Φεύγουν από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ κι εντάσσονται στην Πολιτική Κίνηση ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

18 Ιανουαρίου 2022
08:49

Συμμετείχαμε συνειδητά ως ιδρυτικά στελέχη στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μαζί με χιλιάδες αγωνιστές και αγωνίστριες, θεωρώντας το πρόγραμμα, τη μετωπική διάθεση και τη μαχητική παρουσία της μια ελπιδοφόρα κατάκτηση για το λαό και τη νεολαία στην πάλη ενάντια στην ευρωμνημονιακή επίθεση και το νεοφασισμό με μια νέα αντικαπιταλιστική προοπτική.

Δυστυχώς, αυτή η προοπτική μετατράπηκε σταδιακά, από γραμμή μετωπικής πάλης των εργαζομένων, σε γραμμή διαχωρισμού και σεχταρισμού. Έτσι, εξαντλήθηκε η αρχική ορμή της και μαζί με τις ευθύνες των άλλων, μεγαλύτερων δυνάμεων της Αριστεράς, δεν κατάφερε να συμβάλει ώστε να αποτραπεί η ενσωμάτωση του λαού στον ΣΥΡΙΖΑ και η υποταγή στην ΕΕ, με τελικό αποτέλεσμα να ανοίξει ο δρόμος για τη ρεβανσιστική και βάρβαρη αντιλαϊκή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Σήμερα, από ζωντανή «ΑΝΤΑΡΣΥΑ των μελών» μετατράπηκε σε μια τριχοτομημένη «ΑΝΤΑΡΣΥΑ των πλατφορμών», που ενώνεται σε ένα όνομα για πιθανή εκλογική χρήση. Δεν ταιριάζει κάτι τέτοιο στην ιστορία και τους αγωνιστές της.

Κανείς δεν μπορεί να χαίρεται για αυτή την αρνητική εξέλιξη. Έχουμε κι εμείς σημαντικές ευθύνες που έχουν ανάγκη από μια ουσιαστική αυτοκριτική. Όμως, η ζωή και η ταξική πάλη δεν κάνουν διάλλειμα. Μας αναγκάζουν να ανιχνεύσουμε και να ανοίξουμε νέους δρόμους για την Αριστερά, την αντικαπιταλιστική και επαναστατική προοπτική, για τον κομμουνισμό του 21ου αιώνα, ενάντια στον καταστροφικό καπιταλισμό και ιμπεριαλισμό της εποχής μας. Ώστε να αναγεννηθεί ένα καινούριο κίνημα για νικηφόρα αντίσταση και κατακτήσεις, για ένα μέτωπο της μισθωτής εργασίας με τα λαϊκά στρώματα, τη νεολαία, τις δημοκρατικές και αντιπολεμικές τάσεις, τις γυναίκες και τη μαχόμενη οικολογία.

Για αυτούς τους λόγους, στρατευόμαστε στην Πολιτική Κίνηση ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ, που κάνει τα πρώτα, δύσκολα αλλά ελπιδοφόρα βήματα, αναζητώντας ένα νέο πρόγραμμα εργατικής στρατηγικής και τακτικής, συμβάλλοντας, μαζί με άλλες δυνάμεις και αγωνιστές/τριες, στη δημιουργία μιας μεταβατικής κομμουνιστικής οργάνωσης προς το αναγκαίο κόμμα της εποχής μας.

Όχι αυτοαναφορικά, αλλά μέσα στην πάλη για μια πολιτική συμμαχία της ασυμβίβαστης Αριστεράς, που εμφανίζεται ως προοπτική με την ίδρυση της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ, τον περασμένο Ιούλιο. Σε αυτή τη συμμαχία μπορεί και πρέπει να συμβάλει και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Ταυτόχρονα, δίνουμε το παρόν και θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε από κοινού με τους συντρόφους και τις συντρόφισσες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της ΛΑΕ, της ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ και ανένταχτων, στο μετωπικό και μαχητικό περιφερειακό σχήμα της Δυτικής Μακεδονίας, ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ (ΑΡΣΥ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ, που με τη δράση του έχει ταράξει τα νερά στην περιοχή μας.

Σοφία Αντωνακάκη,

Κώστας Ασαλουμίδης,

Σπύρος Κωνσταντινίδης,

Στέφανος Πράσσος

Κοζάνη 18/1/ 2022

21 σχόλια

  • “Φτιάξε και συ ένα “κομμουνιστικό” σχήμα, μπορείς!” Μπράβο παιδιά, μυαλό δεν πρόκειται να βάλετε ποτέ! Συνεχίστε την πολυδιάσπαση! “Προλετάριοι όλων των εθνών ενωθείτε!” είχε πει κάποιος τον περασμένο αιώνα, αλλά εσείς το καταλάβατε ως “Διαλυθείτε!”

    • Ενω με τον φιλελευθερισμο της βασιλοδεξιας που επικρατει στο Ελλαντα ειδες χαιρι και προκοπη τοσα χρονια , το συστηματακι σας εχει χιλιοστουκαρει εδω και δεκαετιες κι ακομα εξακολουθειτε να θελετε τα ιδια και τα ιδια περσινα ξινα σταφυλια και νιωθετε οτι σας σωζουν κιολας , με την γελοια δικαιολογια οτι ο κουμουνισμος ειναι μονο το κακο σπυρι της χωρας που δεν υπηρξε ουσιαστικα ποτε για να δεις αν θα εισαι καλυτερα η χειροτερα. Ιδιες ατακες μια ζωη για Βορειες Κορεες και κουραφεξαλα.

