kozan.gr: Στον απολογισμό των πεπραγμένων της ως πρώην Αντιδήμαρχος Παιδείας, Εθελοντισμού και Κοινωνικής Μέριμνας, του Δήμου Εορδαίας, προχώρησε, σήμερα Παρασκευή 21/1, η κα. Ρούλα Σεβαστού (Βίντεο)

21 Ιανουαρίου 2022
11:01

Στον απολογισμό των πεπραγμένων της ως πρώην Αντιδήμαρχος Παιδείας, Εθελοντισμού και Κοινωνικής Μέριμνας, του Δήμου Εορδαίας, προχώρησε, σήμερα Παρασκευή 21/1, η κα. Ρούλα Σεβαστού. Όπως ανέφερε, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου:

“Η ανάληψη των καθηκόντων μου ως αντιδήμαρχος Παιδείας, Εθελοντισμού και Κοινωνικής Μέριμνας αποτέλεσε μια βαρύτατη ευθύνη για μένα καθώς αφορά ένα νευραλγικό τομέα του Δήμου μας που συγκλίνουν δυο εξαιρετικά απαιτητικές δυναμικές: η εκπαίδευση και η κοινωνική πρόνοια. Η μακροχρόνια οικονομική κρίση καθώς και η παρατεταμένη περίοδος της πανδημίας  δημιούργησαν επιπλέον δυσχέρειες που η τοπική αυτοδιοίκηση κλήθηκε και καλείται ακόμη να αντιμετωπίσει. Ξεκίνησα λοιπόν την προσπάθειά μου δίνοντας μία υπόσχεση πρώτα στον ίδιο μου τον εαυτό… Μέσα από το έργο μου να είμαι χρήσιμη και αποτελεσματική και να εργαστώ με σύνεση, με αποφασιστικότητα και με μεράκι προς όφελος των πολιτών και του τόπου μας.

  1. ΠΑΙΔΕΙΑ

Η προστασία όλης της σχολικής κοινότητας καθώς και η άρτια λειτουργία των σχολείων αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες του Δήμου Εορδαίας. Ο τομέας της Παιδείας σε συνεργασία με τις Τεχνικές Υπηρεσίες, τα συνεργεία καθαριότητας και πρασίνου και τις Σχολικές Επιτροπές στόχευσε στη συνεχή βελτίωση των σχολικών κτιριακών υποδομών και τον καλλωπισμό του περιβάλλοντα χώρου προκειμένου να εξασφαλίσει ένα ασφαλές και ποιοτικό περιβάλλον εκπαίδευσης για τους μαθητές όλων των βαθμίδων του Δήμου. Επιπλέον έμφαση δόθηκε στην εξασφάλιση μέτρων πυρασφάλειας και προσβασιμότητας ΑΜΕΑ.

Στην διάρκεια της πρωτόγνωρης για τα διεθνή δεδομένα πανδημίας COVID-19 καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να εξασφαλιστεί η αυστηρή τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου λειτουργίας σχολικών μονάδων όπως αυτό υπαγορεύτηκε από το Υπουργείο Παιδείας. Υλοποιήθηκαν σε συνέργεια με τους αρμόδιους παράγοντες ειδικές απολυμάνσεις, διανομή ειδών καθαρισμού, αντισηπτικών, μασκών και όλων των υλικών που διατέθηκαν από το υπουργείο. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον κατάλληλο προγραμματισμό του καθαρισμού (καθαρίστριες) ώστε να πληροί τις αυστηρές προδιαγραφές που τέθηκαν από το Δήμο Εορδαίας.

Από την πρώτη στιγμή δόθηκε έμφαση:

  • Ιδιοκτησιακό καθεστώς σχολικών μονάδων

Η επίλυση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των σχολικών μονάδων του Δήμου και πιο συγκεκριμένα, η μεταβίβαση των τίτλων ιδιοκτησίας των ακινήτων στο Δήμο όπως προβλέπεται από τον κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (Ν3463/2006), αποτέλεσε ένα απαιτητικό αλλά βασικό εγχείρημα καθώς η ρύθμισή του θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική και δημιουργεί νέα δεδομένα. Δίνεται η δυνατότητα χρηματοδότησης από τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της νέας προγραμματικής περιόδου με στόχο τη βελτιστοποίηση των υποδομών.

Μετά από κατάλληλες ενέργειες έχουν εκδοθεί μέσω της Πολεοδομικής υπηρεσίας συνολικά 48 διαπιστωτικές αποφάσεις. Συγκεκριμένα, η Πτολεμαΐδα διαθέτει 19 Νηπιαγωγεία, 12 Δημοτικά σχολεία 6 Γυμνάσια, 6 Λύκεια και 1 Ειδικό Σχολείο για τα οποία εκδόθηκαν 21 διαπιστωτικές αποφάσεις. Από τα παραπάνω σχολεία, τα 10 φαίνονται ήδη στο Κτηματολόγιο στην κυριότητα του Δήμου, 2 έχουν τίτλο κτηματικής Ομάδας ο οποίος πρέπει να μεταγραφεί, και 2 σχολικές μονάδες βρίσκονται στην πράξη εφαρμογής. Για τα νηπιαγωγεία που είναι ενοικιαζόμενα ή συστεγάζονται ή βρίσκονται στο ίδιο οικόπεδο με κάποιο δημοτικό, δεν χρειάζεται να εκδοθούν επιπλέον διαπιστωτικές πράξεις.

27 διαπιστωτικές πράξεις επίσης έχουν εκδοθεί για όλα τα σχολεία των κοινοτήτων συμπεριλαμβανομένου και του ΕΕΕΚ Πενταβρύσου. Από αυτά τα 18 έχουν μεταγραφεί στο κτηματολόγιο και έτσι συνολικά μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταγραφής 29 σχολικών μονάδων. Για τις υπόλοιπες έχουν τελειώσει οι διαδικασίες, εκκρεμούν οι μεταγραφές.

