Αδέσμευτοι Πολίτες Κοζάνης για Κ. Κυτίδη: “Η Δημοτική Αρχή που τον τοποθέτησε σε αυτή την θέση άλλα και η Επιχείρηση που προΐσταται είναι εκτός τόπου και χρόνου”

25 Ιανουαρίου 2022
22:11

 

Σχολιάζοντας τα όσα ειπώθηκαν από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Κοζάνης για τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ύδρευσης και της τηλεθέρμανσης στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, συμπεραίνουμε ότι η Δημοτική Αρχή που τον τοποθέτησε σε αυτή την θέση άλλα και η Επιχείρηση που προΐσταται είναι εκτός τόπου και χρόνου μη κατανοώντας ότι στην περιοχή μας με την Απολιγνιτοποίηση, το κλείσιμο των Α.Η.Σ. και την μόνιμη αναστολή λειτουργίας αρκετών μικρών επιχειρήσεων οι πολίτες έχουν περιέλθει στην δίνη της Ανεργίας, της Φτώχειας, έχει συρρικνωθεί το εισόδημα τους και ότι πρέπει να προχωρήσουν σε πραγματικές και όχι πλασματικές όπως η κατάργηση του 80% μειώσεις των τιμολογίων των δημοτικών επιχειρήσεων και των δημοτικών τελών.

Είναι άκαιρες οι αυξήσεις του 6 – 10% στην πόλη και σε όλα τα χώρια την στιγμή μάλιστα που δεν παρέχουν καμία ουσιαστική υπηρεσία στους καταναλωτές πέρα από την παροχή του νερού.
Όσον αφόρα την οικονομική διαχείριση της επιχείρησης μελετώντας τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό του 2019 βλέπουμε αποτυπωμένο στους αριθμούς ότι η επιχείρηση έχει υψηλό κόστος μισθοδοσίας που αγγίζει το 32% για τους 110 υπαλλήλους ,όπως ενημερώνει ο κ. πρόεδρος ,και ανείσπρακτες οφειλές της τάξεως των 27.948.000 ευρώ που αγγίζει το 162% του ετήσιου κύκλου εργασιών.
Πως ενώ η αγορά της κιλοβατώρας στοίχιζε 3,50 ευρώ και χρεωνόταν στον καταναλωτή 47,50 ευρώ έφερε την επιχείρηση στην θέση να επιβάλλει εκ΄νέου αυξήσεις και όχι μειώσεις των τιμολογίων. Ήρθε η ώρα λοιπόν να πάρουν όλοι στα σοβαρά την διοίκηση της επιχείρησης και να την λειτουργήσουν ως είθισται με σκοπό την εξυπηρέτηση του καταναλωτή – δημότη και την υγιή βιωσιμότητα της και όχι με αυθαίρετες αυξήσεις όταν δεν γίνεται υγιής λογιστική διαχείριση. Θα παρακολουθούμε το θέμα και θα καταθέσουμε τις προτάσεις,εάν φυσικά εισακουστούν από τους κρατούντες την Αρχή.

Γραφείο Τύπου Συνδυασμού
Αδέσμευτοι Πολίτες Κοζάνης

11 σχόλια

  • Είναι απλό κύριε Κύργια. Ζητήστε τις εκθέσεις των ορκωτών λογιστών από το 2010 ως 2020 και δημοσιεύστε τις παρατηρήσεις τους.

    • Μόνο εσύ Κώστα μπορείς να το κάνεις. Η παρουσίαση στα ΜΜΕ καλό θα ήταν να γίνει στη βιβλιοθήκη παρουσία του νέου προέδρου ???

  • Είμαι βέβαιος ότι μιλάτε στον βροντο, τίποτα δεν αλλάζει και όλα πάνε προς το χειρότερο.
    Αυτό το θρίλερ με τον Δήμο πρέπει να τελειώσει και να πάνε όλοι στα σπίτια τους.

  • κ. Κύργια, κινηθειτε επιτελους υπευθυνα. Οπως ειπε κ αλλος πιο πανω, ζητηστε στοιχεια ψαξτε..βγειτε κ πειτε τι βρηκατε…
    Ποιοι ειναι αυτοι που αφηνουν συστηματικα απληρωτους λογαριασμους;;

    Καντε επιτελους ουσιαστικη αντιπολίτευση, καποιοι σας ψηφισαν

  • Είμαι δημόσιος υπάλληλος με ενιαίο 830ευρω μιλάς για φτώχεια, συρρίκνωση εισοδήματος από την μία και από την άλλη ζητάς μείωση μισθών των υπαλλήλων είσαι απαράδεκτος..γιαυτό έπιασες πάτο

    • Μάλλον δεν έχεις καταλάβει τίποτε.
      Για να είναι βιώσιμη η επιχείρηση πρέπει να υπάρχει ορθολογισμός εσόδων και εξόδων.
      Ως ΝΠΙΔ αποφασίζει το Δ.Σ. τους μισθούς και ο μικρότερος είναι στα 1600 ευρώ και ο γνωστός ανώτερος είναι στα 3200.
      Είναι φυσιολογικό αυτό σε ένα “μαγαζί” που έχει 110 υπαλλήλους μόνιμους και αρκετούς έξτρα συμβασιούχους και πρακτικαριους για αυτό που προσφέρει;;
      Όλες τις δουλειές τις κάνουν ανάθεση στην ουσία σε εξωτερικούς υδραυλικούς.
      Εγώ φιλτατε παίρνω 693 ευρώ το μήνα και δύσκολα τα φέρνω βόλτα.
      Νιώθω βλάκας, να πληρώνω τους μισθούς αυτού του ύψους για ΜΗ παροχή υπηρεσιών σε αυτούς που όταν πας για δουλειά εκεί είναι 4 στο γραφείο μιλάνε για την μπάλα και έχουν συμπεριφορά απαξιωτική.
      Ξύπνα και μην κοιμάσαι

      • Πρέπει κάτι να γίνει. Μας εμπαίζουν οι αδικημενοι της ΔΕΥΑΚ. Στο ενιαίο τώρα και σε οποιον δεν αρέσει παραιτηση.Δεν θα πληρώνουμε εμείς τις αποφάσεις- διαταγές τους για αυξήσεις.

  • Οι άξιοι δήμαρχοι δεν αυξάνουν τα δημοτικά τέλη όταν ξέρουν πολύ καλά τις δυσκολίες των δημοτών τους αλλά τα μειώνουν όπως κάνει ο δήμαρχος της Πάτρας ο ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.