Στάθης Κοκκινίδης: “ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ η πρόταση του Δημάρχου Κοζάνης για νέο Νοσοκομείο”

17 Ιανουαρίου 2022
21:30

Έκπληκτοι παρακολουθήσαμε τις συνεντεύξεις του Δημάρχου Κοζάνης για το θέμα που ο ίδιος δημιούργησε και αφορά τον υγειονομικό χάρτη της Δυτικής Μακεδονίας.

Η έκπληξή μας ξεκινά από το διαδικαστικό μέρος, γιατί πρώτον, πως είναι δυνατόν ένας Δήμος να εκπονεί μελέτη που να προτείνει την υποβάθμιση των νοσοκομείων άλλων δήμων και δεύτερον, πως είναι δυνατόν να αναθέτεις την μελέτη σε ιδιώτες και οι ιδιώτες να παίρνουν στοιχεία από την ΥΠΕ. Δηλαδή θα μπορούσε ο καθένας και η καθεμία να έχει τα υγειονομικά στοιχεία από την ΥΠΕ; Μήπως λοιπόν υπάρχουν και κάποιοι κρατικοί παράγοντες που συναινούν και επιδιώκουν τη δημοσίευση μιας τέτοιας μελέτης; Γιατί κάτι ακούσαμε για τη συναίνεση της υφυπουργού της κυρίας Γκάγκα, όταν επισκέφθηκε την Κοζάνη και επίσης είδαμε την «γλυκιά» υποδοχή του κυρίου Μαλούτα προς τον Πρωθυπουργό.

Όμως η μεγάλη μας έκπληξη ήρθε από το περιεχόμενο της μελέτης. Είναι μια μελέτη που μιλάει με όρους οικονομίστικους (κόστους-οφέλους) μάλιστα μιλάει για ασθενή/πελάτη, που το κύριο θέμα της και ο στόχος της είναι πως πρέπει να δημιουργηθεί ένα νέο Περιφερειακό Νοσοκομείο, στον κόμβο των Κοίλων και τα πέντε υπάρχοντα να υποβαθμιστούν και σε κλίνες και σε γιατρούς και σε υπηρεσίες και να μετατραπούν σε Μονάδες Ημερήσιας Νοσηλείας (ΜΗΝ). Παραθέτουμε εδώ τις κλίνες τις οποίες προτείνει για κάθε Νοσοκομείο για να βγάλουν όλοι τα συμπεράσματά τους.

Το Νοσοκομείο της Καστοριάς από 110 κλίνες να πέσει σε39.

>> >> Φλώρινας 132 >> 86.

>> >> Κοζάνης 153 >> 80.

>> >> Γρεβενών 95 >> 80 και το Νοσοκομείο της Πτολεμαϊδας από 195 κλίνες να πέσει σε 90

Μιλάμε για υποβιβασμό των Νοσοκομείων σε κέντρα υγείας και αν αναλογιστούμε πως η μελέτη μιλάει για Αυτοχρηματοδότηση των μονάδων, που σημαίνει πως οι Διοικητές πρέπει να βρίσκουν χορηγούς για την λειτουργία των Νοσοκομείων, καταλαβαίνουμε εύκολα, πως σε λίγα χρόνια οι υποβαθμισμένες μονάδες, δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν και η πρόταση που θα πέσει τότε θα είναι η πώλησή τους σε ιδιώτες.

Είναι κλασσικό το μοντέλο που ακολουθεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, είναι γνωστή η εμμονική της ιδεοληψία, ότι η αγορά θα τα ρυθμίσει όλα, έχει εφαρμοστεί εξάλλου στις τηλεπικοινωνίες, με την πώληση του ΟΤΕ, στην πώληση της Ολυμπιακής, στην ενέργεια με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και βεβαίως είναι το ίδιο μοντέλο που άρχισε να εφαρμόζεται και στην Παιδεία, με την εξίσωση των εργασιακών δικαιωμάτων των αποφοίτων ΙΕΚ με αυτούς του δημόσιου Πανεπιστημίου και τον αποκλεισμό στη συνέχεια 40.000 νέων από τα Πανεπιστήμια.