  • Θεσμοθέτηση Ανοικτών ετήσιων συναντήσεων με τις διευθύνσεις των σχολικών μονάδων

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου και σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών έργων και Προγραμματισμού καθώς και τον Πρόεδρο των Σχολικών Επιτροπών, καθιερώθηκε ο θεσμός των Ανοικτών συναντήσεων με τις διευθύνσεις των σχολικών μονάδων. Λαμβάνουν χώρα στην έναρξη και στο τέλος του ακαδημαϊκού έτους, με στόχο την επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν σε οργανωτικό και λειτουργικό επίπεδο και αφορούν την εύρυθμη λειτουργία τους.

  • Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

Πραγματοποιήθηκαν δράσεις ευαισθητοποίησης των μαθητών του 6ου , 11ου και 12ου Δημοτικού σχολείου Πτολεμαΐδας με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων. Προβλήθηκαν ειδικά βίντεο, διανεμήθηκαν φυλλάδια και οι μαθητές κλήθηκαν να αποτυπώσουν δημιουργικά τις σκέψεις τους για την ημέρα.

  • Πρόσκληση και ενθάρρυνση συμμετοχής του μαθητικού πληθυσμού στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου «Νιφάδα… τι Πτολεμαΐδες;» και δράσεις στο πλαίσιο των εκδηλώσεων

  1. Μέσω της διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ.Μ Κοζάνης δόθηκε η δυνατότητα στους μαθητές των Λυκείων της πόλης να συμμετέχουν ως εθελοντές- οικοδεσπότες στη ειδική ομάδα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας των επισκεπτών.

Δόθηκε επίσης η δυνατότητα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν δημιουργικά στις εκδηλώσεις δημιουργώντας το δικό τους θεατρικό, αφήγηση, εικονογράφηση, χορευτικό ή τραγούδι με θέμα «Τα παιδιά υποδέχονται τη Νιφάδα». Συμμετείχαν 7 Δημοτικά της πόλης.

  1. Συμμετοχή όλων των μονάδων της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της πόλης στη δράση «Δέντρο των ευχών για τα παιδιά του «Make a wish» που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της εθελοντικής ομάδας Ανδρόνικος και του Make a wish.

  2. Επιμέλεια ειδικής κατασκευής «Σπιτάκι Αι-Βασίλη» και «Σπιτάκι Καλλιτεχνικής δράσης» για το μαθητικό κοινό της πόλης.

  3. Συγκέντρωση ειδών ρουχισμού και παιδικών παιχνιδιών σε συνεργασία με το Ραδιοφωνικό Σταθμό VIVA FM.

  • Ενημέρωση και ενθάρρυνση συμμετοχής σε προγράμματα Ανάπτυξης Αγωγής Υγείας και Πρόληψης του Υπουργείου Υγείας

Ενημέρωση και ενθάρρυνση για συμμετοχή μαθητών των λυκείων της πόλης στο πρόγραμμα «Τεχνικές χαλάρωσης για την πρόληψη και τον έλεγχο του στρες» από το τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Δ/σης Δημόσιας Υγείας της ΠΔΜ.

  • Αποκατάσταση και επαναλειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής

Έπειτα από πολλές προσπάθειες και αναβολές λόγω πανδημίας αξιοποιήσαμε μετά από πολλά χρόνια που δεν λειτούργησε μία υποδομή του Δήμου που στοχεύει κυρίως στην απόκτηση κυκλοφοριακής αγωγής και συνείδησης. Για την επίτευξη του στόχου αυτού θέλω να ευχαριστήσω τον αντιδήμαρχο καθαριότητας και πρασίνου κ. Κεσκερίδη Χρήστο, τον αντιδήμαρχο τεχνικών έργων κ. Φουρκιώτη Νικόλαο, τους εικαστικούς της πόλης μας και τον Διευθυντή του Λιγνιτικού κέντρου Δυτικής Μακεδονίας κ. Νίκου Αντώνιο που βοήθησε για την προμήθεια υλικών από τη ΔΕΗ ΑΕ.

Στο σύντομο διάστημα λειτουργίας του λόγω των περιοριστικών μέτρων, το πάρκο επισκέφθηκαν 28 τάξεις Δημοτικών σχολείων οι μαθητές των οποίων παρακολούθησαν βιωματικά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα από πιστοποιημένο στέλεχος της Δημοτικής Αστυνομίας, την κ. Βασιλική Μπαντελά την οποία ευχαριστώ θερμά για την άψογη συνεργασία.

  • Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ

Στο πλαίσιο της Παγκόσμια Ημέρας ΑΜΕΑ υλοποιήθηκε εκδήλωση με παιχνίδια και καλλιτεχνικές δραστηριότητες με τη συμμετοχή των μαθητών του Ειδικού Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Γυμνασίου –Λυκείου καθώς και του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Πενταβρύσου και του Ειδικού Εργαστηρίου.

  • Ενημερωτική Εκδήλωση για τον Εορτασμό των Τριών Ιεραρχών

Σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας υλοποιήθηκε εκπαιδευτική ομιλία της κας Βασιλείου Ελένης Διευθύντριας 5ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας με τίτλο «οι τρεις Ιεράρχες ως πρότυπα των νέων». Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά, το Μουσικό Γυμνάσιο, πραγματοποιήθηκε κοπή βασιλόπιτας και στον τυχερό που κέρδισε το φλουρί αποδόθηκε αναμνηστικό δώρο.

