Ένταξη των μελετών των οδικών τμημάτων «Κόμβος Φλώρινας- Αμμοχώρι» και «Ξινό Νερό -Πτολεμαίδα», του κάθετου άξονα της Εγνατίας Οδού «Νίκη-Φλώρινα-Κοζάνη-Όρια Ν. Λάρισας», στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτική Μακεδονία 2014-2020

26 Ιανουαρίου 2022
17:55

 

     Την ένταξη των μελετών των οδικών τμημάτων «Κόμβος Φλώρινας- Αμμοχώρι» και «Ξινό Νερό -Πτολεμαΐδα» του κάθετου άξονα της Εγνατίας Οδού «Νίκη-Φλώρινα-Κοζάνη-Όρια Ν. Λάρισας», στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτική Μακεδονία 2014-2020, υπέγραψε την Τετάρτη 26/01/2022, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Κασαπίδης.

Η μελέτη του οδικού τμήματος «Κόμβος Φλώρινας- Αμμοχώρι» αφορά την εκπόνηση του συνόλου των μελετών για την αναβάθμιση της υφιστάμενης οδού μήκους 5,5 χιλιομέτρων, προκειμένου να αποκτήσει τετράιχνη διατομή, με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση και διαχωριστικό στηθαίο.

Η μελέτη του οδικού τμήματος «Ξυνό Νερό -Πτολεμαΐδα» αφορά την εκπόνηση του συνόλου των μελετών για την αναβάθμιση της υφιστάμενης οδού μήκους 31 χιλιομέτρων, προκειμένου να αποκτήσει τετράιχνη διατομή, με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση και διαχωριστικό στηθαίο.

Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη για την εκπόνηση των μελετών ανέρχεται σε 7.140.475,29 ευρώ, συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), με δικαιούχο φορέα την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ Α.Ε.

Για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, η μελετητική ωρίμανση των δύο αυτών οδικών τμημάτων, ήταν στις άμεσες προτεραιότητές της, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο οδικός άξονας Πτολεμαίδα-Φλώρινα με χαρακτηριστικά αυτοκινητόδρομου, στοχεύοντας στην διασύνδεση της Φλώρινας με τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών, στην οδική ασφάλεια και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής όλων των Δυτικομακεδόνων.

4 σχόλια

  • Κόμβος Φλώρινας – Αμμοχώρι o.k.
    Ξυνό Νερό – Πτολεμαϊδα o.k.

    Αμμοχώρι – Ξυνό Νερό τι μέλει γενέσθαι?

    Γραφείο Τύπου έχετε, με την ευκαιρία, δώστε μια ολοκληρωμένη πληροφόρηση στους πολίτες, για να ξέρουμε τι μας γίνεται.

  • Ωραία να γίνουν τα κομμάτια αυτά ,στο δημοσίευμα δεν βλέπουμε αναφορά για το κομμάτι Κοζάνη , όρια νομού Λάρισας ,

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.