• Α. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙ, ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΕΝΟ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ

                Τέσσερις κάτοικοι βρίσκονται στο αποκλεισμένο συγκοινωνιακά Καταφύγι, που εδώ και τρεις μέρες είναι  χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Ταυτόχρονα οργανώθηκαν και γίνονται τα εξής:

α) Ένα συνεργείο από την Π.Ε. Κοζάνης με μπουλντόζα & φορτοεκσκαφέα και από αύριο με υλοτόμους  από το Δήμο εργάζεται για τον αποχιονισμό του δρόμου από την Αγία Κυριακή για να υπάρξει πρόσβαση στον οικισμό του Καταφυγίου και στους αποκλεισμένους κατοίκους.

β)  Ένα δεύτερο συνεργείο με μηχανήματα και υλοτόμους εργάζεται για τον αποχιονισμό του δρόμου από τη διασταύρωση Κατερίνης προς το Καταφύγι.

γ) Ένα  άλλο συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ εργάζεται για την οργάνωση της αποκατάστασης των βλαβών στο δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος, που έχει πολλά πεσμένα δέντρα σε καλώδια  της διαδρομής αλλά και ορισμένες πεσμένες κολώνες.

                Και οι δυο δρόμοι από Αγία Κυριακή και από Παλαιογράτσανο έχουν αμέτρητα πεσμένα δέντρα που καθυστερούν σημαντικά την όδευση στα αποχιονιστικά μηχανήματα.

  • Β. ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

                Συνεργείο του Δήμου μετά την χθεσινοβραδινή αυτοψία, από σήμερα το πρωί έκανε αποχιονισμό του δρόμου στο τμήμα των αποκατασταθέντων κατολισθήσεων του Μπιτζινίσιου και ακολούθως έλεγχο για να διαπιστώσει το σημείο με τον σπασμένο αγωγό νερού. Λόγω της πολύ μεγάλης χιονοκάλυψης  (πάνω από 1 μ.) δεν κατέστη δυνατόν να εντοπιστεί το σπάσιμο του αγωγού. Αύριο πρωί θα γίνει νέα επιχείρηση του Δήμου για τον εντοπισμό του σημείου ώστε, αν βρεθεί, να προχωρήσει η αποκατάσταση.  Ως τότε θα γίνονται διακοπές στο δίκτυο ύδρευσης για να υπάρχει το ελάχιστο νερό για κάποιες ώρες της μέρας για τις πρώτες ανάγκες των κατοίκων.