Ψήφισμα διαμαρτυρίας από κατοίκους και αγρότες του Δρεπάνου: Γιατί μειώνετε τους κατοίκους;-Λάζαρος Μαλούτας: « Εγώ ήρθα στο Δρέπανο και δεν μπόρεσα να μπω στο σχολείο. Εσείς ήρθατε μέσα και κάτσατε» (Bίντεο)

Αγρότες και κάτοικοι του Δρεπάνου επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στο δήμαρχο Κοζάνης Λάζαρο Μαλούτα για την ενδεχόμενη επένδυση θερμοκηπίου στο Δρέπανο, αφού πρώτα εισήλθαν στην πόλη με τα τρακτέρ τους. Θεωρούν ότι ο δήμαρχος έχει βάλει στο στόχαστρο το ζευγαρολλίβασο ισοπεδώνοντας πρακτικές ετών και χρησιμοποιώντας ψευδείς ισχυρισμούς . «Καλούμε το δήμαρχο να ανασκευάσει τα όσα καταλόγισε στον κόσμο του Δρεπάνου .Θα είμαστε απέναντί σας μέχρι να δικαιωθεί ο αγώνας μας »αναφέρει το ψήφισμα.

Ο δήμαρχος που δέχτηκε την αντιπροσωπεία στο γραφείο του απάντησε ότι θα μοιραστεί το ψήφισμα σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους και το τι θα γίνει με το ζευγαρολίβαδο θα συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο «Εγώ ήρθα στο Δρέπανο να κάνουμε διάλογο και δεν θέλατε να κουβεντιάσουμε. Εσείς ήρθατε μέσα και κάτσατε , εγώ δεν μπόρεσα να μπω στο σχολείο .Έχει παρθεί απόφαση δημοτικού συμβουλίου ότι αναστέλλεται η δημοπράτηση .Μπορείτε να σπείρετε τα χωράφια και κανένας δεν θα σας ενοχλήσει την τρέχουσα περίοδο. Μέχρι μέσα Φλεβάρη το θέμα θα είναι έτοιμο για συζήτηση και θα υπάρχει αντιπροσωπεία των κατοίκων στο δημοτικό συμβούλιο .Είναι 25 αγρότες ς, 25 συμβόλαια με το δήμο. Κάποιοι έχουν 50 και κάποιοι 10 στρέμματα .Υπάρχει υπηρεσία ακίνητης περιουσίας για να γίνει συνάντηση με τον πρόεδρο» ώστε να υποδειχθούν άλλες εναλλακτικές εκτάσεις.

Σε ερώτηση αν είναι ικανοποιημένος από την παρουσίαση των επενδυτών στο Δ.Σ. απάντησε ότι ερεύνησε προσωπικά και τα δυο θερμοκήπια στο Δράμα των 160και 100 στρεμμάτων και τα ενεργειακά τους μεγέθη είναι ακριβώς ανάλογα. «Εγώ θα παρουσιάσω υ αυτά που θέλω .Βρήκα κάποια στοιχεία στο internet» είπε σε εντόνους τόνους .

Οι παριστάμενοι κάτοικοι του Δρεπάνου ανέφεραν: «Είμαστε ξεκρέμαστοι . Είναι ανησυχητικό αυτό που ζούνε οι κάτοικοι. Δεν μας λέγατε τίποτα .Τέσσερις μήνες μας κοροϊδεύατε. Η δημοπρασία δεν έγινε. Μας είπαν να σπείρουν .Δεν είναι 4,είναι 44 οι αγρότες ..Γιατί μειώνετε τους κατοίκους; Για ποιο λόγο το κάνετε αυτό στους κατοίκους του Δρεπάνου; Θέλουμε να σας υποδείξουμε άλλα μέρη».

Λόγος έγινε για την καλλιεργήσιμη πατάτα στο Δρέπανο . «Μπαίνουμε σε μιζέρια για το ποιος καλλιεργεί 500 στρέμματα δυναμικής γης» .Μάλιστα του θύμισαν δικά του λόγια: «Δεν βάζω την υπογραφή μου σε παραγωγικά χωράφια».