  • Υλοποίηση Διαγωνισμού «Προγραμματισμός στο σπίτι – Programming@home»

Ο Δήμος Εορδαίας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης και το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας διοργάνωσε τον διαγωνισμού «Προγραμματισμός στο σπίτι – Programming@home» .

Στην ολοκλήρωση του προγράμματος αποδόθηκαν οι βεβαιώσεις συμμετοχής και ένα αναμνηστικό δώρο σε κάθε μαθητή.

  • Οργάνωση και υλοποίηση συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης στις σχολικές μονάδες της πόλης

Πρόσκληση στις σχολικές μονάδες του Δήμου για την υποστήριξη των σεισμοπλήκτων περιοχών της Ελασσόνας με την ευαισθητοποίηση των μαθητών και την συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης.

  • Δράση με αφορμή τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Παναγιώτη Πλακεντά και με αφορμή τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, 4300 τετράδια με περιεχόμενο ιστορικά στοιχεία της Επανάστασης και του οπλαρχηγού Ιωάννη Φαρμάκη διανεμήθηκαν στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου σε όλους τους μαθητές Δημοτικών και Γυμνασίων του Δήμου Εορδαίας καθώς και 50 αφίσες (σε μουσαμά) με αφιέρωμα στον ήρωα οπλαρχηγό Ιωάννη Φαρμάκη από την Βλάστη ο οποίος μεταξύ άλλων ήταν από τους πρωτεργάτες της έναρξης της Επανάστασης στη Μολδοβλαχία διανεμήθηκαν σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Εορδαίας.

Επίσης πραγματοποιήσαμε εκδήλωση με θέμα « Η Ελευθερία μέσα από τα μάτια των παιδιών» με τη συμμετοχή μαθητών δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων.

  • Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις 2021- “Τα Ευχόδεντρα”

Ο Δήμος Εορδαίας στήριξε την προσπάθεια του Make a Wish και της εθελοντικής ομάδας Ανδρόνικος. Με πρωταγωνιστές τους μαθητές/τριες ντύσαμε τα 24 έλατα που πρόσφερε ο Δήμος σε όλα τα δημοτικά σχολεία της πόλης και των κοινοτήτων με ευχές και με στολίδια για όλα τα παιδιά ΗΡΩΕΣ, για όλα τα παιδιά που νοσούν από σοβαρές ασθένειες.

Σκοπός μας να μεταλαμπαδεύσουμε στη νέα γενιά το μήνυμα της προσφοράς, της αλληλεγγύης και της αγάπης για το συνάνθρωπο και το περιβάλλον.

Στόχος μας κάθε δημοτικό σχολείο να αποκτήσει το δικό του Δέντρο των Ευχών και όλοι μαζί να σκορπίσουμε αγάπη και χαμόγελα.

  • Οργάνωση και λειτουργία του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου.

Με στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και τη δημιουργία εξωστρέφειας των επιχειρήσεων αλλά και με έντονο το ενδιαφέρον των πολιτών:

Υλοποιήθηκαν οκτώ (8) εκπαιδευτικά προγράμματα με τη συμμετοχή 102 εκπαιδευομένων σε θεμελιώδεις τομείς επικαιροποίησης δεξιοτήτων και γνώσεων όπως ξένες γλώσσες και τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, συνολικής διάρκειας 275 ωρών.

Σε εξέλιξη είναι πέντε (5) τμήματα ακόμη με τη συμμετοχή 80 εκπαιδευομένων, συνολικής διάρκειας 175 ωρών.

2.ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ

Ανακαλύπτοντας το χώρο αυτό νιώθεις ΤΟΣΟ λίγος μέσα στα πολλά που έχεις καθώς έρχεσαι αντιμέτωπος με τον ανθρώπινο πόνο.

Η Κοινωνική Μέριμνα αποτελεί την προμετωπίδα της Δημοτικής Αρχής. Στόχος μας από την πρώτη στιγμή, να θέσουμε υπό προστασία κάθε συμπολίτη μας που ανήκει σε κάποια ευάλωτη κοινωνική ομάδα, κάθε συμπολίτη μας που βρίσκεται σε κρίση λόγω εκτάκτων συνθηκών. Προς αυτόν το στόχο, ο τομέας Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου ενεργοποίησε όλες τις  κοινωνικές δυνάµεις της κοινότητας στην κατεύθυνση της συµµετοχής και επίλυσης τοπικών προβληµάτων,  αναβαθµίζοντας ουσιαστικά τη δηµοκρατική διαδικασία και συµβάλλοντας καθοριστικά στην βελτίωση της ζωής όλων των πολιτών και κυρίως αυτών που βρίσκονται σε ανάγκη.

Προς το στόχο αυτό πραγματοποιήθηκαν:

  • Υλοποίηση Προγράμματος επανασύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος σε δημότες με χαμηλά εισοδήματα

Συμμετοχή στην επιτροπή συλλογής και αξιολόγησης αιτήσεων δημοτών των οποίων η κύρια κατοικία έχει αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας με σκοπό την επανασύνδεση και την καταβολή εφάπαξ ειδικού βοηθήματος εφόσον πληρούνται χαμηλά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Συνολικά υποβλήθηκαν πέντε (5) αιτήσεις εκ των οποίων ικανοποιήθηκαν οι δύο (2) ενώ τρεις (3) απορρίφθηκαν λόγω έλλειψης κριτηρίων.

  • Πρόγραμμα έκπτωσης από το κόστος τηλεθέρμανσης σε δημότες που ανήκουν σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες.

