα στον πιθανό ελεύθερο χρόνο των αντιδημάρχων ως κριτήριο επιλογής τους για τη θέση αυτή μόνο έκπληξη μπορεί να προκαλέσει. Επιτέλους πρέπει στη δημοτική αρχή να σοβαρευτούν και να αντιληφθούν ότι η διοίκηση του Δήμου δεν είναι χόμπι για τον ελεύθερο χρόνο τους αλλά δουλειά πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης! Γι΄ αυτό άλλωστε οι θέσεις διοίκησης είναι έμμισθες και για αυτό το λόγο η συμμετοχή στις αυτοδιοικητικές εκλογές εναπόκειται στην επιθυμία και την βούληση του καθενός και όχι σε καταναγκασμό. Εάν ο οποιοσδήποτε δημοτικός σύμβουλος ή επικεφαλής δεν βρίσκει τον απαραίτητο χρόνο να ασχοληθεί με τις υποθέσεις του Δήμου, κάτι για το οποίο εκλέχθηκε, τότε κάλλιστα μπορεί να αποχωρήσει και να ασχοληθεί με τις επιχειρηματικές ή άλλες δραστηριότητες του.
Φυσικά δεν περιμέναμε μετά από 2,5 χρόνια συνδιοίκησης να δούμε το οποιοδήποτε προγραμματικό πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των τριών παρατάξεων. Ο λόγος της συνύπαρξής τους στη δημοτική αρχή είναι ένας και μοναδικός, το μοίρασμα των θέσεων εξουσίας. Κανένα σχέδιο, καμία συνέπεια λόγων και πράξεων, καμία ευθιξία. Έτσι επί της ουσίας έχουμε κατάργηση της αντιδημαρχίας πολιτισμού (μάλλον περίσσευε) και δημιουργία δύο νέων με εύηχους τίτλους μεν, ασαφές περιεχόμενο και στόχευση δε και φυσικά μια ανακατανομή καρεκλών.
Κατά τα άλλα ο Δήμος εξακολουθεί να μοιάζει με ακυβέρνητο καράβι σε φουρτουνιασμένη θάλασσα, χωρίς ισχυρή διοίκηση, χωρίς δυνατότητα παρέμβασης στα κέντρα αποφάσεων, χωρίς συμμαχίες, χωρίς φωνή, χωρίς πλάνο, σχέδιο, στόχους και όραμα για τον τόπο. Ευχόμαστε μόνο το καράβι να μην γκρεμοτσακιστεί γιατί αυτό θα επηρεάσει δραματικά τις ζωές όλων μας και όχι μόνο τις πολιτικές καριέρες κάποιων λίγων.
Σιδεροκέφαλοι λοιπόν οι νέοι αντιδήμαρχοι! Η Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις» τους υπόσχεται αυστηρή αλλά δίκαιη κριτική και κάθε βοήθεια για το καλό του τόπου.
Κοζάνη 12/01/2022
Για την Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις»


 

10 σχόλια

  • Εσείς που ήσασταν ανώτεροι, γιατί δεν καταργήσατε τη ληστρική διάταξη που βάζει χέρι στις τσέπες των ιδιοκτητών ακινήτων για τα χρέη των ενοικιαστών στη ΔΕΥΑΚ;

    Υποκριτές είστε και τίποτα άλλο, όπως ο πολιτικός σας φορέας που πούλησε παραμύθι στο λαό για την κατάργηση του μνημονίου με ένα άρθρο σε ένα νόμο.

    Άμα θέλετε να ξαναγίνετε δημοτική αρχή, πρέπει να παρουσιάσετε μια αληθινά εναλλακτική πρόταση διοίκησης στο δήμο Κοζάνης κι όχι να βγάζετε μια ανακοίνωση στο κάθε τόσο με γνώμονα τον καιροσκοπισμό.

