Ερωτήση βουλευτή ΚΙΝΑΛ Γ. Αρβανιτίδη για κίνδυνο παύσης της τηλεθέρμανσης στην Κοζάνη

18 Ιανουαρίου 2022
06:33

Προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κ. Σκρέκα

Θέμα: «Σοβαρός κίνδυνος παύσης λειτουργίας του έργου της Τηλεθέρμανσης Κοζάνης, λόγω της ελλιπούς τροφοδοσίας του σε θερμική ενέργεια από τις λιγνιτικές Μονάδες του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού (ΑΗΣ) Αγ. Δημητρίου.»

Αναφορά κατέθεσε ο Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης και Αρμόδιος Τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Αρβανιτίδης με θέμα σχετικά με τον σοβαρό κίνδυνο παύσης λειτουργίας του έργου της Τηλεθέρμανσης Κοζάνης, λόγω της ελλιπούς τροφοδοσίας του σε θερμική ενέργεια από τις λιγνιτικές Μονάδες του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού (ΑΗΣ) Αγ. Δημητρίου.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Γιώργος Αρβανιτίδης στο κείμενο της αναφοράς του:

Κύριε Υπουργέ,
Εννέα Σωματεία και Σύλλογοι Εργαζομένων, μετά από πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων της Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης, συνυπογράφουν κοινή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, με την οποία ζητούν να παραταθεί η λειτουργία των Μονάδων του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού (ΑΗΣ) Αγ. Δημητρίου αλλά και να δίνεται προτεραιότητα, για όσο χρόνο λειτουργούν, στην τηλεθέρμανση, προκειμένου να τροφοδοτείται απρόσκοπτα με την απαραίτητη θερμική ενέργεια, μέχρι να ολοκληρωθούν τόσο τα έργα για την Συμπαραγωγή Ηλεκτρισμού-Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης (ΣΗΘΥΑ) όσο και οι λέβητες φυσικού αερίου καθώς και η κατασκευή των σχετικών δικτύων διασύνδεσης. Υπενθυμίζεται ότι κάτι τέτοιο είχαμε προτάξει και προτείνει εδώ και καιρό στο Κίνημα Αλλαγής.

Παρακαλώ όπως με ενημερώσετε για τις ενέργειες στις οποίες προτίθεστε να προβείτε, για να αντιμετωπίσετε και δώσετε λύση στα ζητήματα που τίθενται στη σχετική συνημμένη επιστολή, ώστε να μην μείνουν χωρίς θέρμανση 70.000 πολίτες, το νοσοκομείο, οι υγειονομικές μονάδες, τα σχολεία, τα δημόσια και ιδιωτικά κτίρια, και μάλιστα εν μέσω της επικρατούσας ακόμα πανδημίας και των άσχημων καιρικών συνθηκών του χειμώνα που είναι μπροστά μας.

www.worldenergynews.gr

11 σχόλια

    • Ρωτάει κάτι που είναι πέρα για πέρα χρήσιμο και πολύ σημαντικό. Γιατί με τον μπλε θιασο που μπλεξαμε με μπροσταρη τον κλοουν της Παρνηθας ειναι να αναρωτιομαστε οχι μονο αν θα εχουμε ζεστη τον αλλο χειμωνα αλλα και αν θα ζουμε αυριο.
      Αν εσενα δεν σε αφορα τι μελη γεννεσθαι με την τηλεθερμανση εμας μας νοιαζει και μας κοφτει και πολυ μαλιστα.

  • Βέβαια, σας καίει πάρα πολύ που θα κρυώσετε!που πληρώνετε 500 ευρώ το χρόνο για να ζεσταθείτε,ενώ εμείς στα χωριά 2000 και έχουμε και δίπλα το εργοστάσιο! Που να δείτε όταν πεινάσετε … Γιατί όλα είναι αλυσίδα και αυτό που θα έπρεπε να μας νοιάζει είναι το κλείσιμο τον μονάδων που οδηγεί στην ανεργία και θα δούμε τότε που θα οδηγηθούν και τα μαγαζιά σας και τα πανάκριβα ενοίκια σας(δεν εργάζομαι στη ΔΕΗ ούτε εγώ ούτε κανένας από το σπίτι μου)δεν πρόκειται για προσωπικό συμφέρον, αλλά για κοινή λογική.

  • 70000 πολίτες είναι όλος ο δήμος κοζάνης αλλά τηλεθέρμανση έχουν μόνο στην πόλη οπότε αφήστε τις αερολογίες για 70000 πολίτες που θα μείνουν χωρίς θέρμανση.

  • Πολυ σωστη ερωτηση και ακρως ευθεια. Οχι πλεον αοριστα για το μελλον κτλ.

    ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ; ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ;

  • Ομιλία του Γιώργου Αμανατίδη στο σ/ν του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την παραγωγή, εξαγωγή και διάθεση τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης

    “Ήδη έχει προχωρήσει μία επένδυση στην Κόρινθο και αναμένεται να ξεκινήσει μία νέα το επόμενο διάστημα στην Κοζάνη.”

    “Θέλω να ευχαριστήσω τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Παπαθανάση για τις κατευθύνσεις που έδωσε στους επενδυτές κατά την επίσκεψή μας. Η παρούσα νομοθετική πρωτοβουλία θα απελευθερώσει τη δυναμική του κλάδου και σύντομα, από το σχεδιασμό θα φτάσουμε στην υλοποίηση.”

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.