kozan.gr: Παρά τις αρνητικές εισηγήσεις της υπηρεσίας για τρεις περιπτώσεις γνωμοδοτήσεων σε κατασκευή φωτοβολταϊκών, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Μ. Μαγγιρίδη εισηγήθηκε θετική γνωμοδότηση – Νέο “στραπάτσο” της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Κοζάνης, καθώς πολλοί σύμβουλοι από την παράταξη της Ενότητας “γύρισαν την πλάτη” στην εισήγηση του Αντιδημάρχου και γνωμοδότησαν αρνητικά

25 Ιανουαρίου 2022
06:29

 

Τέσσερα θέματα στην χθεσινή (24/1) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης περιελάμβαναν τις γνωμοδοτήσεις ή μη Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την κατασκευή και λειτουργία Φωτοβολταϊκών Σταθμών. Το αξιοσημείωτο ήταν ότι στις τρεις (3) πρώτες περιπτώσεις, που αναφέρονται αναλυτικά παρακάτω, η εισήγηση της υπηρεσίας του Δήμου Κοζάνης ήταν αρνητική, ωστόσο,  η εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Περιβάλλοντός, Μ. Μαγγιρίδη, ήταν θετική. Μόνο στην 4η περίπτωση υπήρχε απόλυτη ταύτιση υπηρεσίας και του Αντιδημάρχου εισηγητή, με αρνητική γνωμοδότηση και των δύο. Σε ό,τι αφορά τα τρία πρώτα θέματα, καταγράφηκε νέο “στραπάτσο” της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Κοζάνης, καθώς πολλοί σύμβουλοι από την παράταξη της Ενότητας “γύρισαν την πλάτη” στην εισήγηση του Αντιδημάρχου και γνωμοδότησαν αρνητικά.

Ακολουθούν τα τέσσερα θέματα που συζητήθηκαν:

– Γνωμοδότηση για έγκριση ή μη της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΑΕΠΟ) του έργου «Κατασκευή και λειτουργία Φωτοβολταϊκού Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας, ισχύος 250,0575MW, στη θέση “ΒΕΡΜΙΟ ΤΕΚΕ” και συνοδών έργων, στις Δημοτικές Ενότητες Ελλησπόντου και Αγίας Παρασκευής των Δήμων Κοζάνης & Εορδαίας, της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, και στις Δημοτικές Ενότητες Νάουσας & Βέροιας των Δήμων Νάουσας & Βέροιας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας» με φορέα του έργου την ILIAKO POWER V ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε. για τμήμα περίπου 130 στρεμμάτων εντός του Δήμου Κοζάνης και της οδού πρόσβασης σε αυτό. (Καταψηφίστηκε η θετική εισήγηση του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος Ν. Μαγγιρίδη, με ψήφους 21-15 – Αναλυτικά οι ψήφοι επί των παρόντων: Κυριακίδης Όχι, Τουμπουλίδου Όχι, Κουμτσίδου Όχι, Μάρας Όχι, Σιδηράς Όχι, Δουγαλής Ναι, Φλώρος  όχι, Βεντούλη Όχι, Παφύλης Ναι, Κουζιάκης Όχι, Ιωαννιδης Ελευθέριος Οχι, Βαλαης Γιωργος Όχι, Ιωαννίδης Ιωάννης Όχι, Γρηγοριάδης Όχι, Σημανδράκος Ναι, Πιλαλίδου Όχι, Κουρού Όχι, Μιχαηλίδης Ναι, Κοεμτζόπουλος Ναι, Μαγγιρίδης Ναι, Αθανασιάδης Όχι, Μυροφορίδης Ναι, Ευκολίδης Όχι, Αμανατίδου Ναι, Ραφαηλίδης Ναι, Καλμπούκας Ναι, Τζουμερκιώτης Ναι, Μηλιώνης Ναι, Αλεξανδρίδης Ναι, Γκούμας Ναι, Δερμιτζάκης Οχι, Φτάκας Ναι, Κεχαγιάς Όχι, Τεκέογλου Όχι, Στολτίδης Όχι, Θεοχάρης Καζαντζίδης (Πρόεδρος Ακρινής) Όχι)

–  Γνωμοδότηση για έγκριση ή μη της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΑΕΠΟ) του έργου «Φωτοβολταϊκός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικές Ενέργειας και συνοδών έργων αυτού ισχύος 20 MW στη θέση “ΠΙΣΩΚΑΜΠΟΣ”, του Δ. Κοζάνης, Π.Ε. Κοζάνης, Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας» με φορέα του έργου την GAIACOMM ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΕΠΕ (Καταψηφίστηκε, με ψήφους 19-17, με αρνητική ψήφο και του Προέδρου Λιβερών, η θετική εισήγηση του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος Ν. Μαγγιρίδη – Διαφοροποιήθηκαν, σε σχέση με την ψηφοφορία στο πρώτο θέμα, οι Γ. Ιωαννίδης & Κ. Κουρού που σε αυτή την περίπτωση ψήφισαν θετικά)