Ιωάννα Παπαδημητρίου – prlogos.gr

 


28 Comments Already

 1. Κύριε Μαλουτα, δυστυχώς για εσάς, βιντεάκι υπάρχει, και μάλιστα όχι από τους αγρότες αλλά από άνθρωπο που ήθελε να τους βλάψει, ανεβασμένο στο ίντερνετ. Αφορμή ψάχνατε να γυρίσετε την πλάτη σας και να φύγετε. Δεν θέλατε να βρίσκεστε εκεί κύριε Μαλουτα! Επίσης, εσείς είστε εκλεγμένος, είστε υποχρεωμένος να δέχεστε πολίτες στο γραφείο σας αλλιώς καταστρατηγείτε την δημοκρατικότητα της θέσεως σας. Τέλος, μια χαρά έρχεστε στο Δρέπανο και τρωγοπινετε περιπαικτικά. Όχι, τον θιγμένο σε εμάς.

 2. ο μονος που τα λέει σωστά είναι ο Αποστολίδης !Συγχαρητήρια Γιώργο!

 3. Ο πρόεδρος του Δ.Δ Δρεπάνου τελείως διασκοσμητικός ευτυχώς μίλησε ο Ματσαρίδης και ο Αποστολίδης και ο Κωρονίδης.

 4. Δεν κοιτάτε οι δήμαρχοι να κλείσετε καμία λακκούβα, οι επενδύσεις σας μάραναν. Αλλά τώρα εκεί υπάρχει…. ενδιαφέρον…

 5. Είχα βρεθεί σε μια ομιλία του Λωτιδη σε ένα μεγάλο χωριό πριν 20 χρόνια. Τότε κάτοικος τον ρώτησε για την ανεργία και τα κλειστά καταστήματα. Ο υπουργός τότε απάντησε, για το ελληνικό μοντέλο σπίτι και από κάτω εν μαγαζί για έξτρα εισόδημα, ότι τελειώνει και μπαίνουμε στην εποχή franchise.Σε κανέναν δεν άρεσε η απάντηση.Η επιβεβαίωση έχει ήδη ερθει. Ας ακούμε τους αποπανω. Κάτι ξέρουν.

  • Αγαπητέ μου οι εξελίξεις σε κοινωνίες τρέχουν τόσο γοργά που αυτό που σχολιάζετε ως παράδειγμα πριν από 20 χρόνια και μάλιστα συμβουλευετε τον κόσμο να δεχθεί μια κατάσταση ως έχει, χωρίς να αντιδρά, το μόνο που μπορώ να καταλάβω ότι είστε πλέον ένας ‘δεινοσαυρος’ της εποχής σας. Τα πράγματα πλέον αλλάζουν ανά τρία χρόνια. 20 χρόνια θέτουν μια ολόκληρη γενιά, είναι δυνατόν να το τοποθετείτε στο παρόν; Και κάτι ακόμα, το franchise, σήμερα θεωρείται και αυτό οικονομικά παρωχημένο.

   • Αναφέρομαι σε κάτι που άκουσα το 2002 και εφαρμοζόταν με επιτυχία στην Ευρώπη που έζησα ένα διάστημα από το 1995 και στη Ελλάδα ήρθε (με σοβαρότητα) μετά το 2008. Κάποια πράγματα έχουν δοκιμαστεί έξω και έχουν πετύχει. Δεν ανακαλύπτουμε κάτι τώρα. Τι δεν καταλαβαίνεις.

 6. Όλο το Δρέπανο Μαλούτα ψήφισε και τώρα διαμαρτύρεται κιόλας! Όπως ψηφίσατε να κοιμηθείτε κύριοι!

 7. Ως Δήμαρχος είσαι ΥΠΟΧΡΕΩΜΈΝΟΣ να δέχεσαι Πολίτες …. Άμα σου “την πέσαν ” στο Δρέπανο η αλλού καλύτερα κοιταξου στον καθρέφτη μπας και καταλάβεις τι έχεις κανει .ΈΧΕΙΣ ΚΑΤΑΝΤΉΣΕΙ Ο ΧΕΙΡΌΤΕΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ.

 8. Τον Λάκη τον αποκαλούσε ο συγκεκριμένος “δεν πληρωνω”.

 9. Πάμε να αποδομησουμε τα ψέματα του Μαλουτα.
  1.<>. Και τι ακριβώς γκουγκλαρε δηλαδή και δεν μας το αποκαλύπτει για την συγκεκριμένη εταιρεία; Γιατί δεν μας λέει ντις λέξεις κλειδιά που χρησιμοποίησε αφού εμείς δεν ξέρουμε να διαχειριζόμαστε το διαδίκτυο;
  2.<> μας πετάει μες τα μούτρα απροκάλυπτα και χωρίς καμία αιδώ ότι θα παρουσιάσει την κατάσταση όπως βολεύει τον ίδιο.
  3.<>. Πριν έλεγε για 5. Τα στρέμματα είναι 440και κάθε γεωργός έχει δικαίωμα βάση νόμου 10,4στρ. Όλα τα άλλα είναι παραμυθα.