Εμείς σαν παράταξη μιας περιοχής που εκτός από τις δύο κρίσεις που πέρασε η υπόλοιπη Ελλάδα (οικονομική και υγειονομική) περνάμε και μια τρίτη, αυτή της απολιγνιτοποίησης, προτείνουμε να στηριχτούν τα ήδη υπάρχοντα Νοσοκομεία, να μην δώσει το κράτος 80 εκατομμύρια ευρώ για νέο, ώστε να έχουν όλα τις βασικές κλινικές σωστά στελεχωμένες, να αλλάξουν τα απαρχαιωμένα οργανογράμματά τους, να γίνει ένας ενιαίος φορέας για τις προμήθειες, ώστε να ελεγχθούν οι δαπάνες και από εκεί και πέρα να ενισχυθούν σε κάθε Νοσοκομείο οι ιδιαίτεροι τομείς στους οποίους αυτό υπερτερεί. Για παράδειγμα το Μποδοσάκειο έχει καλή ορθοπεδική που πρέπει να στηριχτεί. Έχει την μαιευτική για να στηρίξει και την αντίστοιχη σχολή. Έχει απίθανες εγκαταστάσεις για ογκολογική και οφθαλμολογική κλινική που πρέπει να στελεχωθούν.

Όλα αυτά όμως αν και τα περισσότερα είναι αυτονόητα, χρειάζονται διεκδίκηση. Αλήθεια που βρίσκονται οι βουλευτές μας; Που βρίσκεται ο Εορδαίος Υπουργός; Τι άποψη έχουν γι αυτή τη μελέτη; Τι γνώμη έχει ο Δήμαρχος; Ακούσαμε αντιδράσεις από τις βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ και από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στη Φλώρινα που είπε πως το Μποδοσάκειο πρέπει να παίξει αυτόν τον ρόλο. Οι δικοί μας βουλευτές θα τοποθετηθούν; Οι αυτοδιοικητικοί θα πάρουν θέση; Θα ξεσηκώσουν το λαό; Για άλλη μια φορά απουσιάζουν. Μονίμως απόντες. Σε όλα τα μεγάλα θέματα αδικαιολογήτως απόντες.. κρίμα!

Με τιμή

Ο επικεφαλής της παράταξης: ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Κοκκινίδης Στάθης

14 σχόλια

  • Κοκκινίδη δεν εκλέχθηκες.. διάβασε αυτά που γράφεις και θα καταλάβεις τους λόγους.. οι εμμονές σας εμποδίζουν την πρόοδο.. είστε η χείριστη ομάδα τοπικιστών και δηλώνετε αριστεροί κατά τα άλλα.. στον Συριζα σας φτύνουν και εσείς χαίρεστε για την βροχή στην Πτολεμαΐδα… πρέπει να φύγετε.

  • Αγαπητέ Στάθη,να αλλαξης ” as soon as possible ” Το όνομα της παράταξης ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΑ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.Για να συνάδει με τις σκέψεις σου !!!

    • Επειδη λυσσατε και εσεις εκει στην Κοζανη με τον φαταουλισμο σας και να ξανα καπελωσετε την Πτολεμαιδα για αλλη μια φορα για να φανει η πολη σας γι αυτο! Ελπιζω να σου λυσα την απορια!

      • Κανεις δεν καπελωνει κανέναν.Η Κοζάνη είναι η μεγαλύτερη πολη με τους περισσοτερους κατοίκους. Ένα συγχρονο νοσοκομείο πρέπει να κατασκευαστεί.Αφήστε τα κόμπλεξ στην άκρη.

