Χειμερινός τουρισμός. Η Δυτική Μακεδονία τελευταία και καταϊδρωμένη. Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται παύει να είναι σύμπτωση (του Χάρη Κάτανα)

17 Ιανουαρίου 2022
16:21

Χιλιάδες συμπολιτών μας επισκέφτηκαν το Σαββατοκύριακο τα χιονοδρομικά κέντρα Σελίου και Καιμακτσαλάν. Υπογραμμίζω πως η αγορά της Βέροιας, της Έδεσσας και της Νάουσας λειτουργούσαν την Κυριακή αυτή όπως σε όλη τη χώρα, με ότι συνεπάγεται αυτό για τοπική οικονομία που δέχεται τουρίστες.

Εμείς με μερικές εκατοντάδες τουριστών στη Βασιλίτσα, τη Βίγλα και το Βίτσι, είμαστε ο ικανοποιημένοι; Ασφαλώς και δεν είμαστε. Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας εκτός από το σχεδιασμό της πολιτικη προστασίας για τον εκχιονισμό, με πολλές αστοχίες όμως, (βλέπε? Καστανιά Σερβίων και Καταφύγι όπου μείνανε αποκλεισμένοι) δε φρόντισε και πάλι για την προβολή των χιονοδρομικών και των αξιοθέατων της περιφέρειας μας. Τι δεν καταλαβαίνουμε πλέον; Ο κ. Τζιτζηκώστας ως Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας παραδίδει μαθήματα προετοιμασίας σε έκτακτες καιρικές συνθήκες, αλλά και προβολής του τουριστικού προϊόντος της περιφέρειας του και του αξίζουν συγχαρητήρια . Αντιστοίχως ο κ. Καχριμάνης στην περιφέρεια Ηπείρου.

Στη Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας επιμένουν σε πολιτικές εμμονές, εθελοτυφλώντας για το πως καταφέρνουν οι γείτονες μας να προσελκύουν μεγάλο όγκο χειμερινού τουρισμού. Έχουμε πλέον την Εγνατία Οδό όπου ενώνει δυο μεγάλα αστικά κέντρα, την κεντρική Μακεδονία και την Ήπειρο μέσω της Δυτικής Μακεδονίας. Τι φταίει άραγε; Σίγουρο όχι το τουριστικό προϊόν μας καθώς με κάθε αντικειμενικότητα είναι ασυναγώνιστο, όπως και οι υπηρεσίες εστίασης του τόπου μας.

Η επαναλαμβανόμενη σύμπτωση παύει να θεωρείτε σύμπτωση. Η ανύπαρκτη προβολή του τουριστικού προϊόντος μας σε ΜΜΕ εθνικής εμβέλειας φταίει ξεκάθαρα για την ελάχιστη προσέλκυση τουριστών. Πράγμα που πράττουν πολύ εύστοχα και μπράβο τους, οι γειτονικές περιφέρειες. Ας μάθουνε επιτέλους οι φέροντες των πολιτικών αποφάσεων πως η «αγορά» έχει τους κανόνες της και πρέπει να τους ακολουθούμε. Δεν έχει μόνο σημασία το προϊόν που πουλάς, όσο ο τρόπος που το πουλάς, λέμε διαχρονικά οι άνθρωποι της αγοράς. Δεν αντέχει περισσότερο ο λαός της Δυτικής Μακεδονίας στη φάση «μετάβασης» την πολιτική ανυπαρξία της Περιφερειακής Αρχής. Το να μην γνωρίζεται το πως λειτουργεί η «αγορά» το κατανοώ.Το να συνεχίζεται να εθελοτυφλείτε και να επιμένετε σε μια πολιτική απολύτως αντιπαραγωγική για τον τόπο, όχι δεν το κατανοώ. Λίγοι μήνες μένουν για τη χειμερινή τουριστική περίοδο. Επιτέλους σταθείτε άξιοι των περιστάσεων!

Κάτανας Χάρης

27 σχόλια

    • Ασφαλώς και κουράζει αυτούς που κριτικάρει . Λογικό . Αντεπιχειρήματα από το γραφείο της περιφέρειας θα ακούσουμε; Η μόνο λασπολογία και πάλι !;; Χάρη καλά κανείς και μπράβο σου. Για μα παράγεις πλούτο στην κοινωνία μέσα από την πολιτική πρέπει να το έχεις κάνει πρώτα στο επάγγελμα σου. Αλήθεια ο περιφερειάρχης δούλεψε ποτέ στη ζωή του για μα το καταλαβει ;

    • Η πολιτική ανυπαρξία του Κασαπίδη επίσης έχει κουράσει .
      Δεν κάνει και τίποτε , μόνο πληρώνει για βουτήματα τα γιορτάσια των αντιπεριφερειαρχών ναι μάναμ …;

      Αϊντε τώρα πίσω στα παραμύθια σας με τα white dragon τα μαγικά ροδόνερα και τις νεράϊδες τις λεβάντας …

      Αϊ σια πέρα γκιόυμια τ’ Αη Νικόλα

    • Κατι παραπανω θα ξερετε εσεις τα μπλε παιδακια απο εμμονη με την καρεκλα , χρονια τωρα δεν την αφηνετε την κουταλα!