 10. 4.<>. Και τι πάει να πει αυτό; Απαγορεύεται να εργάζεται παράλληλα και η σύζυγός του γεωργού; Απαγορεύεται πχ. να εισπράττουν ενοίκια από μια γκαρσονιέρα; Δεν ντρέπεται να ξεστομίζει τέτοιες λέξεις. Άφησε να εννοηθεί πως έλεγξε τα Ε9 των αγροτών.
  Και τέλος:
  Γιατί επιμένουν τόσο πολύ σε αυτήν ειδικά την συγκεκριμένη έκταση;;; Αφού τους έχουν υποδείξει αλλά 3 σημεία πολύ κοντά στο Ζευγαρολιβαδο; Είναι μια επένδυση που απαιτούνται 220στρ. γης και ξερά χώματα σύμφωνα με τα δικά τους λόγια. Γιατί θέλουν να δεσμευτούν διπλάσια και εύφορα χωράφια;;;

 11. Δηλαδή κύριε δήμαρχε ήρθαν στο δημαρχείο και κατάφεραν να κάτσουν ; Απορώ πώς τό επιστρέψατε! Στο σπίτι σας χωρίς πρόσκληση. Γιατί δεν δοκιμάζετε νά φωνάξετε τόν Παντελή Αποστολίδη, τόν Θανάση Ρούσσο, τόν Τσορτανιδη τόν Τσιμπασιδη Κώστα τόν Γυμνοπουλο Σταύρο τόν Αποστολίδη Χρήστο, τον Παπαδόπουλο Θεόδωρο τόν Τσανακτσιδη Χαράλαμπο, τόν Ματσαριδη Κώστα και άλλους νά δεις πια θά είναι ή απάντηση τους ;

  • Μελέτες δείχνουν ότι η εμπιστοσύνη στη δημοκρατία και στον νόμο έχει πλέον χαθεί και θα ζήσουμε καταστάσεις ανθρωποφαγίας. Λυπάμαι αυτούς που θέλουν να ηγηθούν ενός θεσμού.

 12. Αν μπορεί κάποιος να αποκωδικοποιήσει τις κινήσεις του Μαλουτα θα καταλάβει ότι πραγματικά σήμερα ζοριστηκε και ήρθε σε δύσκολη θέση. Την πρώτη φορά που είχε δεχτεί την ομάδα αγροτών,μετά από αλλεπάλληλες πιέσεις καθυστέρησεις και αναβολές από την μεριά του δημάρχου, τους υποδέχτηκε καθισμένος στο γραφείο του, αγνοώντας τους πλήρως, μη καταδεχομενος καν να τους κοιτάξει στα μάτια, κοιτώντας μονίμως την οθόνη του υπολογιστή του και κλικαροντας με το ποντίκι, απαντώντας με το ζόρι, μονολεκτικά και με υπεκφυγές. Σήμερα, ήταν σε όρθια στάση γιατί αναστατώθηκε από την κατάσταση, ήταν οι κάμερες που δεν τις χειρίστηκε καθόλου έξυπνα, αφήνοντας τον εαυτό του ανεπανόρθωτα εκτεθειμένο και φυσικά να κατεβάζει τη μάσκα του γιατί ένιωθε ψυχολογικό ζορισμα και για αυτό το λόγο μαλιστα ήπιε και νερό. Δεν σας φοβόμαστε κυρίε Μαλουτα! Και για να το πούμε και αγγλιστί YOUR TIME IS UP!!!