  • Εσείς στην Πτολεμαΐδα έχετε θέμα και να το δείτε. Όταν η Κοζάνη είπε ότι τα λεφτά για τη συραγγα στην Κλεισούρα είναι υπερβολικά γιατί δεν βοηθάνε όλη την περιοχή αλλά μόνο Πτολδα και Καστοριά λέγατε να μην ανακατευτεί η Κοζάνη στην Πτολεμαΐδα, κι ας εξανεμιζεται ο πόρος όλων. Τωρα που η Κοζάνη έχει κάθε δικαίωμα να κάνει ένα καινούργιο νοσοκομείο, επειδή το υφιστάμενο παλιωσε έχετε φαγωθεί να μη γίνει. Με ποιο δικαίωμα απαγορεύετε στη μεγαλύτερη πόλη της περιφέρειας να έχει Νοσοκομείο. Κι εννοείται ότι επειδή εξυπηρετεί περισσότερο κόσμο ότι μπορει και πρέπει να έχει περιφερειακό χαρακτήρα για να μην αφορά μόνο στους Κοζανιτες αλλά σε όλη την περιφέρεια. Μας έχετε κουράσει με το ότι το Μποδοσακειο είναι στολίδι. Μα δεν μιλάμε για καλλιστεία. Και το Ιπποκράτειο δεν είναι όμορφο αλλά είναι αποτελεσματικό. Σημασία έχει να καταφέρουμε στην Κοζάνη αυτό που δεν καταφέρατε να αξιοποιήσετε τόσα χρόνια. Πήρατε τοπικιστικα το νοσοκομείο που δεν εξυπηρετεί χωρικά όλους τους κατοίκους και δεν καταφέρατε να το στελεχωσετε πριν οι στελεχώσεις υποστούν πλήγμα πανελλαδικά. Τώρα τί θέλετε; Να μείνει η Κοζάνη με ένα κτήριο 70 ετών μόνο και μόνο επειδή έχετε φοβικα σύνδρομα. Εσύ μάλιστα ως αριστερός αυτά έπρεπε να τα ξεπεράσεις. Το νοσοκομείο θα γίνει γιατί το χρειάζεται η πόλη και η περιφέρεια. Όσο και να ζοριζεστε. Έχει ήδη δρομολογηθεί και το ξέρετε και προσπαθείτε μάταια ποικιλλοτροπως να ασκείτε πιέσεις. Άδικος κόπος

    • Πηρες φορα και τα λες οπως σε βολευει γιατι εκει στη Σουρδια μαλλον οι (τοπικοι) αρχοντες σας Μαλουτες και σια σας τα λενε οπως σας βολευει.
      Χρονια τωρα ειστε κομπλεξικοι εσεις με την Πτολεμαιδα και παρταολες. Το οτι η Πτολεμαιδα εχει ενα νοσοκομειο στολιδι δεν το λεμε μονο εμεις οι Εορδαιοι το εχουν πει ενα σωρο γιατροι απο αλλες περιοχες ακομα και επιστημονες απο εξω εχουν αναφερθει οταν κατα καιρους το εχουν επισκεφτει.
      Και πολυ πριν την πανδημια κιολας. Τι να κανουμε τωρα να πουμε οτι το Μαματσειο ειναι καλυτερο για να πανηγυριζετε? Ε δεν ειναι.

      Επισης δεν εχουμε κανενα προβλημα μαζι σας φτιαξτε οτι γουσταρετε και νοσοκομειο και πυργο και ουρανοξυστη αμα λαχει. Αρκει να ειναι ετσι οπως πρεπει δηλαδη για ολους οπως ειναι και το Μποδοσακειο για ολους , και κυριως να μην βαζετε μπροστα τον φαταουλισμο σας και να λετε ααα θα τα παρουμε εμεις ολα τα μηχανηματα με το γελοιο αφηγημα οτι ειμαστε μεγαλυτερη πολη. Ενα μικρο χωριο ειστε και εμεις επισης. Δεν ειστε κατι παραπανω απο την πτολεμαιδα παρτε το αποφαση και μην μας σκοτιζετε με τα ιδια και τα ιδια τοσα χρονια. Δεν ειστε το αγιο δισκοποτηρο εκει στη Κοζανη για να εχετε ιδιαιτερη αντιμετωπιση και ολα τα μηχανηματα και τους εξοπλισμους να τα παιρνετε εσεις και η Πτολεμαιδα μια ζωη να ειναι υποβαθμισμενη και για να κερδισει κατι ενα μηχανημα μια προσληψη το οτιδηποτε…να πρεπει να ιδρωνει καθε φορα και να καταφευγει σε αγωγες και δικαστηρια.