Συλλογή και αξιολόγηση αιτήσεων δημοτών με χαμηλά εισοδήματα ή δημοτών που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες για έκπτωση στο κόστος της τηλεθέρμανσης. Για διάστημα δύο διαχειριστικών περιόδων συνολικά υποβλήθηκαν 459 αιτήσεις εκ των οποίων ικανοποιήθηκαν οι 237 με απόφαση της επιτροπής αξιολόγησης.

  • Πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας ΤΕΒΑ

Κατά την περίοδο αναφοράς πραγματοποιήθηκαν οκτώ (11) διανομές επισιτιστικής βοήθειας. Πιο συγκεκριμένα :

2020

Ιανουάριος 28/1/2020, δικαιούχοι 537

Μάρτιος 4/3/2020, δικαιούχοι 524

Μάιος 22 &22/5/2020, δικαιούχοι 554

Ιούλιος 28/07/2020, δικαιούχοι 558

Σεπτέμβριος 29&30/09/2020, δικαιούχοι 531

Νοέμβριος 25&26/11/20220, δικαιούχοι 577

2021

Μάρτιος 29&30/03/2021, δικαιούχοι 652

Απρίλιος 26&27/4/2021, δικαιούχοι 662

Σεπτέμβριος, δικαιούχοι 607

Νοέμβριος, δικαιούχοι 671

Δεκέμβριος 13&14/12/2021, δικαιούχοι 610

Σε 76 μαθητές επίσης πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης διανεμήθηκαν σχολικές τσάντες και εξοπλισμός.

  • Διανομή επισιτιστικής βοήθειας –Δωρεά Κοινωφελούς Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε διανομή βασικών επισιτιστικών αγαθών σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που έχουν πληγεί από τις οικονομικές συνέπειες του κορωνοϊού COVID-19 μέσω δωρεάς του Κοινωφελούς Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος συνολικού ποσού 4390,77 ευρώ. Ωφελήθηκαν συνολικά 238 νοικοκυριά εκ των οποίων 88 ήταν μονογονεϊκές οικογένειες, οικογένειες με ανήλικα τέκνα, ηλικιωμένοι καθώς και ευάλωτα νοικοκυριά που κατοικούν εκτός του αστικού ιστού.

  • Διανομή επισιτιστικής βοήθειας –Δωρεά «ΑΦΟΙ Ι.ΧΡΗΣΤΙΔΗ ΑΕΕ».

Μετά από γόνιμη συζήτηση εξασφαλίστηκε μια μεγάλη δωρεά από τον όμιλο «ΑΦΟΙ Ι.ΧΡΗΣΤΙΔΗ ΑΕΕ». Σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε μια μεγάλης κλίμακας διανομή βασικών επισιτιστικών αγαθών που αξιοποίησε τη Δωρεά του συμπολίτη μας τηρώντας αυστηρά κάθε αρχή διαφάνειας και εμπιστευτικότητας. Διανεμήθηκαν 16 περίπου τόνοι δωρεάς ειδών βασικής επισιτιστικής συνδρομής, ενόψει των εορταστικών ημερών των Χριστουγέννων σε περίπου 1000 οικονομικά αδύναμα και κοινωνικά αποκλεισμένα νοικοκυριά του Δήμου Εορδαίας. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην πρόσβαση σε αυτή τη διανομή των νοικοκυριών που κατοικούν εκτός του αστικού ιστού μέσω των προέδρων των κοινοτήτων.

  • Διανομή διατακτικών αγοράς αγαθών πρώτης ανάγκης – ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Είμαστε οικογένεια- COVID-19» υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Μπορούμε Saving FoodSaving Lives» για την διανομή διατακτικών αγοράς αγαθών πρώτης ανάγκης σε κατάστημα υπεραγοράς (supermarket). Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας έγιναν έλεγχοι διαπίστωσης πλήρωσης των κριτηρίων των δικαιούχων και διαπεραιώθηκε η διανομή των διατακτικών σύμφωνα με τους όρους εμπιστευτικότητας του προγράμματος. Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα υλοποιήθηκε κατά τους μήνες Σεπτέμβριο – Δεκέμβριο 2020 και παραδόθηκαν 44 διατακτικές συνολικής αξίας 5192,00 ευρώ (11 ωφελούμενοι μηνιαίως με διατακτικές αξίας 118 ευρώ).

  • Δράση «Μαζεύουμε τρόφιμα … μοιράζουμε αγάπη» Πάσχα 2020

Διοργάνωση εκστρατείας συγκέντρωσης τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης με στόχο την ενίσχυση νοικοκυριών του Δήμου που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες σε συνεργασία με την εθελοντική διαδικτυακή ομάδα «Γυναίκες της Πτολεμαΐδας». Τα είδη που συγκεντρώθηκαν διαμοιράστηκαν με ευθύνη του τομέα Κοινωνικής Μέριμνας τηρώντας όλες τις προϋποθέσεις διακριτικότητας και σεβασμού, σε νοικοκυριά σε ανάγκη. Στη δράση ανταποκρίθηκαν πλήθος πολιτών καθώς και επαγγελματιών της περιοχής.

  • Δράση «Μαζεύουμε τρόφιμα … μοιράζουμε αγάπη» Πάσχα 2021

Διανομή δεμάτων αλληλεγγύης με βασικά είδη διατροφής και πρώτης ανάγκης ενόψει των άγιων ημερών του Πάσχα μέσω του Τοπικού Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Εορδαία Εμείς» σε 470 περίπου νοικοκυριά που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες στο πλαίσιο πρωτοβουλίας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής αξιοποιώντας τη δωρεά της εταιρείας SOLERGON AE και άλλων τοπικών επιχειρήσεων και ίδια κεφάλαια του Δήμου. Δικαιούχοι των συγκεκριμένων δεμάτων ήταν μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες, ηλικιωμένοι μοναχικοί άνθρωποι, οικογένειες που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας και δεν καλύπτονται από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ, έχουν όμως ανάγκη στήριξης όπως προκύπτει από τα στοιχεία των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου.

