Γ. Αμανατίδης: “Γενέθλια έχει η πρόβλεψη που πρότεινα, εντάχθηκε και ισχύει στο σύστημα προσλήψεων στο δημόσιο τομέα μέσω ΑΣΕΠ, προς όφελος της Π.Ε. Κοζάνης”

15 Ιανουαρίου 2022
10:29

 

“Με τη ευκαιρία συμπλήρωσης ενός έτους από την ψήφιση του ν. 4765/2021,(ΦΕΚ 6/Α/15-01-2021), “Εκσυγχρονισμός του συστήματος προσλήψεων στο δημόσιο τομέα και ενίσχυση του ΑΣΕΠ και λοιπές διατάξεις” νιώθω την ανάγκη να μοιραστώ μαζί σας την ικανοποίησή μου για την επίτευξη του στόχου ώστε οι κάτοικοι του Νομού Κοζάνης να διορίζονται και να παραμένουν στον τόπο τους σε μόνιμες θέσεις προσωπικού του δημοσίου και του ευρύτερου δημοσίου τομέα που προκηρύσσονται μέσω ΑΣΕΠ.

Ο Νομός Κοζάνης έπρεπε να ενταχθεί  στις περιοχές στις οποίες προτάσσονται οι υποψήφιοι που είναι και μόνιμοι κάτοικοι αυτών.   Η προσπάθεια ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2020 με Υπουργό Εσωτερικών τον κ. Θεοδωρικάκο Δημήτριο  και ευοδώθηκε με την ψήφιση του νόμου επί υπουργίας του κ. Βορίδη Μάκη  στις αρχές του 2021.

Πλέον οι μόνιμοι κάτοικοι του Νομού Κοζάνης,

– μοριοδοτούνται σε γραπτούς διαγωνισμούς με 20 μόρια και

– προτάσσονται έναντι όλων των άλλων υποψηφίων στους διαγωνισμούς επιλογής προσωπικού με βάση προκαθορισμένα και αντικειμενικά κριτήρια ανεξαρτήτως των μορίων που θα συγκεντρώσουν.

Στο πλαίσιο αυτό διαγωνισμοί με προκαθορισμένα και αντικειμενικά κριτήρια, που δημοσιεύτηκαν το 2021 όπως η  8Κ/2021, η 12Κ/2021 και η 13Κ/2021 (ενδεικτικά  συνημμένα) για θέσεις τακτικού προσωπικού  στο Νομό Κοζάνης, έχουν ενσωματώσει το κριτήριο της εντοπιότητας. Δίνεται έτσι η δυνατότητα στους υποψηφίους για τις συγκεκριμένες  θέσεις  να επιλέγουν και να προτάσσονται ως μόνιμοι κάτοικοι του Νομού  Κοζάνης.

Παραμένω προσηλωμένος στον αρχικό μου στόχο να βοηθώ, να προάγω και να υπερασπίζομαι τα συμφέροντα του τόπου μας  με κάθε πρόσφορο μέσο. Στο πλαίσιο αυτό είμαι στη διάθεση των πολιτών και κατοίκων του Νομού Κοζάνης για ιδέες και προτάσεις.

Επί του θέματος είχα τοποθετηθεί κατά τη ομιλία μου στην ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων στις 14-04-2021”. (Εδώ) μετά το 4:05 λεπτό μέχρι τέλος

69 σχόλια

    • Καλύτερα λέω να μην γινόταν τίποτα, ακόμη και σε κάτι τόσο θετικό ψάχνετε να πείτε την βλακεία σας συριζοτρολ

  • Τι ψηφίζουν οι άνθρωποι!!
    Σαν τα μικρα παιδια που τρεχουν να μαρτυρησουν στη δασκαλα,ποιος εκανε τι!!
    Τουλαχιστον τα παιδια το κανουν απο αγνότητα!!
    Οταν εχουν γενεθλια οι προβλέψεις και ονομαστική εορτη η δικαι μεταβαση στα πρασινα άλογα!
    Χρόνια πολλά στις προβλέψεις και του χρόνου!!

