Ανακοίνωση Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης για την επίταξη ιδιωτών ιατρών στην Π.Ε. Κοζάνης: “Kαταγγέλλουμε για μια ακόμη φορά την ανεπάρκεια όλων αυτών που κλήθηκαν σε τόσο δύσκολες και απαιτητικές συνθήκες να ασκήσουν ηγεσία και να λάβουν συλλογικές αποφάσεις”

13 Ιανουαρίου 2022
17:09

 

Η ανακοίνωση της επίταξης ιδιωτών ιατρών στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης προκειμένου να συνδράμουν στο έργο των δυο νοσοκομείων της περιοχής αποτελεί το αποκορύφωμα της οργανωτικής και διαχειριστικής ανεπάρκειας της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, του Διοικητή της 3ης ΥΠΕ καθώς και των δυο διοικητών των Νοσοκομείων Κοζάνης και Πτολεμαΐδας.

Η απουσία ενός συνολικού σχεδιασμού για την διαχείριση της πανδημικής κρίσης στην περιοχή μας, τόσο σε επίπεδο ΠΦΥ όσο και σε επίπεδο νοσοκομειακό, μας ήταν γνωστή από καιρό και μας οδήγησε πολλές φορές στο να κρούσουμε τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τις ανεπάρκειες, τις αβλεψίες καθώς και τους εφησυχασμούς που κατά καιρούς δημιουργούσε η πανδημία, οδηγώντας όλους τους συντελεστές σε ανεπίτρεπτη ολιγωρία.

Ουδέποτε λάβαμε κάποια επίσημη έγγραφη αίτηση από την 3η ΥΠΕ για τις έκτακτες ανάγκες των δυο Νοσοκομείων, ουδέποτε γίναμε γνώστες του υποτιθέμενου σχεδίου δράσης το οποίο φυλάσσετε πιθανά ως άκρως απόρρητο και ουδέποτε ενημερωθήκαμε επίσημα από την ηγεσία του Υπουργείου για τον χρόνο και την ένταση της επίταξης.

Μέχρι που χθες ενημερωθήκαμε κι εμείς έκπληκτοι για την επίδοση των «φύλλων πορείας» στους ιδιώτες συναδέλφους μας δίχως να έχει προηγηθεί διαβούλευση με τον Ι.Σ. και δίχως να έχει ληφθεί καμία μέριμνα για την απόδοση κάποιου εύλογου χρονικού διαστήματος προκειμένου οι συνάδελφοι μας να τακτοποιήσουν τα άμεσα επαγγελματικά και προσωπικά τους ζητήματα, προτού αναλάβουν υπηρεσία. Επιπλέον δεν λήφθηκαν υπόψιν τα προβλήματα που θα προκύψουν με το κλείσιμο του περίπου 67% των παθολογικών, πνευμονολογικών ιατρείων της περιοχής και το πλήθος των ασθενών που εξυπηρετούνταν καθημερινά σε αυτά και τώρα θα συνωστίζονται στα Νοσοκομεία. Είναι δυστυχώς σημείο των τοπικών καιρών μας να καλούμαστε κάθε φορά να τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις και να αδυνατούμε να σχεδιάσουμε έστω με υποτυπώδη τρόπο ένα υποφερτό σύστημα διαχείρισης της κρίσης.

Ως ΙΣ καταγγέλλουμε για μια ακόμη φορά την ανεπάρκεια όλων αυτών που κλήθηκαν σε τόσο δύσκολες και απαιτητικές συνθήκες να ασκήσουν ηγεσία και να λάβουν συλλογικές αποφάσεις. Η αδυναμία τους 2 χρόνια τώρα να ενισχύσουν ουσιαστικά το δημόσιο σύστημα υγείας και να δημιουργήσουν ένα σαφές και ξεκάθαρο πλαίσιο συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα της υγείας καταδεικνύει πλέον με τον πιο εμφατικό τρόπο την αποτυχία συγκεκριμένων ανθρώπων που καταλαμβάνουν συγκεκριμένα αξιώματα. Και επιτέλους ας επιδείξουν οι άνθρωποι αυτοί μια στοιχειώδη ευθιξία και να παραιτηθούν. Δυστυχώς κύριοι….επτωχεύσατε! Και μαζί με εσάς κήρυξε πτώχευση οριστικά και η υπομονή μας!

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ. του Ι.Σ.Κοζάνης

17 σχόλια

  • Τώρα φωνάζετε, αλλά για τους εξαθλιωμένους υγειονομικούς στην άδικη και εγκληματική αναστολή σιγή ιχθύος!

    Να φωνάξετε να τους πάρουν πίσω για να ησυχάστε καιεσείς!

    Διαφορετικά θα επωμιστείτε τις συνέπειες!

    ΥΓ Σταματήστε την επιστημονική σας κατρακύλα και την Ιερά Εξέταση σε συναδέλφους σας, τους οποίους εκβιάζετε και καρφώνετε αν δεν έχουν εμβολιαστεί, μια που πλέον δεν μπορεί ΚΑΝΕΙΣ να επιμένει ότι ο ανεμβολίαστος μεταδίδει περισσότερο!