  • Δωρεά βρεφικού γάλακτος – Διατακτικές

Πραγματοποιήθηκε ειδική διανομή βρεφικού γάλακτος πρώτης και δεύτερης ηλικίας σε οικονομικά αδύναμες οικογένειες, δωρεά από το κατάστημα Super Market ΜΑΣΟΥΤΗΣ.

Παραδόθηκαν με τις υποδείξεις των Κοινωνικών Επιστημών του Δήμου δεκατέσσερις διατακτικές συνολικής αξίας 700,00 ευρώ, υποστήριξη από το Super Market ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ

  • Δωρεάν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις σε παιδιά του Δήμου Εορδαίας

Πραγματοποιήθηκε δράση προληπτικής ιατρικής και προαγωγής υγείας σε συνεργασία με το Κινητό Πολυιατρείο «Ιπποκράτης» από το Χαμόγελου του Παιδιού, με το Πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας του ΟΠΑΠ και την αρωγή της εθελοντικής ομάδας Ανδρόνικος. Το εγχείρημα υποστήριξαν επιστημονικά εθελοντές ιατροί και οδοντίατροι του Συλλόγου της περιοχής. Σε διάστημα πέντε ημερών πραγματοποιήθηκαν 355 προληπτικές εξετάσεις (παιδιατρική, οφθαλμολογική, ΟΡΛ και οδοντιατρική) σε 141 παιδιά και εφήβους του Δήμου μας.

  • Μετεγκατάσταση Κέντρου Κοινότητας και Τμήματος Κοινωνικής Πρόνοιας

Η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους ευάλωτους κοινωνικά πολίτες του Δήμου με την ταυτόχρονη διασφάλιση της διακριτικότητας και των προσωπικών δεδομένων που απαιτείται, κατέστησαν αδήριτη την ανάγκη μετεγκατάστασης του Κέντρου Κοινότητας και του Τμήματος Κοινωνικής Πρόνοιας. Πραγματοποιήθηκε ενδελεχής μελέτη των προδιαγραφών που τίθενται τόσο από την Διαχειριστική Αρχή όσο και από την αντίστοιχη νομοθεσία και δρομολογήθηκε η εξεύρεση κατάλληλου χώρου και η πιστοποίηση του σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Με τις ουσιαστικές παρεμβάσεις των εκπρόσωπων ΑΜΕΑ, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα δοθεί σε λειτουργία ο νέος χώρος που όχι μόνο πληροί τις προδιαγραφές της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και εξασφαλίζει ποιοτικές υπηρεσίες στους δημότες που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες αλλά δίνει και απόλυτη προσβασιμότητα στους ΑΜΕΑ συμπολίτες μας.

Ο συγκεκριμένος χώρος έχει λάβει την έγκριση της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑμεΑ και θα είναι το πρώτο κτίριο στο Δήμο Εορδαίας που θα πιστοποιηθεί για τη φιλικότητά του στα άτομα με αναπηρία μόλις εκκινήσει η πλατφόρμα του Τεχνικού Επιμελητηρίου.

  • Κέντρο Κοινότητας

Εποπτεία και έλεγχος του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Εορδαίας. Το Κέντρο Κοινότητας υπάγεται διοικητικά, οικονομικά και θεσμικά στο Δήμο Εορδαίας και ανήκει οργανωτικά στην Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου και με την οποία βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πληθυσμού. Παρέχεται ένα ευρύ φάσμα κοινωνικών και άλλων υπηρεσιών που αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου όλων των πολιτών του Δήμου, με εξατομικευμένη και ολιστική προσέγγιση των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων.

Το Κέντρο Κοινότητας εξυπηρετεί συνολικά 2500 πολίτες ανάμεσα στους οποίους είναι μονογονεϊκές οικογένειες, Ρομά, άνθρωποι που δικαιούνται το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΚΕΑ), το επίδομα στέγασης, το επίδομα υπερηλίκων, τα προνοιακά – αναπηρικά επιδόματα και το επίδομα γέννησης. Κατά το διάστημα Σεπτέμβριος 2019 έως 31 Δεκεμβρίου 2021 διεκπεραιώθηκαν 953 νέα επιδόματα και προσφέρθηκαν 132 ψυχοκοινωνικές υπηρεσίες σε 1500 πολίτες που ανήκουν σε μία τουλάχιστον ευάλωτη κοινωνική ομάδα.

Και παρά το γεγονός ότι η κοινωνία του Δήμου Εορδαίας είναι σχετικά περιορισμένη πληθυσμιακά σε σχέση με άλλους Δήμους παρατηρείται μία αύξηση στις εισαγγελικές εντολές οι οποίες σχετίζονται με παραμέληση και κακοποίηση ανηλίκων καθώς η οικονομική δυσχέρεια πολλές φορές οδηγεί σε ανάρμοστες συμπεριφορές.

  • Αποτύπωση και χαρτογράφηση τοπικών αναγκών σε θέματα κοινωνικής προστασίας, πρόνοιας και αλληλεγγύης

Πραγματοποιείται συνεχής καταγραφή πολιτών που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες προκειμένου ο δήμος να εξασφαλίσει μια ακριβή χαρτογράφηση των κοινωνικών αναγκών των δημοτών. Τα δεδομένα μεταβιβάζονται σε τακτική βάση στο Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης και Συνοχής.

  • Ενέργειες και δράσεις που αφορούν την ευαίσθητη κοινωνική ομάδα ΡΟΜΑ

Ενέργειες

Οι Ρομά αποτελούν σημαντικό κομμάτι του Δήμου μας βιώνοντας συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού, βιοπορισμού και μία σειρά πολλών άλλων προβλημάτων.