      • Με την νέα απογραφή θα δεις ότι είμαστε το μεγαλύτερο χωριό. Και το Μποδοσακειο ως χώρος αφήνει έξω μέρος του Δήμου Κοζάνης και των Σερβιων, κάτοικοι του οποίου χρειάζονται ακόμα και μια ώρα για να φτάσουν στο νοσοκομείο σας. Το να κάνουμε κακώς έγινε εκεί αλλά έγινε. Κρατήστε το και αφήστε να γίνει μια σωστή υποδομή εκεί που εξυπηρετεί τους περισσότερους. Περίμενε λίγο την απογραφή και θα δεις.

      • Σαν πόλη η Κοζάνη έχει 75.000 πλυθησμό σαν Δήμος Κοζάνης πλησιάζει τους 90.000 κατοίκους η Πτολεμαϊδα σαν πόλη έχει 25.000 πλυθησμό σαν Δήμος 35.000 πλυθησμό τώρα τι να λέμε αν γίνει ένα νέο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο θα εξυπηρετεί και την περιοχή Κοζάνης και το Βο’ι’ο και τα Σέρβια πληθυσμός που ξεπερνά της 120.000 κατοίκους ενώ το Μποδοσάκειο θα εξυπηρετει μόνο την Εορδαία και 35.000 κατοίκους Οσσο και να μην σας αρέσει η Κοζάνη έχει μέλλον είναι η μεγαλύτερη πόλη στην Δυτική Μακεδονία Και με αύξηση πληθυσμού με την απογραφή ενώ το αντίθετο γίνετε στην Πτολεμαϊδα και τώρα που έκλεισε η ΔΕΗ Σε λίγα χρόνια θα είσαι χωριό με 5-10 χιλιάδες το πολυ

      • Τέλειωσαν οι χρυσές εποχές της ΔΕΗ όπου τρώγατε με δέκα κουτάλια και είναι έκδηλος ο εκνευρισμός σας…..Η Κοζάνη θέλει καινούργια κτιριακή υποδομή ΚΑΙ ΜΟΝΟ….καμία αλλαγή στο ισχύον θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των πέντε γενικών νοσοκομείων και καμία υποβάθμιση οποιουδήποτε υφιστάμενου νοσοκομείου ως θεσμού λειτουργίας….αυτά μόνοι σας τα φαντάζεστε και μόνοι σας τα λέτε….κανείς στην Κοζάνη δεν επιθυμεί θεσμική υποβάθμιση του Μποδοσάκειου….αλλά και κανείς δεν μπορεί να απαγορέψει στην Κοζάνη να διεκδικήσει καινούργια κτιριακή υποδομή για νέο γενικό νοσοκομείο…. αν δεν μπορείτε να το καταλάβετε και αν με το ζόρι μέσα στο σύμπλεγμα κατωτερότητας που σας διακατέχει, πρέπει να επινοείτε ντε και καλά “εχθρούς” ….πρόβλημα σας….

  • Απωθημένα άλλων εποχών συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα!Πάντα σε ένα νόμο μια πόλη να έχει κόμπλεξ κατωτερότητας με την πρωτεύουσα του νομού και στην περίπτωση μας έδρα της περιφέρειας.Να κοιτάξουν τώρα που πέταξε η Χρυσή αγελάδα ΔΕΗ μήπως μείνουν με ένα νοσοκομείο χωρίς τίποτα άλλο και ξαναγυρίσουν εκεί που ξεκίνησαν

  • Ο εκπαιδευτικός θα έπρεπε να γνωρίζει ότι ο τοπικισμός ενεργοποιεί χαμηλά ένστικτα όπως χαμηλού επιπέδου είναι το κείμενο του. Να τον χαίρονται στον ΣΥΡΙΖΑ εορδαιας αλλά με τέτοια μυαλά κανένα μέλλον…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.