– Γνωμοδότηση για έγκριση ή μη της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΑΕΠΟ) του έργου «Φωτοβολταϊκός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικές Ενέργειας και συνοδών έργων αυτού ισχύος 25 MW στη θέση “ΚΑΜΠΟΣ”, του Δ. Κοζάνης, Π.Ε. Κοζάνης, Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας» με φορέα του έργου την GAIACOMM ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΕΠΕ (Καταψηφίστηκε, με ψήφους 19-17, η θετική εισήγηση του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος Ν. Μαγγιρίδη – Διαφοροποιήθηκαν, σε σχέση με την ψηφοφορία στο πρώτο θέμα, οι Γ. Ιωαννίδης & Κ. Κουρού που σε αυτή την περίπτωση ψήφισαν θετικά)

– Γνωμοδότηση για έγκριση ή μη της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΑΕΠΟ) του έργου «Φωτοβολταϊκός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας, ισχύος 150MW στη θέση “ΑΡΓΙΛΟΣ” της Δ.Ε. Κοζάνης του Δήμου Κοζάνης, της Π.Ε. Κοζάνης, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και συνοδά έργα διασύνδεσης» με φορέα του έργου την ΠΙΒΟΤ ΣΟΛΑΡ ΙΚΕ (Ψηφίστηκε η αρνητική εισήγηση του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος Ν. Μαγγιρίδη, καθώς όπως αναλύθηκε, η συγκεκριμένη έκταση γειτνιάζει με την Πανεπιστημιούπολη στην ΖΕΠ, ενώ στις ίδιες εκτάσεις έχει χωροθετηθεί κι ο νέος οικισμός Ακρινής στην περίπτωση που μετεγκατασταθεί).

kozan.gr

15 σχόλια

  • ΔΟΥΓΑΛΗ ΚΑΙ ΠΑΦΥΛΗ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΠΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ. ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΚΡΑΖΑΤΕ ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΑΚΙΑ. ΚΡΙΜΑ

    • Τι εννοείς στραπατσο; Οι δημοκρατικές διαδικασίες σε διοικήσεις συνεργασίας τέτοιες αποφάσεις επιβάλλουν. Αλλάζουν οι καιροί.

  • Ιωαννίδης και Κουρου πως γίνεται ακριβώς σε δύο ακριβώς ίδιες γνωμοδοτησεις με ίδια χαρακτηριστικά στην μια εταιρεία να ψηφίζουν ΝΑΙ και στην άλλη Όχι;Πολύ περίεργο. Όσους για την παράταξη Μιχαηλίδη-Συμαναδρακου για άλλη μια φορά απέδειξαν ποια συμφέροντα εκπροσωπούν στον Δήμο.Πεσαμε απτα σύννεφα χθες όταν είδαμε αρνητική γνωμοδότηση από την υπηρεσία και από κοινότητες και Ο Αντιδήμαρχος Μαγγιριδης πρότεινε θετικά!

    • Πέσατε από τα σύννεφα εκεί στη Δημοτική κίνηση και γράφετε για τους “δικούς” σας πλέον; Δηλαδή όταν ακούσατε τις εισηγήσεις σας φάνηκαν ίδιες; Εμ δεν είναι. Στη μία περίπτωση το φωτοβολταικό είναι πάνω στο βουνό και στα όρια των δύο δήμων ενώ στην άλλη ζητάνε 5.500 στρέμματα για να καλύψουν τα 70! Αυτό λοιπόν πονηρέ το αποκαλείς “ίδιες περιπτώσεις”! Άλλοι άλλαξαν τη διαχρονική τους θέση και όχι αυτοί οι δύο..

  • Έχουν ειλικρινά τά πράγματα ξεφύγει, πλέον ούτε τά προσχήματα δεν κρατούν!! Μιλάμε για τραγικές καταστάσεις και περισσότερο θλίβομαι για εκείνους τους δημοτικούς συμβούλους που έχουν μεγάλη εμπειρία και δέχονται νά συμμετέχουν σ’αυτές τις αποφάσεις χωρίς κανέναν ενδοιασμό!!

  • Αλλη μια παρωδια του δημου κοζανης οσα μεριδια και αν παρουνκαποιοι να ξερουν θα ειναι μειοψηφια και στοις εκλογες να αλλαξουν νομο…

  • Μίλτο, λίγα χρόνια πριν άμα σε λέγανε θα σε κάναν αντιδήμαρχο δε θα το πίστευες με τπτ, ούτε κ κανένας άλλος. Δεν έχεις το παραμικρό πολιτικό ανάστημα για οποιαδήποτε θέση ευθύνης, ποσό μάλλον για αντιδήμαρχος. Όπως κ όλοι στην παράταξη με πρώτο το δήμαρχο σας. Η ιστορία θα σας κρίνει σαν τη χειρότερη δυνατή λύση για την περίσταση που ζούμε.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.