Κατανοώντας τις ιδιαίτερες κοινωνικοοικονομικές τους ανάγκες και μέσω ενός καθαρού διαύλου επικοινωνίας ιδιαίτερα καθόλη τη διάρκεια της τήρησης των περιοριστικών μέτρων προβήκαμε σε μία σειρά ενεργειών με γνώμονα την άμβλυνση των δυσχερειών που αντιμετωπίζουν.

Συγκεκριμένα:

Μέσω του Κέντρου Κοινότητας παρασχέθηκαν σε τακτική βάση συμβουλευτικές και υποστηρικτικές υπηρεσίες όπως βοήθεια για τη διευκόλυνση στην πρόσβαση για τη ρύθμιση προνοιακών αιτημάτων, δικαστικών, αστικοδηµοτικών και νοµικών εκκρεµοτήτων και επιπλέον, πληροφόρηση και σύνδεση µε διάφορες αρµόδιες υπηρεσίες.

Επίσης, καταγράφηκαν και διαχειρίστηκαν περιστατικά όπως η εξυπηρέτηση κοινωνικών, οικονοµικών κ.α. αιτηµάτων µε έµφαση στα ειδικά προβλήματα του πληθυσμού. Παρασχέθηκε συμβουλευτική και επαγγελματική υποστήριξη καθώς διευκόλυνση και ενίσχυση για την τακτική φοίτηση μαθητών και ενηλίκων ΡΟΜΑ στην υποχρεωτική εκπαίδευση. Τέλος, έγινε προσπάθεια να δημιουργηθεί µία σχέση εμπιστοσύνης και ανοιχτής επικοινωνίας, διευκολύνοντας και ενδυναμώνοντας την επικοινωνία και της επαφές μεταξύ των ΡΟΜΑ της τοπικής κοινωνίας, και των δηµοσίων και δηµοτικών υπηρεσιών.

Στην προσπάθεια λήψης μέτρων πρόληψης και αποφυγής της διασποράς του COVID-19:

Πραγματοποιήθηκαν ενημερώσεις από τους Κοινωνικούς Επιστήμονες του Δήμου για τη χρήση μάσκας, αντισηπτικών, συχνό πλύσιμο χεριών, τήρηση αποστάσεων κ.α.

Διατέθηκαν θερμόμετρα για τη διευκόλυνση του προληπτικού ελέγχου της υγείας τους.

Παρασχέθηκαν υποστηρικτικές υπηρεσίες όπως συνταγογράφηση φαρμάκων, συνεργασία με γιατρούς και ψυχολόγους καθώς και διαμεσολάβηση με φορείς που άπτονται αντίστοιχων αιτημάτων.

Η ψυχοκοινωνική ενδυνάμωσή τους αποτελεί στόχο του Δήμου.

Σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας μέσα από διαβούλευση οριοθετήθηκε η ανάγκη στήριξής τους.

Υπήρξε ενημέρωση και παρότρυνση τόσο από τη Διαχειριστική Αρχή όσο και από το Δήμο για το εξειδικευμένο πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου και ένταξής τους στον ιστό της πόλης.

Πραγματοποιήθηκαν δύο (2) διανομές βασικών ειδών διατροφής, καθαριότητας και απολύμανσης καθώς και έντεκα (11) διανομές επισιτιστικής βοήθειας ΤΕΒΑ.

Δράσεις

Σε συνεργασία με τη Β’ ΤΟΜΥ Πτολεμαίδας πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τον εμβολιασμό της πληθυσμιακής ομάδας σύμφωνα με το Σχέδιο Προτεραιοποίησης, τη διαδικασία των ραντεβού καθώς και για τις επιπτώσεις της νόσου.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης προσκλήθηκαν ένας άντρας και μία γυναίκα Ρομά να στείλουν το δικό τους μήνυμα στη Ρομανί μέσω σποτ καλώντας τον πληθυσμό να εμβολιαστεί. Το μήνυμα πολλαπλό και η κίνηση στοχευόμενη καθώς πέρα από την υγεία θελήσαμε να δώσουμε έμφαση στην εξάλειψη των κοινωνικών διακρίσεων και στην ισότητα των δύο φύλων.

3.ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

Ο εθελοντισμός είναι κάτι αγνό και αμερόληπτο και έτσι πρέπει να τον λειτουργούμε γιατί αγνός και καλοπροαίρετος είναι ο σκοπός του.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποίθηκαν:

  • Ίδρυση Τοπικού Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Με την υπ. αριθμ. 158/2020 απόφαση Δ.Σ. ο Δήμος Εορδαίας μέσω του γραφείου Εφαρμογής κοινωνικών πολιτικών και προγραμμάτων κοινωνικής προστασίας, δημιούργησε το Τοπικό Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης με το διακριτικό τίτλο «Εορδαία Εμείς». Στόχος είναι το δίκτυο αυτό να αποτελέσει σημείο αναφοράς της προσφοράς, της βοήθειας, της αλληλεγγύης, του εθελοντισμού και λειτουργεί ως το μέσο που συντονίζει και οργανώνει όλες τις δυνάμεις προσφοράς του τόπου μας. Περιλαμβάνει μια σειρά δράσεων που αφορούν την κοινωνική αλληλεγγύη, το περιβάλλον, την πολιτική προστασία, την υγεία, την παιδεία, τον αθλητισμό και την πολιτιστική μας κληρονομιά αξιοποιώντας το ανθρώπινο κεφάλαιο, τους εθελοντές ανάλογα με την περίπτωση.