  • Ρε χάρη μάθε πρώτα τι εγινε στο καταφύγι και μετα γράψε.θες να γίνεις και Περιφερειάρχης ουτε 5% δεν θα πάρεις.προσγειώσου.

    • Κ. Αυλικέ τις εξυπνάδες σε ομοίους σου στο περιβάλλον σου εκεί στη ΖΕΠ . Όχι εδώ . Εμείς ζούμε από τη δουλειά μας. Εσείς θα δουλέψετε ποτέ προς όφελος του τοπου μας;

  • ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ.

    ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΞΗΘΗΚΕ Ο ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ?

  • Χάρη έχεις κάποια μελέτη για την προώθηση και πόσους δυνητικά μπορεί να προσελκύσει, για πόση διάρκεια κτλ? Αν έχεις πες μας και εμάς
    Ευχαριστώ

  • Μην σας ενοχλεί τι κάνει ο Κάτανας και ο κάθε Κάτανας , στην τελική κάνει την δουλειά του και εκφέρει άποψη πάντα με τεκμηρίωση στοιχείων.

    να σας νοιάζει τι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να κάνει ο κρυώντς ο αούτος, που το μόνο που ξέρει είναι να κρύβεται.

    Ε ρε νύχτα , κρυμμένος στο λαγούμι σου, ανέλαβε ρε τις ευθύνες σου που ο τόπος πεθαίνει.

  • Άντε ρε παρατρεχάμενοι, βγείτε να κράξετε τον Κάτανα, πήραν φωτιά τα δάχτυλα στις μονταζιέρες για να λασπολογίσεται κάποιον που κάνει καλύτερο αυτό που εσείς δεν κάνατε απο την πρώτη στιγμή.

    Να υπερασπιστείτε τον τόπο, μέχρι τότε κάντε γαργάρα ότι μπορείτε… ξέρετε εσείς.

    Εμειναν λογικά μελομακάρονα απο εκείνα που πήρατε για τα τραπεζώματα

  • Χάρη έχεις αισθητήριο πολιτικής. Τα αφεντικά της ΖΕΠ μετράνε αντίστροφα να παραδώσουν την περιφέρεια μηδέν ανάπτυξη-ανεργια-μεταναστευση. Οι αυλικοί και κόλακες έχουν ανησυχία. Οι δυτικομακεδονες οργανώνονται. Ο χρόνος τελειώνει νέες δυνάμεις με αισθητήριο και σεβασμό στον πολίτη χωρίς μάσκες παίρνουν το τιμόνι.οψομεθα.

    • Δεν θα άου κάνει τη χάρη ο Χάρης ασφαλώς .
      Αυτό όμως γιατί σε ανησυχεί ;;;

      Ξέρεις εσυ γιατί . Πάρε το μισθό σου μέχρι το Μάιο του 2023 και βολέψου. Εμείς τραβάμε κουπί τώρα θα τραβάμε και στο μέλλον . Εσυ τι θα κανείς στο μέλλον ; Ποιανού τον αυλικό θα παριστάνεις για το μεροκάματο ; Αυτούς έχουμε στο τιμόνι τις περιφέρειας μας, προκοπή περιμένουμε;;

    • Φτουραει ο Γιωργης των κηπων ?
      Μεινετε με τον ανυπαρκτο αυτος σας αξιζει
      χαρις τον ιδιο και τον συρφετο που εκπροσωπει η χωρα γενικοτερα αλλα και η περιοχη συγκεκριμενα μεταναστευει για να μην πεινασει αλλο.

  • Οι απαντήσεις των ανθρώπων του κ. Περιφερειάρχη στα σχόλια δείχνουν και το πολιτικό επίπεδο του γραφείου του.
    Κριτική με επιχειρήματα και συγκεκριμένες προτάσεις από έναν άνθρωπο γέννημα θερμά της αγοράς. Καλά θα κάνετε να ακούτε κύριε περιφερειάρχη και δε θα χάσει κανείς μας. Το να νομίζετε πως είστε παντογνώστης παντογνώστης μόνο κακό κάνει στον τόπο μας. Αφού δεν το εχετε στο κάτω κάτω καθήστε να μάθετε. Δεν είναι κακό. Κύριε Κάτανα συγχαρητήρια και πάλι!

    • Εμείς ντρεπόμαστε για την πάρτη σου ως κοζανίτες κ. Βαρδάκα. Όλοι κρίνονται αργά ή γρήγορα.. κοινώς καίγονται..

  • Ρε φίλε, τόσα ωραία μέρη έχουμε γύρω μας για αυτοκίνητα, μηχανόβιους, οικογένειες και μη και τόσα χρόνια μόνο το μπρε μπρε μπρε σας απασχολεί.
    Αλήθεια αυτή η μόδα να βάζετε κόσμο να δουλεύει και Κυριακές, το έχετε δοκιμάσει??? Κρίμα σε τόπους όπως η Μακεδονία να κυβερνούν άτομα που δεν τιμούν τα παντελόνια που φοράνε.
    Βαρέθηκε ο κόσμος….

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.