Σε συνεχεία των επαφών με εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κόμματων της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022 η Ένωσης μας συναντήθηκε με την βουλευτή Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ, κα. Καλλιόπη Βέττα.

Εκ μέρους της Ενώσεως μας παραβρέθηκαν ο πρόεδρος Παπαδημητρίου Λάζαρος και ο Γενικός Γραμματέας Βότσης Σιδέρης.

Κατά τη συζήτηση που έγινε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, αναπτύχθηκαν τα κυριότερα θέματα που απασχολούν τους εν ενεργεία στρατιωτικούς που υπηρετούν στην Περιφερική Ενότητα Κοζάνης , τα οποία η αντιπροσωπεία μας κατέθεσε και σε υπόμνημα, ζητώντας από τον κα. Βουλευτή την έμπρακτη συνδρομή της στην επίλυσή τους. Το υπόμνημα περιλάμβανε τα εξής :

1)  Εφαρμογή του 40ωρου ωραρίου εργασίας. 

2) Αποζημίωση για τη νυχτερινή απασχόληση σε όλα στα στελέχη.

               3)   Αμετάθετο με την συμπλήρωση 30 ετών υπηρεσίας.

              4)  Αναγνώριση Μάχιμης πενταετίας:  Η μάχιμη πενταετία για όλους τους συναδέλφους ανεξαρτήτως γεωγραφικού προσδιορισμού εφόσον εργάζονται στα καθήκοντα της ειδικότητας τους.

5) Αναγνώριση τριετίας του Ν.3865/2010, με ποσοστό 6,67%.

              6)  Ημερησία αποζημίωση: Άμεση εξίσωση της ημερήσιας αποζημίωσης με αυτή των υπολοίπων εργαζομένων στο Δημόσιο.

              7)  Αναπροσαρμογή ορίου ηλικίας αποστρατεία ΕΠ.ΟΠ. Η Πολιτική  και Στρατιωτική Ηγεσία μας οφείλει  να  δώσει  λύσεις  στο  συγκεκριμένο  ζήτημα, όσο και το Υπουργείο Εργασίας και να εφαρμόσουν τους εκάστοτε συνταξιοδοτικούς νόμους που διέπουν τους στρατιωτικούς, προς αποφυγή της μειωμένης συντάξεως ή και ακόμη μη καταβολής αυτής, λόγω καταλήψεως του ηλικιακού ορίου.

8) Αναπροσαρμογή Β’ κλιμακίου μισθοδοσίας στους ΕΜΘ.

              9) Υγειονομική Περίθαλψη Στελεχών: Ετήσιες υγειονομικές εξετάσεις στελεχών και ιατρικές εξετάσεις να πραγματοποιούνται στα κρατικά νοσοκομεία της περιοχής. Συμβεβλημένοι ιατροί και για τους άμεσα ασφαλιζόμενους.

            10)  Στρατιωτικά ακίνητα: Δίκαιη επιλογή με γνώμονα τα Ε1-Ε9 και εισοδηματικά κριτήρια για την είσοδο σε αυτά.   

11) Αποστρατευτικός βαθμός Ε.Υ Στελεχών προερχόμενων από ΑΣΣΥ.

12) Εκπαίδευση στα βασικά σχολεία εκπαιδεύσεως με την μορφή ΔΙ.ΜΑ (Διαδικτυακή μάθηση) για τα στελέχη που επιμελούνται άτομα με αναπηρία.

          Η κα. Καλλιόπη Βέττα έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον στα προβλήματα των Στρατιωτικών της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης και γνώρισε στην αντιπροσωπεία μας, ότι η ίδια θα συνδράμει προς την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων του προσωπικού των ΕΔ, μέσα από επίσημες διαδικασίες, στο πλαίσιο των οποίων αναγνώρισε ότι η ανάδειξη των προβλημάτων από την Ένωσή μας είναι ιδιαίτερα σημαντική.

          Στο τέλος της συνάντησης, αφού η αντιπροσωπεία μας ευχαρίστησε την κα. Καλλιόπη Βέττα, για την πρώτη αυτή συνάντηση, υπήρξε η αμοιβαία δέσμευση για εντατικοποίηση της επικοινωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές με γνώμονα τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης  και εργασίας των εν ενεργεία στρατιωτικών της Ενώσεως μας.

Στην συνάντηση τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που αφορούν τον Covid-19.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Ο Γεν. Γραμματέας

Λάζαρος Παπαδημητρίου

Σιδέρης Βότσης