 13. Αντε αυτός το χει πάρει χαμπάρι ότι δεν ξαναβγαίνει, οι άλλοι στον συνδυασμό του δεν κατάλαβαν ότι θα τους πάρει μαζί του ;

 14. Δήμαρχε δυστυχώς που το λέω η τοπική κοινότητα Δρεπάνου (και μπράβο τους) και οι κάτοικοι κατάφεραν να σας φέρουνε σε δύσκολη θέση και να δείξουνε για ακόμα μία φορά ότι πλέον όποιος από σας την επόμενη τετραετία θελήσει να διεκδικήσει το θρόνο του δήμου Κοζάνης. Θα πρέπει να πάρει πολύ σοβαρά και τα προβλήματά της της τοπικής κοινότητας οποιαδήποτε τοπικής κοινότητας γιατί πλέον ο κόσμος έχει ξυπνήσει και έχει καταλάβει τόσα χρόνια σας ενδιαφέρει το αξίωμα και μόνο. Επίσης θα παρακολουθήσουμε με πολύ ενδιαφέρον το δημοτικό συμβούλιο για το συγκεκριμένο θέμα για να δούμε ποιοι από τους δημοτικούς συμβούλους του δήμου Κοζάνης ανεξάρτητος σε ποιο συνδυασμό είναι με τι κριτήρια θα ψηφίσουν και το ποσό πολύ υπολογίζουν την αγωνία μιας κοινότητας.

 15. Αναφέρομαι σε κάτι που άκουσα το 2002 και εφαρμοζόταν με επιτυχία στην Ευρώπη που έζησα ένα διάστημα από το 1995 και στη Ελλάδα ήρθε (με σοβαρότητα) μετά το 2008. Κάποια πράγματα έχουν δοκιμαστεί έξω και έχουν πετύχει. Δεν ανακαλύπτουμε κάτι τώρα. Τι δεν καταλαβαίνεις.

 16. Ο Μαλουτας έχει χάσει τη μπάλα. Δεν μπορεί να διαχειριστεί τίποτα, ούτε τα πιο απλά. Ήρθε αντιμέτωπος με τους αγρότες + την γλάστρα τον πρόεδρο που είναι μόνο για να ανεβάζει ανακοινώσεις για τις διακοπές νερού στο Δρέπανο.
  Ο δήμαρχος βρίσκεται σε πανικό και κάνει συνέχεια λάθη.
  Ο Γκούμας όπως πάντα, λίγος.
  Συγχαρητήρια στους Δρεπανιωτες που κάθε φορά που μιλούσαν και πίεζαν τον Μαλουτα ερχόταν σε δύσκολη θέση.
  Ο Μαλουτας αν πάει στο δημοτικό συμβούλιο θα εκτεθεί ανεπανόρθωτα όσο και αν προσπαθήσει να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα (Γκούμας και Κοεμτζοπουλος) γιατί έχει απέναντι του ανθρώπους που μάχονται για το ψωμί που φέρνουν στο σπίτι τους.

 17. Ο επόμενο πρόεδρος του Δ.Δ ΔΡΕΠΑΝΟΥ είναι ο Αποστολίδης..ξεκαθαρος,έντιμος,αγαπητός,χωρίς να κρύβετε.. συνέχισε Γιώργο

 18. Φάτε τον στην μάπα καληνύχτα στο δρέπανο

 19. Ανθρωποφαγία

 20. Συγνώμη το ότι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν εισοδήματα από άλλες πηγές που με την εργασία τους , τι σχέση έχει με το αν η επένδυση θα είναι ως προς το όφελος της τοπικής κοινωνίας? , και το χρησιμοποιεί ο δήμαρχος? Να μην αναφέρουμε τα περί προσωπικών δεδομένων ….. Ο δήμαρχος ως πολίτης τι αλλά εισοδήματα έχει ….??? Βλέπε πράσινες επενδύσεις …. Οικογένειας και άλλα πολλά πως τα δημιούργησε ??? Ως δημόσιος υπάλληλος η ως αιρετός???

 21. Οποιος ενδιαφερεται για την εκταση πλειοδοτει, ωστε να χουμε κ εμεις
  οι δημοτες οφελος απο τα εσοδα του δημου που δεν καλλιεργουμε χωράφια…χωραφια υπαρχουν αν ενδιαφερονται οι αγροτες μπορουν να εκμισθώσουν χωραφια ιδιωτων

 22. Ο μόνος που μίλησε σωστα ήταν ο Αποστολίδης και ο Ματσαρίδης.Ο πρόεδρος ουτε καν μίλησε διακοσμητικός ήταν?Συγχαρητήρια στον Ματσαρίδης και στον Αποστολίδη Αναλαβετε εσείς το Δ.Δρεπάνου μπας και δούμε καμιά άσπρη μέρα και ο Κωρονίδης που το παιδί είναι πάντα παρόν.Πρόεδρε εσυ θα έπρεπε να μιλας αλλά….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.