Ενημέρωση των μαθητών του τομέα Υγείας,  Πρόνοιας & Ευεξίας  και της Τάξης Υποδοχής του ΕΠΑ.Λ Σερβίων για την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και τη χρήση του απινιδωτή

14 Ιανουαρίου 2022
11:33
Κανένα σχόλιο

 

Ενημέρωση των μαθητών και των καθηγητών του ΕΠΑ.Λ Σερβίων για την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και τη χρήση του απινιδωτή πραγματοποίησε το πλήρωμα του ΕΚΑΒ Κοζάνης στο σχολείο μας την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022.

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ  Κοζάνης Δρίζη Μαρία, Tουρτούρας Ευάγγελος, Σαραφίδης Θωμάς και Μπαζάκας Χρήστος ενημέρωσαν τους μαθητές του τομέα Υγείας,  Πρόνοιας & Ευεξίας και της Τάξης Υποδοχής του σχολείου μας για τον Αλγόριθμο Βασικής Υποστήριξης της Ζωής και για τη χρήση της απινίδωσης.

Οι διασώστες μετά από μία μικρή εισήγηση, έκαναν επίδειξη της ακολουθίας ενεργειών που πρέπει να ακολουθούνται βήμα προς βήμα και με τη χρήση εκπαιδευτικής κούκλας έδειξαν πρακτικά τον τρόπο καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης που προσέλκυσε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των μαθητών. Οι διασώστες στο τέλος απάντησαν σε απορίες των μαθητών για τις πρώτες βοήθειες.

Ευχαριστούμε θερμά τους διασώστες του ΕΚΑΒ για την πολύτιμη παρουσίαση και τις συμβουλές τους και τους ευχόμαστε δύναμη στο έργο τους, ιδιαίτερα στις δύσκολες υγειονομικές συνθήκες που βιώνουμε.

Η ενημέρωση έγινε τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία για την COVID-19.

Ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ Σερβίων

Κυριάκος Μ. Τσολακίδης

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.