  • Για πόσο χαζούς μας περνάτε Αμανατίδης και Κωνσταντινίδης, ο ένας στον τύπο και ο άλλος στο Facebook, διαβάζετε τις προγραμματικές δηλώσεις των υπουργείων….σας λένε τι προβλέπεται, τα λέτε στην βουλή για να υποστηρίξετε την κυβερνητική πολιτική…και στην συνέχεια μας πουλάτε μπούρδες ότι είναι δικές σας προτάσεις. Απορώ που πιστεύετε ότι υπάρχει άνθρωπος να σας πιστέψει. Είπαμε είμαστε πρόβατα… αλλά όχι τόσο.

    • Ποιες προγραμματικες βρε ασχετε; Η ρύθμιση δεν ήταν στο νομοσχέδιο όπως μπήκε στη Βουλή και την πρότεινε ο Κωνσταντινίδης. Αθέμιτο αυτό που κάνει ο Αμανατιδης

    • Αγαπητέ ο κος Κωνσταντινίδης έχει δημοσιεύσει σχετική επιστολή του με ημερομηνία 13/1/2021. Δεν είναι όλοι αντιγραφείς ούτε τρέχουν πίσω απ’ τα γεγονότα.

  • Η συζυγος μου με μεγαλη διαφορα μοριων πρωτη σε διαγωνισμο λοιπου επικουρικου οικονομικου λογιστικου και ακομη να ανοιξουν την θεση το γνωριζει ο αμανατιδης αλλα το παραμυθι παει συννεφο 33/120084 αριθμ πρωτοκολου φαινεται χρειαζεται και πιστοποητικο πολιτικης φρονιμοτητας αυτο για τη δεξια δεν το εχουμε ξερει ο αμανατιδης αλλο αμα κανει τον κινεζο

  • Λέω εγώ αφού τρέχουν γιατί ο Δεδηε είναι υπό διάλυση. Ένα χρόνο περιμένω να με συνδέσουν για το φοτοβολταικο. Προπληρωσα και περιμένω. Αν αυτά γινόταν στην Κρήτη αλλοίμονο τους. Θα τους είχαν εξοριση. Στην κοζαναρα γίνονται τα πιο παράξενα και χάλια.

  • Τελικά ο Αμανατιδης ή ο Κωσταντινίδης το έφερε αυτό το αποτέλεσμα.
    Ας συνεννοηθούν επιτέλους γιατί επανέρχεται η πολιτική Μαυρογιαλούρου πού λέγανε ότι “κατόπιν δικών μου ενεργειών”!!!!

    • Διάβασε τι γράφει ο Κωνσταντινίδης και θα καταλάβεις πολύ εύκολα ότι πρόκειται για ξεκάθαρα έργο Αμανατίδη, γιατί απλά ο Στάθης διάβασε και ενημερώθηκε και μάλιστα όχι σωστά. Γιατί δεν μοριοδοτούνται μόνο
      ΑΛΛΑ προτάσσονται έναντι όλων των άλλων υποψηφίων στους διαγωνισμούς επιλογής προσωπικού με βάση προκαθορισμένα και αντικειμενικά κριτήρια ανεξαρτήτως των μορίων που θα συγκεντρώσουν ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗ

      • Μπείτε στις αναρτήσεις των δυο Βουλευτών εκείνες τις ημέρες πριν ένα χρονο για να καταλαβετε ποιος πρότεινε τι. Αμανατιδη εκτίθεσαι για άλλη μια φορά

      • Ο Αμανατιδης εκείνο το διάστημα ήταν στο νοσοκομείο σε αναρρωση από την επέμβαση που είχε κάνει στην καρδιά του. Δεν ήταν καν στη βουλή. Του γράφαμε ευχές για ταχεία ανάρρωση. Ανήθικη κίνηση του κ. Αμανατιδη.