  • Και σ ανώτερα,
    Άλλη μια διάσπαση
    Όταν οι συνεργασίες γίνονται μόνο για την καρέκλα όταν εσείς μεταξύ σας δεν τα βάζετε κάτω με ορίζοντα το αύριο και όχι το τώρα, έτσι γίνεται. Τελικά πόσο δίκιο είχε και έχει το ΚΚΕ για όλους εσάς

  • Μπραβο στεφανε.Αφου περασες απο ολα τα ακραια ιδρυεις κατι πιο ακραιο.Μεσα σε αυτο το πολιτικο συστημα που ζεις ησουν πολυ τυχερος.Βρηκες μια καλη δουλεια με καλο μισθο και εξ αυτου παιρνεις και καλη συνταξη.Η γυναικα σου εχει μια μικρη επιχειρηση και δουλευοντας σκληρα βγαζει ενα μεροκαματο.Ολα αυτα δεν σου αρεσουν και θελεις να ανατρεψεις το συστημα .Δεν εισαι μη εχων αλλα το παριστανεις.Καλη τυχη εκει που θα πας.

  • Καλά ε απορώ πως αντέχεται στον ανταρσυα μετά από αυτό που έκανε άκου να γίνουν πλατφόρμες Ε όχι καλά που το ανακαλύψατε και ιδρύσετε το δικό σας αγνό φορέα. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι είχαμε μία φοβερή σκασίλα με τις ιδεοληψίες σας. Πάντως μας κάνατε να γελάσουμε είστε απαραίτητοι για την πολιτική αλλά και την πολιτιστική ζωή της πόλης

  • Είχαμε τη μεταλιγνιτικη περίοδο που ο νόμος καταρρέει έγινε και αυτό με τη διάσπαση του ανταρσυα μετά από τη δική σας ευφυέστατη κίνηση να ιδρύσετε ένα υγιές κομμουνιστικό κόμμα που το έχει ανάγκη η χώρα για να μην πω η Ευρώπη. Πάντως επειδή είναι δύσκολο να το επιβάλλεται στην Ευρώπη θα έλεγα να του επιβάλλουμε τουλάχιστον στη δική μας περιφέρεια και αν δεν μπορούμε στην περιφέρεια να δοκιμάσουμε ένα μικρό χωριό ακατοίκητο κάπου πάνω στο voice νομίζω ότι εκεί θα μπορέσετε να εφαρμόσετε τις ιδέες σας και να γίνεται τουριστικό αξιοθέατο!!!

  • Άντε και στα ανώτερα «ανήσυχοι» επαναστάτες, σωτήρες της Εργατικής Τάξης.
    Άντε και εκλογική σύμπραξη, με το ΚΚΕ (μ-λ) το οποίο θα συμπράξει με το Μ-Λ ΚΚΕ.

  • Ωϊμέ Ωϊμέ τι πάθαμε ορέ!!!!!!
    Άιντε πάλλει από την αρχή τα αριστερόμετρα.
    Άιντε πάλλει από την αρχή Ο μπήξε ο δήξε ο έτσι και ο αλλιώς.
    Και όλα αυτά γιατί την ώρα που ρωτούσαμε τον καθρέφτη «Καθρέφτη Καθρεφτάκι μου υπάρχει άλλος ποιο Κομμουνιστής από εμένα» και πριν προλάβει να απαντήσει ο καθρέφτης χτύπησε το τηλέφωνο, και έμεινε το ερώτημα στον αέρα.

  • ειναι ορισμένοι τύποι που νομίζουν ότι χωρίς αυτούς η γη θα πάψει να γυρίζει, άλλοι που πιστεύουν ότι η μηρα τους έταξε να εκπληρώσουν τον ιστορικο ρολο της παγκόσμιας επανάστασης, αλλοι που τρώγοντας τα νυχια τους μασουλώντας πασατέμπος αραδιάζουν τσιτάτα δικαιολογώντας την αιώνια τεμπελιά τους, και αλλοι ετσι γιατι ετυχε να τους πει ο ραφτης οτι ειναι αριστεροι Διαλεχτε και παρτε ετσι και αλλιώς η γη θα γίνει κόκκινη

  • EΡΩΤΗΣΗ : Γιατί το ΚΚΕ δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι ενώ περίτρανα αναδεικνύεται η ολοκληρωτική κατάπτωση της πολιτικής ;
    ΦΙΛΙΚΗ ΣΥΣΤΑΣΗ Γιά το ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ,

    ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΕΡΝΤΙΑΓΕΦ Ορθόδοξος Ρώσος φιλόσοφος
    1874: Γέννηση , 1894: Noμική Σχολή. Γίνεται μαρξιστής, χωρίς να προσχωρήσει στην αθεία και στον υλισμό. 1897: εξορίζεται για ανατρεπτική πολιτική δραστηριότητα.1917 : χαιρετίζει τη Ρωσική επανάσταση 1922: Λόγω της κριτικής του στην αθεία και στην ανελευθερία εξορίζεται από τη Ρωσία.
    Οι θέσεις του :
    Μόνο ένας «θρησκευόμενος» Σοσιαλισμός μπορεί να εμποτίσει τη σύγχρονη κοινωνία με μια τέτοια δυναμική, αν και αντιλαμβάνομαι ότι αυτό είναι περισσότερο ένα όνειρο παρά απτή πραγματικότητα-ένα όνειρο που δεν μπορεί να γίνει κατανοητό παρά μόνον αν ο κόσμος βιώσει μια πλήρη πνευματική αναγέννηση.

    • Ωραία τι βρήκαμε την λύση για να ζήσουμε καλύτερα . Να γίνουμε κουμουνιστοορθοδοξοι Έλληνες πολίτες .Εμπρός στην ένωση των δυνάμεων Κουτσούμπα και Ιερώνυμου.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.