  • Η συγκεκριμένη παράταξη που τοποθετείται στηλιτεύοντας τον δήμαρχο σε ανούσια για τους καταναλωτές θέματα,θα τοποθετηθεί ποτε με μακροσκελή ανακοίνωση της και για το θέμα της ΤΘ η θα κάνει ότι δεν ακούει,δεν ξέρει,δεν καταλαβαίνει
    Μουγκα στη στρούγκα

    • Η συγκεκριμένη παραταξη καταψηφισε την αυξηση που έφερε στην ΤΘ ο αγαπημένος σου Δημαρχος. Μαλλον το ξερεις όμως και κάνεις πως δεν το κατάλαβες. Μηπως να μας πει ο Δημαρχός σου γιατι ο μεγαλύτερος μπαταχτσης της ΔΕΥΑΚ είναι ο Δήμος;

  • Όλοι θα πάρετε!!! και αν δεν υπάρχουν αλλες θέσεις θα δημιουργήσει καινουριες ο Λάζος για να βολευτει καθε πικραμενος!

  • Το ότι καταψήφισε εκ του ασφαλούς την αύξηση της τιμης δεν λέει από μόνο του τίποτα,αν δεν συνοδεύεται από την συνολική πολιτική της παράταξης για το πρόβλημα της ΤΘ διότι ήταν στην διοίκηση της επιχείρησης επί πενταετία και τίποτα δεν έπραξε
    Πολλά κρύβει η διοίκηση της συγκεκριμένης παράταξης κατά την πενταετία της και για αυτό μουγκα στην στην στρουγκα
    Θα ήταν εύκολο να πει πόσα χρέη βρήκε ,πόσα πλήρωσε και πόσα άφησε όταν έφυγε
    Άλλωστε ο καθ’ ύλην αρμόδιος ξερει

  • Χάρη.
    Η πόλη είναι μικρή και ξέρουμε ποιοι και σε ποιους χρωστάνε χάρες. Μόνο ο πεντακάθαρος Λευτέρης πήγε στο δικαστήριο τον φίλο σου και την κολλητή του.

  • Εσεις δεν κανατε τιποτε ουσιαστικο σαν την προηγουμενη κυβερνηση που το μονο που εκανε εκοψετο ΕΚΑΣ απο τους παμφτωχους χαμηλοσυνταξιουχους και επανεφερε το δωρο στους ΔΕΗΤΖΗΔΕΣ ανοιγοντας τους και το πλαφον. Γιαυτο αφηστε τις υποκρισιες και τα κροκοδειλια δακρυα!!!

  • Αμα νομιζετε οτι λογω ανικανοτητας του Δημαρχειου θα σας εκλεξουμε, κανετε λαθος. Περιμενετε τη σειρα σας να γινετε χαλιφηδες στη θεση του χαλιφη, αλλα δε θα γινει, θα βγειτε τεταρτοι γιατι δεν εχετε να προτεινετε τιποτα εκτος απο το υφακι οτι ειστε καλυτεροι. Αντε ο Ιωαννιδης κι η ομαδα του κατι ελεγαν κατι πηγαν να κανουν μερικοι. Αλλα η νεα σας ηγεσια εχει πετυχει κατι καπου καποτε και δεν το ξερουμε; Απο που κι ως που τοσο υφος; Για τη ΔΕΥΑΚ θα μας πειτε κατι; Χιλιες φορες Κυριακιδη.

  • Ο Χάρης είναι Συριζα. Οι περισσότεροι στην κίνηση ανήκουν στο πολιτικό σκορποχώρι.. Δύσκολα θα τραβήξει αυτή η ιστορία επειδή ο Ιωαννίδης λόγω ευήθειας και απειρίας διέλυσε την δημοτική κίνηση με τις ανόητες επιλογές που έκανε. Έχασε τις εκλογές επειδή δεν αναγνώρισε ότι ο Συριζα συνέβαλε ουσιαστικά για την εκλογή του και δεν κατάλαβε ούτε αξιοποίησε την πολιτική στήριξη που είχε. Ένας πρώην Δήμαρχος που δεν αξιοποίησε τις ευνοϊκές συνθήκες προς όφελος των πολιτών. Και άφησε καμένη γη στον διάδοχό του.. Καμένοι και προβληματικοί άνθρωποι αλλά την πληρώνουμε όλοι.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.