  • Μας ξέχασαν. Μας έβαλαν να κάνουμε καθρεφτάκια παράγουμε ρεύμα και το πετάμε. Το κράτος δεν μας συνδέει. Τι τρελά είναι αυτή. Επίτηδες το κάνετε.

  • Τρεις θα βγάλει την επόμενη. Ο ένας εκτός.Ο Στάθης που τον ψήφισα δεν θα είναι πρώτος. Ο Γιώργος ο Κασαπιδης δεν θα τον ξανσκατεβασει η νέα Δημοκρατία. Οι πικραμένοι να μαζευτούμε στον αμανάτι δη για περιφέρεια.

  • Για το επίδομα προβληματικής περιοχής για τις πόλεις της Κοζάνης Καίτης Πτολεμαΐδας
    γιατί δεν κάνετε μία προσπάθεια – πρόβλεψη και γι’αυτό κύριε Αμανατίδη ? Δεν είναι άδικο? Όλη η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας δικαιούχοι εκτός από τις δύο αυτές πόλεις? Είναι δίκαιο?

  • Κυριε βουλευτά, πρέπει να αναδείξετε το ζήτημα των επιτυχόντων εκπαιδευτικων ΑΣΕΠ 2008.Διοριστηκαν μόνο εκείνοι που προσεφυγαν στη δικαιοσύνη και όλοι οι υπόλοιποι επιτυχόντες παρα το ότι πετυχαμε υψηλότερη βαθμολογία,είμαστε τόσα χρόνια άνεργοι.Ο αξιότιμος κυριος Χαρακόπουλος ασχολείται επισταμένως με το θέμα.Παρακαλώ να μελετήσετε και να αναδείξετε το θέμα.

  • Ντροπή ρε Αμανατιδη! Μίλησες τον Απρίλιο του 2021 για μία ρύθμιση που ψηφίστηκε τον Ιανουάριο του 2021! Ο Κωνσταντινίδης ανήρτησε την ίδια την έγγραφη πρότασή του στον Βορίδη τη μέρα της ψηφοφορίας!

  • Ο άνθρωπος δε σέβεται τίποτα. Μας κοροϊδεύει κατάμουτρα. Πως γίνεται να πρότεινε κάτι στον Θεοδωρικάκο το οποίο μπήκε στο νομοσχέδιο με τροπολογία όταν παρέλαβε το υπουργείο ο Βορίδης! Ντροπή!

  • Kαλα δεν έχεις το θεό σου εσύ. Τη διάταξη που πέρασε ο Κωνσταντινίδης στο Νομοσχέδιο Βορθδη, την επικαλείσαι για δικιά σου κίνηση. Ντροπή το έχεις ξεφτιλίσει

  • Γιατι ανοιγετε συνεχεια παραθυρακια στον ΑΣΕΠ;Ειναι αδικο.Το συνταγμα λεει:αξιοκρατια,ισονομια και ισοπολιτεια.Το ρουσφετι ειπαμε τελος.Παλι τα ιδια;μας πατε πολυ πισω.Για ποια Ευρωπη να μιλαμε;Ανατολη κι ακομα περα.

  • ΠΩΣ ΓΊΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΊΧΕ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΈΔΙΟ ΤΟΥ; Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΡΙΔΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΔΙΑΔΕΧΘΗΚΕ. ΜΕΤΆ ΑΠΟ ΠΡΌΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΊΔΗ! ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΕΠ

  • Το ακούσαμε και αυτό! Σε μια διάταξη που φωνάζει Κωνσταντινίδης (στην πιάτσα αυτό το λεν-”διάταξη Κων/νίδη”), έρχεστε και λέτε ότι έγινε κατόπιν ενεργειών σας? Λίγη τσίπα κ. Αμανατίδη, δεν έγινε από Θεοδωρικάκο αλλά με Βορίδη… και νομίζω ότι απουσιάζατε και λόγω των προβλημάτων υγείας σας!!! Σε λίγο θα μας πείτε ότι αποστείλατε και Επιστολή! ΈΛΕΟΣ, θα έπρεπε τουλάχιστον να ντρέπεστε! Αλήθεια ένα χρόνο ΑΠΌ ΤΗ ΣΤΙΓΜΉ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ, που είσαστε, ΤΏΡΑ ΤΟ ΘΥΜΗΘΉΚΑΤΕ?

  • Συγχαρητήρια, είναι πολύ καλό αυτό για τον τόπο μας και είναι πολύ τίμιο απο την πλευρά σας που προσπαθείτε πάντα να τηρηται την υπόσχεση σας στο να βοηθειτε να εργάζονται στον τόπο τους οι πολίτες!

  • Κρίμα γιατί σας εκτιμούσα. Νομίζω ότι πρέπει να προβάλετε ότι πραγματικά έχετε εισηγηθεί και προσπαθήσει. Είναι ανφερ αυτό κάνατε σήμερα και το έχετε ξανακάνει. Επειδή παρακολουθώ και Βουλή και γενικά τις εξελίξεις, εσείς εισασταν σε ανάρρωση στο νοσοκομείο τότε που ψηφιζόταν το νομοσχέδιο.Μονος παρών από τους βουλευτές του νομού ήταν ο κ.Κωνσταντινιδης, ο οποίος έκανε και την εισήγηση για να ψηφιστεί αυτή η διάταξη. Εσείς επικαλεστεί δήθεν ότι το είχατε προτείνει στον προηγούμενο Υπουργό.Εκεινος δεν πέρασε καμία τέτοια διάταξη όταν ήταν Υπουργός, ούτε άφησε κάποια τέτοια πρόταση για τον επόμενο, γιατί τότε θα υπήρχε από την αρχική εισήγηση και κατάθεση του νομοσχεδίου από τον κ.Βοριδη. Δεν υπήρχε κάτι τέτοιο και με εισήγηση του κ.Κωνσταντινιδη που ήταν παρών και είναι και γραμματέας της συγκεκριμένης επιτροπής, πέρασε αυτή η διάταξη. Αυτά που λέτε είναι για λόγους εντυπωσιασμού Κριμα

  • Θα γελούσε πολύ ο Βορίδης κ η γενικός η κυρία Χαραλαμπογιαννη που επεξεργάστηκαν την πρόταση του Κωνσταντίνιδη πάνω στα έδρανα των υπουργών πριν την ανακοίνωσουν ..Λίγη τσίπα κ Αμανατίδη!

  • Το να διεκδικείς συνεχώς, την πατρότητα των ευεργετημάτων για τους πολίτες του νομού απλά σε κάνει γραφικό.

    ΔΙΑΤΑΞΗ. ΣΤΑΘΗ.

    ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ

  • Είναι λυπηρό για την Ιστορική Παράταξη της ΝΔ δύο πολιτικά γραφεία βουλευτών να μαλώνουν για το “κατόπιν ενεργειών μου” …Ο Νομός Κοζάνης έχει ανηφορικό δρόμο μπροστά του και χωρίς συνεργασία πάλι το τρένο θα μας χαιρετίσει…Γι αυτό τα βουλευτικά γραφεία ας σταματήσουν τα σχόλια και ας δουλέψουν για τον τόπο και μην ανησυχούν ο κόσμος βλέπει ποιος δουλεύει και ποιος όχι….

  • Εδώ συμβαίνει το εξής, η υπέρμετρη φιλοδοξία, γύρισε μπούμερανγκ..

    Στο τέλος θα ζητηθεί να αναφωνήσουμε:

    Ιδού ο Νυμφίος έρχεται εν τω μέσω της νυκτός..

    Έλεος.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.