Αναγνώστρια του kozan.gr καταγγέλει: Κοζάνη: Δύο συμβάντα, στις 14/01/22 και στις 15/01/22, με κακοποιήσεις δυο αδέσποτων σκυλιών (Φωτογραφίες)

18 Ιανουαρίου 2022
18:02
Κοζάνη. Δυο συμβάντα στις 14/01/22 και στις 15/01/22, με κακοποιήσεις δυο αδέσποτων σκυλιών, μας προβληματίζουν…! Το ένα έγινε βράδυ Παρασκευής 14/01, κάποιος που θέλει να λέγεται άνθρωπος, χτύπησε στο σαγόνι και στο μπροστινό του πόδι τον ΡΑΣΤΑ στην περιοχή της Σκ’ρκας, το ζώο είχε πόνους και αρνούνταν να φάει…! Κάποιοι κάτοικοι της περιοχής του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες και ο ΡΑΣΤΑ είναι καλύτερα, μα όταν βραδιάζει νιώθει φόβο….!
Δεύτερο περιστατικό Σάββατο 15/01 στην περιοχή του αμαξοστασίου του Δήμου Κοζάνης… Χτυπήσαν σχεδόν με τον ίδιο τρόπο τον υπέροχο και καλοκάγαθο γερμανικό ποιμενικό, που παράτησαν πριν από λίγους μήνες εκεί. Πάλι στο μπροστινό πόδι. Ο λυκάκος έχει την τύχη όμως, να τον αγαπούν και να τον φροντίζουν οι 2 φύλακες του αμαξοστασίου. Πήγαν τον “λύκο” σε κτηνίατρο και τον μεταφέρουν κάθε μέρα εκεί, για να του κάνει την ενέσιμη αγωγή ο γιατρός! Πρόκειται για 2 υπέροχα ζώα, που δυστυχώς κάποιοι ενοχλούνται, που υπάρχουν, που ζουν! Πιστεύουμε πως τα δυο περιστατικά συνδέονται!
Παρακαλώ πολύ, αν έχετε δει κάτι ( πάντα κάποιοι γνωρίζουν) πράξτε το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ καταγγείλετε το στις αρμόδιες αρχές!
Άτομα που συμπεριφέρονται με τέτοια βαναυσότητα σε ανυπεράσπιστα ζώα, ΣΠΑΝΙΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΕΚΕΙ!
Αύριο μπορεί να είστε εσείς στη θέση των δυο σκύλων, η μάνα σας, το παιδί σας…!
Η σιωπή είναι συνενοχή!
Εμείς που τα γνωρίζουμε και τα αγαπάμε θα σταθούμε δίπλα τους και δεν θα εφησυχάσουμε!

21 σχόλια

  • εγω επειδη υποπτευομαι καποιους τους στελνω ειδοποιηση απο εδω μην το ξανατολμησουν,ηδη το σκεφτομαι σοβαρα για τα ενδικα μεσα

  • ΕΓΩ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΑΓΑΠΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΥΟΘΕΤΗΣΟΥΝ ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΠΑΡΚΑ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ Η ΠΛΑΚΑ ΠΑΡΑΤΡΑΒΗΞΕ.

    • Κι εγώ δε δέχομαι να κυκλοφορούν ανάμεσα μας τύποι με τις δικές σου απόψεις, όπως συμβιβάζομαι εγώ σου προτείνω να συμβιβαστείς κι εσύ

  • Μέχρι που μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος που κακοποιεί ένα ζώο??? Καθημερινά διαβάζουμε. ακούμε ότι κρέμασαν, έκαψαν, ακρωτηρίασαν, έβαψαν με μπογιά αδέσποτα ζώα…..Η συνάφεια ανάμεσα στην κακοποίηση ζώων ,την ενδοοικογενειακή βία και την παιδική κακοποίηση αλλά και άλλες μορφές διαπροσωπικής βίας και εγκληματικότητας θεωρείται εδώ και πολλά χρόνια δεδομένη. Ωστόσο εκτιμάται ότι τα εγκλήματα στις αστυνομικές αρχές είναι ένα μικρό ποσοστό των όσων πραγματικά διαπράττονται εις βάρος των ζώων σε κάθε γωνιά της χώρας. Ενώνουμε τη φωνή και τις δυνάμεις μας….Κανένα περιστατικό κακοποίησης δεν πρέπει να μένει ατιμώρητο. Η βία δεν πρέπει να ξεχνάμε <> σε ότι δεν λέγεται….. ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΤΕ ΤΗΝ!!!