Στην ιστοσελίδα του Δήμου έχει ανακοινωθεί η πρόσκληση για καταγραφή των εθελοντών στο οργανωμένο Δίκτυο Εθελοντών του Δήμου Εορδαίας τα επίσημα μέλη του οποίου θα προμηθεύονται το μπλουζάκι και την κάρτα εθελοντή με το μότο του Δήμου.

Στο πλαίσιο αυτό έγιναν:

  • Σύμφωνο συνεργασίας ΤΔΚΑ «Εορδαία Εμείς» με τοπικές επιχειρήσεις

Υπογράφηκε σύμφωνο συνεργασίας του ΤΔΚΑ «Εορδαία Εμείς» με τοπικές επιχειρήσεις (σουπερ μάρκετ, επαγγελματικούς συλλόγους) για συνεργασία στα πλαίσια των δράσεων εθελοντισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης.

  • Συντονισμός και εποπτεία εθελοντών «Νιφάδα, τι Πτολεμαϊδες;»

Στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Εορδαίας και σε συνεργασία με την Υπεύθυνη εθελοντών πραγματοποιήθηκε η πρόσκληση καθώς και η εποπτεία των εθελοντών που συμμετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις.

  • Συλλογή και αποστολή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στους σεισμόπληκτους της Αλβανίας

Σε συνεργασία με την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας διοργανώθηκε συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμοπαθείς της Αλβανίας. Τα είδη που συγκεντρώθηκαν παραδόθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό που ανέλαβε την μεταφορά και παράδοσή τους στην Αλβανία.

  • Συλλογή και αποστολή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

Απευθύνθηκε πρόσκληση για συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε πολίτες, φορείς και σωματεία της πόλης. Τα είδη που συγκεντρώθηκαν παραδόθηκαν στους αρμοδίους εκπροσώπους των Δήμων Καρδίτσας και Μουζακίου.

  • Συλλογή και αποστολή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στους σεισμοπαθείς της Θεσσαλίας

Απευθύνθηκε πρόσκληση για συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε πολίτες, φορείς και σωματεία της πόλης. Τα είδη που συγκεντρώθηκαν παραδόθηκαν στους αρμοδίους εκπροσώπους των Δήμων Τυρνάβου και Ελασσόνας.

  • Δράση «Φέτος το Πάσχα, φτιάχνουμε λαμπάδες …»

Υλοποιήθηκε δράση κατά την οποία οι πολίτες διακόσμησαν πασχαλινές λαμπάδες που τους διατέθηκαν και προσφέρθηκαν στους ασθενείς του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας. Επιχειρηματίες της πόλης συνέδραμαν στη δράση προσφέροντας συμβολικά δώρα στους εργαζόμενους.

  • Δράση εθελοντικής αιμοδοσίας – Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη στις 14/6/2021 οργανώθηκε σε συνεργασία με το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και τη Σχολή Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, εθελοντική αιμοδοσία στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Εορδαίας.

Επίσης στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού, στις 02/12/2021 πραγματοποιήθηκε η 2η δράση εθελοντικής αιμοδοσίας και παράλληλα λήψη δείγματος μυελού των οστών σε συνεργασία με το Τμήμα αιμοδοσίας του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου και την εθελοντική ομάδα Ανδρόνικος.

  • COVID-19

Κατά την περίοδο της πανδημίας ο τομέας Κοινωνικής Πολιτικής κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια υποστήριξης και αρωγής στους δημότες τηρώντας αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Δόθηκε επίσης ειδική μέριμνα για την εξασφάλιση των κατάλληλων συνθηκών για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Στο πλαίσιο αυτό από την πρώτη στιγμή:

  • Δημιουργία τηλεφωνικής γραμμής εξυπηρέτησης πολιτών σε ανάγκη

Δημιουργήθηκε ειδική γραμμή εξυπηρέτησης πολιτών στους εξής τομείς:

  • Ιατροφαρμακευτική κάλυψη

Διεκπεραιώθηκαν συνταγογραφήσεις πολιτών και παραδόσεις ιατρικού υλικού και φαρμακευτικής αγωγές κατ΄οίκον. Πραγματοποιήθηκε μεταφορά πολιτών σε μονάδες υγείας καθώς και κατ΄οίκον παροχή υπηρεσιών υγείας.

  • Ψυχοκοινωνική υποστήριξη και ενδυνάμωση κατά την διάρκεια επιβολής των μέτρων κατά του συγχρωτισμού
  • Διοργάνωση εθελοντικού δικτύου πολιτών και υπηρεσιών για την υποστήριξη πολιτών σε ανάγκη
  • Αγορά και παράδοση κατ΄οίκον ειδών πρώτης ανάγκης
  • Πληροφόρηση και ενημέρωση
  • Δικτύωση και με άλλες δημόσιες υπηρεσίες

Μέσω της τηλεφωνικής γραμμής αρχικά γινόταν η συλλογή των αιτημάτων και κατόπιν η αξιολόγηση και η διεκπεραίωση τους. Συνολικά η γραμμή λειτουργούσε από τις 8 το πρωί ως τις 12 τα μεσάνυκτα και δέχτηκε περισσότερες από 500 κλήσεις.