    • Εξαιτίας των ανεμβολιαστων τα νοσοκομεία κινδυνεύουν να βγουν off. Κατάλαβε το υπονομεύεται το ΕΣΥ με την στάση σας .

  • Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΣΟΦΗ ΠΑΡΟΙΜΙΑ:”Η ΓΕΙΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ Η ΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΑΡΩΝΩ.”ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΕΞΟΧΙΚΑ,ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ,ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ.ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΑΜΟΙΒΗ.ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ Ο ΚΟΣΜΟΣ.

  • Δεν είναι τραγικό κύριοι του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης για ένα μικρό διάστημα από επαγγελματίες του χώρου υγείας να γίνεται λειτουργοί αυτού του χώρου!!!
    Εκπροσωπείτε μόνον τους Ιατρούς του Ιδιωτικού τομέα?
    Οι Νοσοκομειακοί ιατροί δεν είναι υπό την σκέπη σας?
    Δυο χρόνια μιλάτε για πόλεμο και ζητάτε θυσίες από τους πολίτες, ενώ το δικό σας παράδειγμα άλλα πρεσβεύει!!
    Διαβουλεύσεις στον πόλεμο κ Τσεβεκίδη??Ωραίος πόλεμος ήταν από ότι φαίνεται για την κατηγορίας σας.
    Η μάχη δόθηκε στα Νοσοκομεία και εκεί έπρεπε να είστε όλοι σας , έστω και για μία εφημερία τον μήνα ο καθένας σας!!
    Γιατί δεν το κάνατε?Γιατί δεν το κάνατε εθελοντικά ?
    Όποιος απέφυγε να δώσει αυτό τον αγώνα δεν έχει το δικαίωμα με τέτοια ευκολία να κάνει κριτική!!
    Η σιωπή καμία φορά είναι χρυσός κύριοι του Συλλόγου Ιδιωτών Ιατρών Κοζάνης!!

  • Κύριοι του ιατρικού συλλόγου σε μία κατάσταση που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια αποδειχθήκατε κατώτεροι των περιστάσεων.
    «πόλεμο» υγειονομικό βιώνουμε και αυτοί που έπρεπε να είναι στην πρώτη γραμμή θα έπρεπε να είστε εσείς ως ιατρικός σύλλογος και μάλιστα προσφέροντας εθελοντικά υπηρεσίες. Σαν σύλλογος αυτό που φάνηκε ήταν να κρυφτείτε στο καβούκι σας και το μόνο που κάνατε ήταν πολιτική και όχι έργο …..λόγια , κριτική και από έργο μηδέν.
    ( τυχαίο ότι στην χύτρα γράφτηκε το όνομα του προέδρου για μελλοντικό υποψήφιο περιφέρειας?)
    Επίσης ως σύλλογος …. θα έπρεπε να στηρίξετε κύριοι τους συναδέλφους σας που έχουν τεθεί σε αναστολή έμμεσα ή άμεσα (γνωρίζεται ότι απλοί πολίτες προσφέρουν είτε με τρόφιμα είτε οικονομικά βοήθεια στους έν αναστολή συναδέρφους σας?) εσείς? Είπαμε την πολιτική σας μη τυχόν και χάσετε την εύνοια της κορυφής?

  • Ντροπή να μην υπάρχουν ούτε δυο λέξεις για τους υγειονομικούς σε αναστολή! Δεν νοείται επίταξη όταν υπάρχουν υγειονομική σε αναστολή!

  • Μεγάλη ηθική κατάπτωση ο ΙΣ. Μεταφέρει την εικόνα άπληστων ιατρών που κόπτονται αποκλειστικά για τα ατομικά τους συμφέροντα και όχι προς όφελος της κοινωνίας. Μάλλον το ΔΣ βρίσκεται σε λάθος προσανατολισμό και αυτό όλοι θα το θυμόμαστε επειδή η περίοδος είναι κρίσιμη και απαιτεί την εθνική ενεργοποίηση της ιατρικής κοινότητας. Κατώτεροι των περιστάσεων. Αντί κριτικής προς τρίτους προτείνω σε όλους εσάς που συνυπογράφετε το κείμενο αυτοκριτική.. θα έρθει σύντομα η ώρα του απολογισμού.

  • Αυτη η καραμελα με το λειτουργημα και τον ορκο καταντα γελοια…αν λοιπον θελετε οι ιδιωτες να κλεισουν τα ιατρεια και να πανε στο νοσοκομειο εθελοντικα να τους πληρωσετε την ασφαλεια τους,τις δεκο και το super market τους….α ξεχασα ειναι γιατροι αρα αυτοματα με το πτυχιο της ιατρικης παιρνουν και τον τιτλο του πλουσιου λεφτα….ε ρε κουνια που σας κουναγε ολους τους φαφλαταδες,κλειστε ρε μαγκες και εσεις τις επιχειρησεις σας και στηριξτε οσους βγηκαν σε αναστολη….
    Πολυ κομπλεξ που καποιοι σπουδασαν και αμειβονται καλυτερα απο αυτον που επινε καφεδες και ξυνοταν….

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.