kozan.gr: Μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας (17/1) οι τέσσερις εγκλωβισμένοι κάτοικοι στο Καταφύγι Βελβεντού αναμένεται να απεγκλωβιστούν με ελικόπτερο της Πολιτικής Προστασίας – “Δεν ήταν δικό μας αίτημα αλλά απόφαση της Πολιτείας. Αυτό το “τροπάριο” ξεκίνησε από χθες το βράδυ ενώ εμείς επιμέναμε να περιμένουμε το μηχάνημα να “ανοίξει” το δρόμο. Αυτοί επιμένουν ότι πρέπει να έρθει το ελικόπτερο διαφορετικά θα υπάρξει Εισαγγελική Παρέμβαση – Πολύ φοβάμαι ότι θα φύγουμε και θα κάνουν περισσότερες από τρεις μέρες να ανοίξει ο δρόμος. Είμαστε αγανακτισμένοι γιατί ήταν όλοι γνώστες για το θέμα του δρόμου. Τι περιμένανε, την τελευταία στιγμή; Aυτό που με θλίβει είναι ότι, διαχρονικά, κανείς δεν ενδιαφέρεται για το χωριό του Ζορμπά. Υπάρχει το σπίτι του Ζορμπά, έρχεται κάποιος στο χωριό και ντρεπόμαστε να τον πάμε”, λέει στο kozan.gr η κα. Στέλλα Αδαμίδου (Ηχητικό)

16 Ιανουαρίου 2022
19:33

Στο kozan.gr μίλησε το βράδυ της Κυριακής 16/1, η κα Στέλλα Αδαμίδου, μία εκ των τεσσάρων εγκλωβισμένων στο Καταφύγι του Δήμου Βελβεντού, όπου παραμένουν αποκλεισμένοι, για έβδομη ημέρα, λόγω της πρόσφατης κακοκαιρίας, που δημιούργησε προβλήματα στο οδικό δίκτυο αποκλείοντας την πρόσβαση στο χωριό. Ακούστε τι μας είπε:

18 σχόλια

  • Καλά αλλά σκεφτείτε και πόσα έξοδα γίνονται για 4 άτομα. Μην αγανακτειτε κι από πάνω. Τι να πρωτοπληρώσει αυτό το κράτος; ναι να μετακινηθείτε. Έχετε κι οργή γιατί 4 άνθρωποι απαιτείτε να ξοδεύουμε σαν για μεγάλο χωριό. Δεν γίνεται.

    • Τι λες ρε φιλε?
      Σοβαρα?
      Εσυ ψηφιζεις, αληθεια? Γιατι ετσι εξηγειται η καταντια μας ως χωρα κι εθνος.
      Πληρωνουν οι ανθρωποι ενα σκασμο φορους και ορισμενοι καρεκλοκενταυροι βαζουν τα τσιρακια τους να τους ειρωνευονται κι απο πανω?
      ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ειναι, οχι μονο να ξοδεψει χρηματα, αλλα να τους αποζημιωσει κι απο πανω για τη ζημια που εχουν υποστει. Οπως επισης ειναι και δικαιωμα του καθενος να ζησει σε οποια περιοχη της Ελλαδας θελει και μπορει.
      Φιεστες και περιπατους ξερει να πληρωσει, εναν κατσικοδρομο δεν μπορει στοιχειωδως να συντηρησει?

  • Απαράδεκτη η περιφέρεια δυτικής Μακεδονίας που δεν έφτιαξε τον δρόμο στο σημείο που έχει υποστεί κατολίσθηση και καθίσταται επικίνδυνη και δυσχερής η επικοινωνία του χωριού με το Βελβεντό. Ο δρόμος έχει πεσμένος εδώ και 2,5 χρόνια και παρ’ όλο που έγιναν αιτήσεις στη περιφέρεια για την επισκευή του από αρκετούς φορείς, η ίδια επέδειξε αδιαφορία και επι της ουσίας δεν έπραξε τα δέοντα από την πρώτη στιγμή. Αποτέλεσμα; Η επικοινωνία να διεξάγεται από ένα χωματόδρομο (από την πλευρά του χωριού «Αγία Κυριακή» ο οποίος είναι χωματόδρομος και με πολλά περισσότερα χιλιόμετρα απόσταση σε σύγκριση με τον κανονικό επαρχιακό δρόμο (από την πλευρά του χωριού «παλαιογρατσανο». Δηλαδή για να δράσει η περιφέρεια πρέπει να συμβεί κάποιο ατύχημα; Η πρόληψη δεν τους λέει κάτι;

  • Η ΜΚΟ ΚΑΙ Ο ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΟΤΙ ΦΤΑΙΝΕ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΕΡΒΙΩΤΕΣ….ΑΝΤΕ ΜΑΝΩΛΑΚΗ ΝΑ ΣΕ ΔΟΘΜΕ ΤΩΡΑ ΠΟΣΑ ΑΠΙΔΙΑ ΠΙΑΝΕΙ Ο ΣΑΚΟΣ. ΚΑΠΟΤΕ ΤΑ ΕΚΟΒΕΣ ΧΟΝΤΡΑ.

  • ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ Ο ΜΑΝΩΛΑΚΗΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΓΩ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΜΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΜΑΤΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ , ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΣΕ ΤΟ 70%. ΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙ ΤΟ ΘΕΩΡΕΙ ΚΤΗΜΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ, ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

  • Αν ηταν καμια “επενδυση” στο Καταφυγι ο δρομος θα ηταν πιο φαρδυς κι απο την Εγνατια…
    Αλλα αντι για επενδυση, εχουμε κτηνοτροφους και πατατοπαραγωγους, δεν προλαβαινουνε στην παεριφερεια.
    Εξαλλου πατατες εισαγουμε κι απο την Αιγυπτο.

  • Μην κατηγορείται τον Στεργιου… Απλά δεν του δώσατε το σωστό λόγο για να τρέξει… Έπρεπε να του πείτε πως έπεσε το μνημείο στο Καταφύγι… Σε 1-2 μέρες το πολύ θα πήγαινε και ΙΧ χωρίς αλυσίδες… Όσο για το ρεύμα και το νερό δεν το συζητάμε καινούριο δίκτυο θα έφτιαχνε… Θυμάστε το καλοκαίρι, με “κλειστό” το δρόμο βελβεντου – Καταφύγιου;;; έργα δεν γινόταν στο χωριό πάρα μόνο για το μνημείο. Και μην μου πείτε ότι είναι υπεύθυνη η περιφέρεια, την απάντηση την έδωσε ο φίλος με τη ΜΚΟ! Άλλα λέμε πριν την ανεξαρτησία και άλλα μετά…

  • ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΖΟΡΜΠΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΟΙΤΩ. ΤΟ ΠΑΝΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΣΟ ΑΡΓΑ ΟΣΟ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΨΑΞΕΙ ΘΑ ΔΕΙ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΓΙΝΕ ΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΙ ΨΕΥΤΟΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΘΑ ΠΟΥΝΕ.

  • Μια φταίει ο δήμαρχος μια φταίει η περιφέρεια,πρόεδρο δεν έχει αυτό το χωριό να μας πει τι ενέργειες έκανε και αυτός, δεν το ακούσαμε δεν τον είδαμε ούτε σε φωτογραφία.

    • ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΤΟΝ ΑΠΑΞΙΩΣΕ. ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΡΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΑΕΙ. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΒΕΒΗΛΩΝΟΥ ΜΝΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ??? ΞΥΠΝΑ ΖΟΡΜΠΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΟΥ!!!

    • Όσοι και να είναι οι κάτοικοι δεν έχει σημασία. Μιλάς για μόνιμους κατοίκους. Στις εκλογές ψηφίζουν πολλοί περισσότεροι. Σε αυτό το χωριό των 4 μόνιμων κατοίκων στηρίχτηκε όλο το παραμύθι για την ανεξαρτησία του Βελβεντού, επειδή είχε ορεινό όγκο. Άσχετο εάν ο δήμος το έχει εγκαταλείψει και όπως είπε και η κ. Αδαμιδου τα χρήματα που δίνει το κράτος για το καταφυγι πάνε στο Βελβεντό… Πάρτε το όλοι χαμπάρι. Χωρίς καταφύγι δεν μπορεί να υπάρξει δημος βελβεντου. Όταν καταλάβουν τι δηναμη έχουν οι καταφιωτες εύχομαι να μην είναι αργά…

  • Μη λιθοβολειτε τον Στέργιου… Ασχολείται με πολύ σοβαρά θεματα: Γάμους, βαφτησια, γενέθλια άντε κ κηδείες! Σιγά μη τον απασχολεί ο δρόμος του Καταφύγιου….
    Το Καταφύγι Πρόεδρο έχει άλλα, επειδή έχει άποψη κ τη λέει, ο Στέργιου τον αποδομει…..

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.