  • Σχέδιο Δράσης Αστέγων

Καταρτίστηκε και υποβλήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γενική Διεύθυνση Κοινωνικής αλληλεγγύης, εξειδικευμένο σχέδιο δράσης σύμφωνα με τις ανάγκες του Δήμου που αφορούν έκτακτα μέτρα για την προστασία αστέγων και τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊού.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Στον επίλογο του απολογισμού μου, θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου…

  • Το Δήμαρχο Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά, για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου,

  • Το Δημοτικό Σύμβουλο Ιωάννη Καραβασίλη, για την ευκαιρία που μου έδωσε να μυηθώ στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,

  • Όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τους συναδέλφους Αντιδημάρχους, τους Ειδικούς Συμβούλους, το Γραφείο Τύπου, τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, για την άψογη συνεργασία,

  • Τις Διευθύνσεις και το προσωπικό του Δήμου και τέλος

  • Όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, τους επιχειρηματίες του τόπου μας, συλλόγους, φορείς, σωματεία, τους χορηγούς μας και κυρίως όλους εκείνους τους ανώνυμους εθελοντές πολίτες που με πίστη στο έργο μας και πλήρη ανιδιοτέλεια στηρίζουν κάθε προσπάθειά μας.

  • Όλους όσους με ανέχθηκαν… όλους όσους με δίδαξαν και ιδιαίτερα την οικογένειά μου.

Παραδίδω τη θέση μου ως Αντιδήμαρχος στον αξιόλογο συνάδελφο Δημήτριο Σπόντη με την ευχή να την τιμήσει και να επιτελέσει ένα πολύτιμο έργο για τους πολίτες και τον τόπο μας. Τα θερμά μου συγχαρητήρια επίσης σε όλους όσους ανέλαβαν ή συνεχίζουν σε θέσεις ευθύνης. Καλή δύναμη, γόνιμο και εποικοδομητικό έργο!

Εύχομαι και ελπίζω στη μέχρι τώρα πορεία της θητείας μου, παρά τις αντιξοότητες και τις απαιτήσεις που δημιούργησε η πανδημία, να διετέλεσα με συνέπεια και υπευθυνότητα το έργο μου μα πάνω από όλα με αξιοπρέπεια και σεβασμό στο πρόσωπο όλων σας.

Εκ μέσης καρδίας…ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΟΛΟΥΣ.”

18 σχόλια

  • Δεν μας ενδιαφέρει .
    Γιατί απολογείται η κυρία για ποιο έργο???
    Για το μηδέν στα σχολεία,για τα έτοιμα μασημενα στο χώρο του εθελοντισμού που έτρεχαν οι υπάλληλοι????
    Για μια ακόμη φορά
    Αποτυχημένη.
    Πόσο λύπη ποιααααααα

  • Αυτό δεν είναι έργο

    Έγραψε ένα σωρο τυπικές δράσεις ως ”εργο”

    Αυτή η κυρία, απέτυχε να δημιουργήσει ένα δίκτυο εθελοντών με ουσιαστική δραση.

    Η διανομή τροφίμων που μαζεύουν κατάστηματα και άλλοι φορείς, σε κάνει απλή διαχειριστρια και τίποτα παραπάνω.

    Και που είσαι, μην κάνεις όνειρα για τις επόμενες εκλογές. Από καθαρή σποντα λόγο εκλογικού νόμου βγήκε ο Καραβασίλης.

    Άντε στο χρονοντούλαπο κι εσύ.

  • Εθελοντισμός!
    Πολύ σοβαρή κουβέντα.Ο εθελοντής κάνει δράσεις αθόρυβα,βοηθάει με σκοπό ιερο,δεν διαφημίζεται,ούτε διαφημίζει την δράση του.Δεμ βγαίνει διαρκώς φωτογραφίες ,δεν γίνεται μάγκας στο πρόσωπο κάποιον που βοήθησε.Αρα εσύ απλά διακινησες προϊόντα που στα έδωσαν δεν έκανες και κάτι τόσο σπουδαίο.οσο αφορά τα σχολεία σε μας πουν οι αρμόδιοι τι έκανες κάποτε σου είχα ξαναγράψει τι σημαίνει εθελοντής εθελοντισμός δεν τα κατάφερες να μπεις στον ρόλο αυτό εύχομαι ο Σποντης να μην έχει την ίδια τύχη

  • κ Σεβαστού όλα όσα αναφέρατε σαν δικά σας έργα δεν ήταν δικά σας οι εθελοντές έτρεχαν οι εθελοντές βοηθούσαν εσείς μόνο φωτογραφίες και φρου φρου κι αρώματα μαζί με άλλους και άλλες συμβούλους να ομολογήσω όμως ότι έχετε φωτογενια είστε όμορφη καλύτερα πασαρέλα σας ταιριάζει παρά Δήμος

  • Φίλε ακριβώς το πέτυχες.
    Ανά γεια σου μα τόσο πληρωμένη διαφήμιση του εαυτού της αυτό που το πας.αποτυχημενος απολογισμός αποτυχία της εκάστοτε μηδέν έργο στα σχολεία άντε να μην ανοίξουν στόματα και γράφουν γιατί δεν θα ξέρει που θα κρυφτεί .

  • Επισήμανση
    Το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής δεν είναι στην δική σου αρμοδιότητα όποτε άκυρο τα σχολεία κλαίνε με αυτά που έγραψες οι δράσεις οι εθελοντικές έγιναν χάρη στους χορηγούς προς το όνομα του δημάρχου και έτρεχαν οι υπάλληλοι εσύ έβγαινες μόνο φωτογραφίες.

  • Συμφορά που ευτυχώς φεύγει και να μην ξαναέρθει κατά λάθος με νόμο ΣΥΡΙΖΑ διαφορετικά το σηναφι αυτό του Καραβασιλη ούτε θα είχε λόγοΕυτυχως άλλαξε ο νόμος και όλοι θα κριθούν εκ του αποτελέσματος.Η εν λόγω κυρία ας σκεφτεί καλά την επόμενη που θα απολογηθεί γιατί όλοι οι ενημερωμένοι πολίτες έχουν γνώση και μιλάω τους πολίτες με μυαλό όχι τους ψεκασμενους που την βολεύουν .

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.