kozan.gr: Πρόβλημα στατικότητας στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Δρεπάνου – Τι αναφέρει το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο

20 Ιανουαρίου 2022
10:59

Ένα ακόμη σοβαρό θέμα φέρνει στη δημοσιότητα το kozan.gr καθώς όπως αποδεικνύεται τόσο από το παρακάτω κείμενο του εκκλησιαστικού συμβουλίου του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Δρεπάνου, που παρουσιάζουμε κατ’ αποκλειστικότητα, όσο κι από το δικό μας ρεπορτάζ, μετά από επικοινωνία με μηχανικούς, προκύπτει σοβαρό πρόβλημα στατικότητας στο εν λόγω ναό με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ακολουθεί το κείμενο του εκκλησιαστικού συμβουλίου του ναού:

“Το τελευταίο χρονικό διάστημα όπως είναι γνωστό σε όλους προέκυψε ένα σοβαρότατο πρόβλημα στατικότητας του Ιερού Ναού μας. Ειδικότερα εδώ και ενάμιση μήνα περίπου παρατηρήθηκαν στην νοτιοανατολική πλευρά του Ναού ρηγματώσεις στα φέροντα στοιχεία καθώς και στο δάπεδο του Ναού. Από την πρώτη στιγμή και με την βοήθεια Μηχανικών διαπιστώθηκε ότι η πιθανή αιτία του φαινομένου αυτού είναι η καθίζηση – ολίσθηση του εδάφους στην νοτιοανατολική πλευρά του Ναού.

Για να αντιμετωπισθεί όμως το μέγεθος του προβλήματος και να αντιμετωπισθεί το φαινόμενο πρέπει να γίνουν οι εξής ενέργειες:

1. Γεωλογική μελέτη (γεωτρήσεις – καρότα) η οποία θα δείξει την διαστρωμάτωση του εδάφους κ.λ.π. και

2. Στατική μελέτη η οποία θα υποδείξει τις απαραίτητες ενέργειες υποστύλωσης του εδάφους που πρέπει να γίνουν για να σταματήσει το φαινόμενο της καθίζησης – ολίσθησης.

Οι μελέτες αυτές καθώς και η κατασκευή των υποστυλώσεων όπως και οποιαδήποτε άλλη εργασίας κριθεί αναγκαία, θα απαιτήσουν μεγάλο χρηματικό ποσό. Ποσό στο οποίο η Εκκλησία μας μπορεί να ανταποκριθεί σε έναν βαθμό. Είναι αναγκαία για το λόγο αυτό η οικονομική συνδρομή του ποιμνίου με την καθολική συμμετοχή όλων μας (ανάλογα με την δυνατότητα του καθενός) και πιστεύουμε με την βοήθεια της Αγίας Τριάδας και την βοήθεια όλων όλων υμών θα καταφέρουμε να συλλέξουμε ένα σεβαστό ποσό ώστε να ολοκληρώσουμε τις εργασίες αυτές.

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο”

4 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.