    • αγανάκτησαν με την πληθώρα των αδέσποτων, ακαθαρσίες παντού και επιθέσεις σε ανθρώπους δεν μπορούν να γίνουναπό κανέναν μας ανεκτές. Τα αδέσποτα δεν είανι ιερά τοτέμ και η κατάσταση έφτασε στο μη παρέκει….απαιτούμε άμεση σύλληψη και εγκλεισμό σε καταφύργια όλων των αδέσποτων και ευθανασία σε περίπτωση μη υιοθεσίας εντός 2μήνου. Δεν ανεχόμαστε κανένα σκυλόφιλο να μας κουνάει το δάχτυλο για την ιερότητα των αδέσποτων, προτεραιότητα στις ζωές μας ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

      • για την συλληψη στα διποδα κτηνη ουτε λογος ε? αλλα τοσο μαγκες ειναι εκει τους παιρνει να χτυπησουν τα αδεσποτα ποιος ξερει τι ξυλιες εχουν μαζεψει απ τους περιγυρω τους τα διποδα κτηνοι .. και ξεσπανε εκει .. επισης στο σκυλι οτι χαρακτηρα δειξεις αυτο θα σου δειξει πισω μετα μην λετε οτι γινονται επιθετικα !!

  • Η κακοποίηση ζωων έχει σχέση με την κακοποίηση παιδιών,την κακοποίηση γυναικών,την εγκληματικοτητα κλπ.Μαλιστα.Επισης με τη χρήση ναρκωτικών,την κλιματική αλλαγή,τον πόλεμο στον Περσικό κόλπο και τη λαθρομετανάστευση…και ο παππούς μου που έριχνε τα γάιδαρο του κάνα δυο βιτσιές μάλλον εγκληματίας ήταν….Ε ρε τι ζούμε σημερα

  • Είναι επίσης επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι όλοι οι σκυλοφιλοι(και όχι φιλοζωοι) μισητε τους συνανθρώπους σας

    • ειναι επιστημονικα αποδεδειγμενο οτι οι συνανθρωποι ειναι τα μεγαλυτερα κτηνοι που κοιτανε να κανουν κακκο ο ενας στον αλλον !!

    • Για δώστε πηγή για την την επιστημονική μελέτη που αποδεικνύει την άποψη σας…αντίθετα υπάρχουν επιστημονικές μελέτες ότι αυτοί που έχουν κόμπλεξ με τα σκυλιά και τα ζώα γενικότερα μισούν και τους ανθρώπους..αν δεν έχετε πρόσβαση σε βιβλιογραφία έστω γκουγκλαρετε λιγο…αν και δεν χρειάζεται γιατί φαίνεται απ’ τα δύο σχόλια ποιοι μισούν τους συνανθρώπους τους

      • Τα ζώα καλέ μου άνθρωπε δε γνωρίζουν τις έννοιες μίσος ,κόμπλεξ κλπ.Αυτες αφορούν ανθρώπους δεν τις καταλαβαίνουν τα σκυλιά όσο απίστευτο και να σου φαίνεται…Επομένως είτε τα μισώ εγώ είτε τα αγαπάς εσύ για αυτά είναι ένα και το ίδιο…και στις δύο περιπτώσεις τους ξυνονται….τα ..φρυδια

  • Καμμιά δικαιολογία δεν υπάρχει για να ξεπλένετε την βία και να μιλάτε για ευθανασία. Το ότι ζείτε σε πόλη σημαίνει ότι πρέπει να φέρεστε πολιτισμένα και όχι ότι πρέπει να διώξουμε και τις μύγες να μην ενοχλούν τα τσιμέντα σας. Αυτοί που εγκαταλείπουν και οι αρμόδιοι που δεν τα φροντίζουν φταίνε αλλά εκεί δεν τολματε να κάνετε καταγγελίες. Η περιοχή έχει πλούσια πανίδα και μάλιστα άγρια, όπως οι λυκοι, που υπήρχε πριν από εμάς εξ ού κ τα ανάλογα συνθήματα της πόλης. Να δω τι θα κάνετε όταν κατέβουν λύκοι κ θα παρακαλάτε να βρεθεί σκύλος να σας σώσει. Και όχι δεν θα διωξουμε τους λύκους ούτε οποιοδήποτε άλλο ζωντανό επειδή κάποιοι έχετε άλλης φύσης θέματα που δεν διαχειρίζεστε όπως θα έπρεπε. Όποιος δεν μπορει να προσαρμοστεί σε πλανήτη που έχει και άλλες μορφές ζωής έχει και την επιλογή του Άρη πλέον.
    Με αγάπη
    Ου λύκους ου γκαβός.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.